Asrock

Masquerada - Songs and Shadows Review
Gameplay6
Poveste8
Grafică8.8
Coloană sonoră8.5
7.8Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Masquerada – Songs and Shadows este titlul cu care a debutat Witching Hour Studios pe PC. Jocul este un tactical-RPG single-player care pune accent foarte mult pe poveste. Iată părerile mele despre experiența pe care o are de oferit.

POVESTE & GAMEPLAY

Acțiunea are loc în Citte of Ombre în perioada renascentistă, unde întreaga societate este împărțită în clase foarte distante și există măști numite Mascherines, ce oferă puteri magice celor care le poartă. La cel mai înalt rang se află Masquerada, cei care au acces la Mascherines.

Tutorialul începe după ce Cyrus Gavar a dăruit o sumedenie de Mascherines clasei mai joase, Contandani, ceea ce a cauzat începerea unei rebeliuni. Cyrus moare, iar jucătorul continuă drept fratele său, Cicero.

Povestea este bună, în cea mai mare parte. Acțiunea are multe răsturnări de situație, dar uneori pare că se complică mai mult de cât este nevoie. Personajele sunt unice, iar toate au un trecut interesant pe care îl descoperi pe măsură ce avansezi în joc și vocile acestora sunt foarte bine interpretate.

Mai rar am întâlnit un caz de acest fel, dar pot spune cu încredere că povestea din Masquerada – Songs and Shadows este cea care te ține în priză, nu gameplayul.

Acest joc îmi dă impresia că luptele sunt doar de dragul de a face scurte pauze între scene. Jocul are un sistem de combat destul de ciudat. Întreaga ta echipă este formată din AI și pot ataca fără instrucțiuni de la jucător, dar ai opțiunea să pui pe pauză totul și să plănuiești atacul oamenilor tăi pe rând. În alte cuvinte, poți selecta abilitatea pe care să o folosească și ținta.

Chiar și așa, pentru jucător este imposibil să controleze pe deplin AI-ul deoarece fiecare personaj ajunge să facă ce dorește. Ar fi mult mai de ajutor dacă jucătorul ar putea să decidă următoare mișcare a fiecărui AI atuni când totul este pus pe pauză.

Bătăile nu sunt destul de captivante, ci devin puțin haotice când nu poți avea control deplin. Pe mine aceste lupte m-au plictisit și așteptam să continue povestea. Ele sunt destul de simpliste și nu aduc ceva nou pe măsură ce avansezi. Ai posibilitatea să faci combo-uri și upgrade-uri abilităților și să obții unele noi, dar nimic mai mult.

De asemenea, timpul petrecut explorând nu face ca și gameplayul să fie mai interesant. De multe ori traversezi străzi și coridoare ca să ajungi la un personaj sau la un grup de inamici. În mare, treci de la poveste la lupte sau la plimbat și tot așa.

Masquerada – Songs and Shadows oferă în jur de 12 ore de joc, în funcție de nivelul de dificultate și felul în care alegi să abordezi bătăile și misiunile secundare.

GRAFICĂ & SUNET

Stilul grafic ales și muzica clasică fac o combinație spectaculoasă. Totul este desenat să arate foarte bine și poți distinge ușor aliații tăi de inamici. Coloana sonoră m-a impresionat din primele minute de joc pentru că a reușit să creeze o atmosferă foarte plăcută.

CONCLUZIE

Masquerada – Songs and Shadows nu este neapărat pentru iubitorii genului RPG, ci pare să fie îndreptat câtre o audiență mai matură, una care apreciază o poveste ceva mai realistică. Jocul nu este rău, dar aceasta fiind spuse, îți rămâne ție să decizi dacă merită cei 20 de euro.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte