Interfața M.2 PCIe pentru SSDuri este soluția ideală pentru a obține performanțe maxime din acestea, însă vine cu o problemă, și anume, ștrangularea performanței când acestea se supraîncălzesc. Soluția la îndemână ar fi montarea unui cooler pe acesta, însă MSi consideră că acest lucru nu este suficient sau chiar ineficient. De aceea aceștia vor implementa un radiator special pentru acest slot în plăcile de bază de generație următoare care vor fi lansate pe soclu LGA 1151.

Acest radiator poartă numele de MSI M.2 shield (scut) și este creat din aluminiu. Acesta acoperă slotul M.2 PCIe și are balamale pentru a permite balansarea acestuia pentru montarea SSDului. MSI afirmă că această soliție răcește eficient hardul și scade mult posibilitatea de ștrangulare.

În realitate, nu prea ai nevoie de o răcire, pentru că performanța SSDului scade de obicei cu aproximativ 10% la supraîncălzire și acest lucru se întâmplă doar în moment când sistemul este supra încărcat și mai ales în condiți ide benchmark. Pentru utilizatorul de zi cu zi ștrangularea nu cred că e o problemă majoră, dar artificiul se va resimți cu siguranță în prețul plăcilor de bază. Rămâne de văzut în care dintre plăci va fi implementat.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte