Loren the Amazon Princess review + Concurs
Povestea10
Gameplay7
Grafica7
Sunet3
6.8Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Anul trecut am avut placerea sa incerc un joc numit Planet Stronghold, un RPG de tip revista cu o poveste bine inchegata in spate. Jocul a fost creat de Winter Wolves, iar acum, aceasi companie a lansat un nou titlu, de data aceasta pe Steam, Loren the Amazon Princess. Acesta este de asemenea un RPG conceput pe baza de poveste si care, spre deosebire de Planet Stronghold, este mult mai echilibrat, are un nivel de dificultate normal si o poveste si mai bine lucrata. De asemenea m-a surprins placut faptul ca odata ce pornesti jocul ai optiunea de a alege intre a folosi personaje mai dezbracate sau cu partile sexy acoperite.

main

Povestea

Loren the Amazon Princess iti propune sa intri in pielea printesei Loren si sa pleci in cautarea mamei sale disparute, regina Amazoanelor. Indrum-o in misiunea ei, controleaza-i deciziile si apar-o. Cu cat avansazi in poveste, vei ajunge sa cunosti personaje diverse si odata cu timpul, personajele se vor dezvolta si se vor schimba. Vei avea practic o multitudine de variante de personalizare a personajelor, lucru care permite rejucarea jocului pentru a putea accesa toate variantele povestii.

beginning

Gameplay

Loren the Amazon Princess este un RPG cu poveste, jucat doar cu mouse-ul. Cum incepi jocul, ai la dispozitie doua posibile actiuni: mod standard si tactic. In modul standard, personajele primesc skilluri si abilitati noi la fiecare doua ture, dar personajele primesc doar cate un skill principal. In modul tactic, primesti 5 skilluri la fiecare personaj, iar progresul se face la fiecare 3 nivele. Asta permite sa-ti ajustezi gameplay-ul in functie de preferinte si sa alegi sa te joci asa cum iti place.

forestbattle

Fiind un RPG cu poveste, jocul se desfasoara intr-o serie de dialoguri si sectiuni narative care trebuie sa le citesti, avansezi si la fiecare scena ai posibilitatea sa iei o decizie din 2-4 variante posibile, in functie de cum doresti sa-ti creionezi personajul. Trebuie sa-ti alegi unul din doua personaje la inceput, un razboinic uman si o luptatoare, Saren si Elenor, iar alegerea facuta va influenta posibilitatile pe care le vei primi in viitor si echipamentul personajelor. Conversatiile personajelor sunt diversificate si se axeaza in functie de deciziile pe care le iei tu, ca jucator. Poti alege sa transformi jocul intr-o poveste haioasa, una cu razboinici neinfricati sau chiar si una de dragoste. Eu, personal, nu am vazut o poveste atat de complexa in vreun joc, probabil din toate cele pe care le-am jucat. Totusi, limitari exista, caci oricare ar fi decizia pe care o iei, deznodamantul si actiunea se va desfasura la fel, doar personajele vor avea personalitati diferite.

gemstone

Cum jocul e RPG, avem si un modul de lupta, care se desfasara turn based, cu optiuni tactice. Fiecare personaj are o pozitionare pe linii, iar turele sunt determinate de damage-ul facut de inamici. Din nou, in functie de dorintele jucatorilor, Loren the Amazon Princess poate fi adaptat pe dificultati. Modul Easy propune un stil de joc simplu, care permite jucatorilor sa se axeze pe poveste si sa o urmeze asa cum doresc, fara sa piarda prea mult timp cu luptele. Medium, imbina bine lupta cu povestea, alocand jumatate din timp pentru fiecare, in tim pce pe hard, jucatorul va sta mult in lupte si semnificativ mai putin in construirea povestii.

itemcomparison

Pe Steam, Loren the Amazon Princess beneficiaza de 40 de realizari, care pot fi 100% completate doar daca jocul va fi finalizat si carti de schimb Steam, care permite jucatorilor sa-si puna o emblema pe profil sau sa le vanda/schimbe.

newquest

Grafica si sunet

Grafica este specifica jocurilor de RPG ce poveste, personajele sunt desenate frumos, prezentate ca intr-o banda de desene, insa animatile lipsesc aproape cu desavarsire. Avem cate 2 seturi de imagini pentru fiecare personaj, imbracati sau mai putin imbrati, dar cam la atat se rezuma animatia personajelor. Interfata grafica a jocului este buna, folositoare si intuitiva si face minimul necesar pentru o experienta buna a jocului.

selecthero

Pe partea de sunet avem tot timpul prezenta o coloana sonora de fundal, insa dialogurile vorbite de personaje lipsesc aproape cu desavarsire. Daca la grafica simplitatea nu e o problema, avand in vedere tipul si scopul jocului, la sunet se putea lucra mult mai mult. In toata povestea, eu nu am auzit o varianta narativa sau macar dialoguri vorbite, iar singurele cuvinte scoase pe gura de personaje sunt in timpul luptei .Deci cei care vor sa urmareasca povestea sunt obligati sa citeasca exact ca intr-o carte, nu pot urmari jocul si sa asculte o varianta narativa.

ss_3a30832738786252f22c32c30d28206c07b834a0.1920x1080

Concluzie

Daca esti un fan al jocurilor RPG narative, Loren the Amazon Princess este cu siguranta cel mai bun joc din aceasta categorie si nu mai ai la ce sa te gandesti daca sa-l cumperi sau nu, e un must-buy. Povestea este extraordinara, bine construita, intrigile sunt bine structurate, iar aventura se muleaza dupa deciziile tale. Daca nu il joci insa pentu poveste nu vei ramane prea impresionat de el. Grafica este bunicica, sunetul dezamageste insa, iar jocul devine foarte tactic si destul de dificil pe dificultatile superioare.

ss_bc0db55a28ea89ac572c2f50586dcd9cd568c048.1920x1080

Am decis sa notam Loren the Amazon Princess cu 8/10 avand in vedere aspectele de mai sus si luand in considerare faptul ca pentru fanii acestor jocuri il vor aprecia enorm.

ss_dc753fe965b1883e4cf2c8fb85027ffb3a53f2a6.1920x1080

 

Winter Wolves si SteamGames.Ro te invita la concurs! Winter Wolves va ofera acum 3 licente Steam pentru jocul Loren the Amazon Princess, iar tot ce trebuie sa faceti este sa dati un LIKE la acest post (butonul este mai jos) si sa lasati un comentariu precizand motivul pentru care vreti sa incercati acest joc. Castigatorii vor fi extrasi vineri 24 Ianuarie.

Lasa un comentariu

25 Responses

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte