Metal Gear Survive PS4 - Review
Gameplay7
Grafică și Sunet9
Poveste7.5
PRO
  • Co-Op
  • Crafting
  • Grafică și Sunet
Contra
  • Poveste
  • Conexiune la Internet continua.
  • Multe ecrane de încarcare.
7.8Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Konami Digital Entertainment inovează cu un spin-off original al jocului Metal Gear Solid V, intitulat Metal Gear Survive. Acest titlu nou oferă un spirit proaspăt de explorare, mecanici unice de joc şi gameplay co-op stategic. Metal Gear Survive este un joc de acţiune survival într-un univers alternativ. În încercarea de a supravieţui şi a înţelege acest mediu nou, jucătorii vor fi implicaţi în sesiuni de joc atât single-player cât şi co-op. În această luptă pentru supravieţuire, materialele colectate trebuie transformate în articole folositoare, echipamente şi arme, dacă îţi doreşti să ai şansa să revii acasă. Am avut ocazia să testăm și noi jocul cu o zi înainte de lansare, iar această recenzie este bazată pe experiența întălnită de noi în joc în cele două zile în care am avut timp să îl testăm.

Metal Gear Survive va avea microtranzacții via online store unde jucătorii pot folosi bani reali pe care îi vor transforma în monedă in-game și cu care își vor putea cumpăra chestii precum Boost Passes. Bani in-game se vor putea dobândi și jucând jocul.

Pe lângă acestea, aflăm de la Managerul de Brand al Konami, Jennifer Tsang, că este nevoie de aproximativ 15 – 20 de ore pentru a termina campania.

Două modalităţi de joc.

Single player şi co-op. Aceste moduri sunt conectate prin intermediul Base Camp. Progresul personajului şi setul de echipamente sunt comune în cele 2 moduri. Construieşte şi dezvoltă propriul Base Camp. Acesta oferă posibilitatea să confecţionezi arme şi echipament, dar şi un centru de comandă pentru planificarea misiunilor în single player sau co-op. Colectează resurse şi foloseşte-le pentru crafting, inclusiv schiţe şi materiale brute. Acestea pot fi colectate în modul single-player, prin explorarea mediului sau câştigate în timpul misiunilor co-op îndeplinite cu succes. Dezvoltă Base Camp-ul cu noi facilităţi care te vor ajuta să supravieţuieşti – inclusiv cultivarea recoltelor, creşterea animalelor şi depozitarea de apă şi alimente. Pe măsură ce Base Camp-ul se dezvoltă vei primi acces la articole de crafting de top. Gestionează-ţi resursele, inclusiv alimentele si apa, dar şi materialele brute folosite pentru confecţionarea armelor, sistemelor defensive şi a consumabilelor.

Metal Gear Survive continuă povestea jocului Metal Gear Solid V, cu un amestec unic de mecanică de stealth și supraviețuire. Jucătorii vor putea experimenta atât o singură campanie, căt si cooperativul de până la patru jucători. În campania single-player, jucătorii vor învăța gestionarea resurselor, progresul caracterului prin dezvoltarea taberei și a armelor care poate fi utilizat în gameplay-ul co-op. In co-op, jucătorii se vor lupta online cu camarazii lor pentru a colecta recompense, care pot ajuta în campania single-player.

În Metal Gear Survive jucătorii sunt trași printr-o gaură de vierme și ajung într-o lume periculoasă plină de amenințari biologice și medii ostile, unde trebuie să supraviețuiască și să-și găsească drumul spre casă. Nu numai ca se vor lupta cu creaturile mortale, dar vor explora și cultiva mediul pentru alimente, apă și alte resurse pentru a ramane in viață. Materialele găsite pot fi folosite pentru a construi arme, clădiri și alte obiecte utile, precum și pentru a dezvolta o tabară, în care sa se poată adăuga instalații de creștere a culturilor și de creștere a animalelor. Se vor introduce noi arme pentru a combate creaturile periculoase și medii letale, precum și arme familiare, cum ar fi Walker Gears.

Gameplay

Metal Gear Survive începe în momentul în care Metal Gear Solid V: Ground Zeroes se termină. Big Boss fuge de baz Mamă, fiind distrusă, lăsând în urmă nenumărate corpuri ale soldaților. Te joci cu un soldat pe care îl poți personaliza la începutul jocului, lăsat de Big Boss în urmă, fiind aspirat într-un portal extraterestru, dar, de asemenea, moare și este adus înapoi la viață întru-un mod miraculos. Sunteți trimis într-un alt portal de către un agent guvernamental care duce la o dimensiune alternativă, unde cea mai mare parte a Pământului a fost distrusă de zombi cu cristale roșii strălucitoare în loc de capete.

Odată ajuns în noua dimensiune, jocul se rezumă la supraviețuire, atât în ​​susținere cât și în a nu fi ucis de zombi numiți „Wanderers”. Vă întâlniți imediat cu un soldat furios și cu un dispozitiv AI cu două personalități diferite care vă spune cum funcționează jocul și unde trebuie să mergeți mai departe. Primele câteva ore de gameplay  sunt pierdute pe tutoriale, introducând fiecare sistem sau parte a jocului unul câte unul, întinzând campania.

Metal Gear Solid este, în mod fundamental, un joc stealth. Este vorba de a te furișa în jur, de a evita lupta directă și de  folosi mediul înconjurător pentru a-ți depăși inamicii. În Metal Gear Survive, în cea mai mare parte ai de a face cu zombi fără minte, iar jocul este mai preocupat de faptul că tu iei materiale și faci lucruri decât să faci lucruri specifice seriei Metal Gear. Cele mai multe întâlniri cu inamicii sunt în grupuri care sunt plasate în mod aleatoriu și este imposibil să anticipezi modul de atac. Armele sunt menite să fie conservate până la momente critice și pentru a compensa acest lucru, există acum multe opțiuni de luptă corp la corp. Dar toate aceste opțiuni sunt în cel mai bun caz, lente, în ciuda faptului că de cele mai multe ori este cel mai eficient mod de a elimina zombi.

Există trei sisteme sau măsuri de supraviețuire majore: foame, sete și oxigen. Primele două se epuizează constant, indiferent de ceea ce faci, și afectează, în consecință, sănătatea maximă și rezistența. Mâncarea și băutul, bineînțeles, vă cresc temporar viața și stamina, dar dacă nu vă curățați apa sau nu vă preparați carnea, riscați să vă îmbolnăviți. Bineînțeles că Metal Gear Survive te urăște și vrea să mori, așa că nu îți dă ce ai nevoie pentru a putea supraviețui, pentru a obține ceea ce ai nevoie, pentru a te întoarce și pentru a te pregăti din nou.

Concluzie

Dacă sunteți un fan Metal Gear și așteptați o tonă de conexiuni la seria principală, se pare că Metal Gear Survive va fi dezamăgitor. În schimb, se pare că va fi un joc de supraviețuire / crafting cu construcție de bază și o mulțime de hoarde de luptă. De asemenea, va exista un co-op cu patru jucători, pe care nu l-am putut încerca încă (nimeni nu se află încă pe serverele din Europa). Accentul pe respingerea valurilor masive de creaturi este perfect pentru co-op, dar întregul gameplay nu are legături cu seria Metal Gear, pe care probabil o așteaptă mulți oameni.

 

Mai jos aveți video cu gameplay-ul nostru.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte