Asrock

În urmă cu vreo doi ani ne adunam mai mulți prieteni într-o cameră și jucam ceva Counter-Strike în rețea, iar când ne săturam ne apucam de Worms Armageddon, joc în care prieteniile se stricau repede și cineva trebuia să se supere la un moment dat. distracția era însă pe măsură, iar supărările treceau repede pentru încă o tură de Holy Grenades aruncate când se adunau mai mulți nefericiți într-un loc. Nu am mai găsit de mult un joc care să-l jucăm împreună în așa fel până în acest weekend când am invitat trei prieteni la mine să încercăm Moribund. Acesta este un joc produs de Traptics și este încă în stare de dezvoltare. Așa că ne-am strâns patru oameni la mine, am luat câteva beri (poate prea multe) și am pus jocul pe televizor cu scopul precis de a-l testa puțin iar apoi să ne băgăm la un Worms. Nu știu exact cât timp am jucat, dar știu că am terminat vreo 4 beri de căciulă.

moribund01

Moribund este un joc multiplayer local, în care tu, împreună cu trei prieteni și 4 controllere la îndemână vă alegeți unul din cele 8 personaje disponibile, o „hartă” și încercați să vă omorâți constant. Jocul pare ciudat inițial și ne-a luat câteva încercări pentru a ne da seama exact ce să facem și cum și ne pregăteam să renunțăm la el, până când unul dintre noi s-a prins și a început să ne bată. Odată înțeles conceptul, jocul este destul de simplu de jucat, dar greu de stăpânit. Ideea din spatele jocului e destul de simplă, scopul fiind de a elimina competiția. Harta este mică așa că de multe ori vor exista victime colaterale, iar nervii se întind repede. De multe ori când încerci să fugi dai întâmplător peste unul din prieteni care este total nepregătit pentru tine și îl execuți când nu se așteaptă. Această dinamică face ca jocul să fie extrem de distractiv și provoacă dependență. O tură de răzbunare este obligatorie, apoi încă una și din nou, iar apoi pierzi noțiunea timpului.

Moribund este practic un joc de acțiune 2D, care deși se află încă în stagiu de Alpha este perfect jucabil. Aveți de ales între 8 caractere, fiecare cu abilități proprii. Jocul ne pune la dispoziție peste 50 de hărți sau nivele care pot fi jucate, iar fiecare dintre acestea conține capcane sau obiecte care pot fi manipulate pentru a face un haos cât mai mare. Moartea survine repede în aceste nivele, iar fiecare din cele 8 caractere au la îndemână insulte și jigniri (taunts). Acestea alimentează mai mult rivalitatea dintre prieteni și face jocul și mai distractiv. Recomandarea mea este să păstrați o mică distanță între voi când îl jucați pentru a evita pumnii în umeri, micile împingeri sau palmele peste controllere pentru a fi scăpate din mână.

moribund03

Pot spune sincer că Moribund m-a uimit în multe moduri și că voi face tot posibilul să repet experiența cu prietenii cât de curând. Chiar dacă jocul este în plină dezvoltare, arată ca un produs aproape finalizat, singurele capitole care ar necesita muncă ar fi la grafică și eventual o mai mare diversitate în acțiunile pe care le poți executa cu caracterele. O variantă multiplayer online ar fi și ea bine venită. Aștept cu nerăbdare să încerc varianta finală a jocului și să vă prezint un review complex pentru el.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte