Mr. Donovan este un joc de acțiune-aventură dezvoltat de Swizzle și lansat în Steam Early Access luna aceasta. Jocul este un amestec de MOBA cu elemente din jocurile de supraviețuire, iar conceptul ni s-a părut interesant și am decis să-i dăm o șansă pentru a vedea despre ce este vorba.

Intri în pielea unui astronaut care a aterizat forțat pe o planetă extraterestră. Nava ta a suferit defecțiuni majore și trebuie reparată, iar pentru a reuși acest lucru trebuie să explorezi noua lume și să găsești resursele necesare. Lumea aceasta nouă este însă ciudată și vastă și e ușor să te pierzi pe ea și, mai mult decât atât, ea pulsează de viață. Vei găsi creaturi ciudate, unele dintre ele fiind dispuse să te ajute în misiunea ta dacă le arați puțină dragoste și vei avea nevoie de ele când te vei lupta cu roboți, plante carnivore sau fantome extraterestre. Ești echipat cu un costum special care îți dă puteri precum posibilitatea de a te teleporta sau de a te clona și îți vei folosi aceste puteri pentru a supraviețui.

În primul rând vreau să subliniez faptul că jocul este în Early Access și încă nu este finalizat nici pe departe, însă elementele generale ale jocului sunt prezente și ne putem face o idee destul de bună despre ce vom vedea în ediția finală. Inițial, la prima lansare a jocului am avut impresia că nu voi putea să-l joc. Mr. Donovan a pornit într-o fereastră fără posibilitatea de a trece în modul Full Screen și când am dat pe opțiuni grafice nu am putut face click pe nimic. Am pornit totuși jocul și am fost întâmpinat de un video de introducere care nu încăpea în fereastră și multe din texte erau tăiate pe jumătate. Fără a putea sări peste acest video am așteptat vreo 2 minute și am intrat în joc. Aici am dat pe tasta ESC și am descoperit meniul de opțiuni funcțional, am putut schimba rezoluția și am reușit să pun jocul pe tot ecranul și s=l încadrez frumos. La o a doua lansare acesta a pornit cum trebuie și am putut să reiau totul de la început și să văd și introducerea.

Introducerea este importantă pentru că îți prezintă contextul jocului și fără ea probabil nu pricepeam mare lucru. Mr. Donovan este un MOBA la rădăcină, dar cu multe chestii drăguțe. În tutorial înveți cum să te miști, cum să te bați și înveți scurtăturile de pe tastatură esențiale pentru orice joc de acest fel. Ai 3 arme la dispoziție, o sabie pe care o folosești cel mai mult în lupte, un fel de ciocan mare cu care lovești pământul și în anumite puncte descoperi secrete ascunse și resurse și o armă care trage la distanță pentru a anihila inamici lângă care nu poți ajunge fizic pentru că nu îți permite terenul. Jocul se rezumă la găsirea de resurse pentru a repara nava ta și pentru a-ți upgrada armele și puterile. Puterile sunt interesante pentru că pot fi folosite în mai multe feluri. Când te bați cu inamici, o combinație a puterilor tale poate influența extraterestrul să dropeze bonusuri pe care tu le poți folosi împotriva lui, cum ar fi câmpuri de forță care te protejează, zone de teleportare care te trimit în spatele inamicului sau câmp în care îți reîncarci viața.

Planeta este destul de mare și variată, iar grafica arată foarte bine și detaliat pentru un joc aflat în dezvoltare. În primul rând, jocul este foarte colorat, având zone variate de vegetație sau pământ, iar când te deplasezi sau te teleportezi dintr-o zonă în altă găsești tot timpul lucruri noi, diferite plante sau animale. Mai mult, în multe locuri, natura poate fi manipulată, lovită sau tăiată pentru a-ți da diferite bonusuri sau obiecte de care vei avea nevoie. În acest moment Mr. Donovan nu este foarte încărcat, nu am găsit resurse inutile în cantități mari, așa cum sunt de obicei în jocurile MOBA, ci strictul necesar. Scopul jocului în acest moment este să aduni resursele necesare pentru a repara o chestie la navă sau pentru a-ți îmbunătăți abilitățile. Practic joci un fel de șir de quest-uri pentru a realiza misiunile actuale.

Ce mi-a plăcut mult a fost ideea cu animalele care pot fi îmblânzite. Practic producătorii au băgat un fel de Pokemon în Mr. Donovan și în timpul misiunilor sau plimbărilor tale întâlnești anumite animale pe care trebuie să le îmblânzești și dacă reușești acest lucru ele vor lupta alături de tine în misiunea ta.

Fiind un joc aflat în dezvoltare, Mr. Donovan are și buguri și lucruri nefinalizate. În momentul de față singura problemă majoră care m-a deranjat a fost aceea cu pornirea jocului, cu setarea rezoluției. În rest ar mai fi de lucru la animații puțin, pentru că de multe ori eroul se deplasează în direcția pe care tu nu o vrei sau nu se oprește exact în punctul dorit și animațile de luptă sunt puțin desincronizate. Așteptăm și ceva mai mult conținut adăugat în joc, eventual mai multe misiuni și inamici mai diversificați, însă pot spune cu tărie că jocul are potențial. Nu sunt eu mare fan al jocurilor MOBA și de obicei le cam ocolesc, dar Mr. Donovan mă atrage.

Acestea fiind spuse, aș dori să vă invit și pe voi să încercați jocul și pentru acest lucru, am colaborat cu producătorii, Swizzle și am decis să vă oferim șansa să câștigați una din cele 5 licențe de Steam pentru joc. Intrați în concurs din modulul de mai jos:

Câștigă 5x Mr. Donovan pe Steam

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte