Enermax Starryfort SF30

MX vs. ATV Supercross Encore Review
Gameplay5
Grafică3
Sunet8
Raport preț/calitate2
4.5Overall Score
Reader Rating: (3 Votes)
8.3

Nordic Games au lansat luna aceasta cel mai nou joc din seria lor de curse cu motociclete supercross și ATV-uri,  MX vs. ATV Supercross Encore. L-am jucat și acum vă voi scrie puțin despre el.

Gameplay

MX vs. ATV Supercross Encore continuă același stil de joc ca și precedentele, punând la dispoziția jucătorilor un mod single race, carrier și multiplayer. Avem de ales între multe moduri de carieră, câte unul pentru fiecare tip de motocicletă și ATV, iar în modul single race, avem curse clasice, dar și moduri Waypoint sau Rhythm Racing. Cursele de tip Waypoint sunt pe trasee deschise, cu puncte intermediare, care trebuie atinse, iar modul Rhythm Racing se joacă pe traseu drept, cu obstacole și sărituri.

282050_screenshots_2015-11-02_00001

Eu am început cu modul de joc carieră, iar primul lucru pe care l-am încercat a fost să-mi configurez tastatura. Lucru imposibil, deoarece, maparea este doar pentru controllere. Se poate controla din tastele WASD, săgeți și tastele numerice, dar am văzut că ar trebui să fie mult mai multe butoane, pe care eu nu identificat. Jocul începe ok, dar controlul motocicletei mi se pare destul de aiurea. Te poți răsturna rapid, iar trecerea în poziții pentru aterizări bune este prost gândită. După fiecare cursă, deblochezi câte un upgrade pentru motocicletă sau ATV, însă pentru a le activa, trebuie să salvezi și apoi să ieși din modul carieră, mergând la meniul de customizare și să-ți alegi upgrade-urile de acolo. Nu există opțiuni personalizate de upgrade, doar cele puse la dispoziție de producător.

moto

De asemenea, după fiecare cursă câștigată, ți se deblochează o nouă cursă, pe un circuit nou. Chiar dacă sunt în total 35 de circuite, toate cu configurație diferită, toate arată aproape identic. Nu simți nicio diferență că joci pe un circuit nou sau pe cel precedent, cu excepția săriturilor și curbelor. După 30 de minute parcă joci în continuu același lucru, iar cursele nu aduc nimic nou. Tot odată, după upgrade, motocicleta mi se pare că merge la fel ca înainte, fără să simt vreo modificare.

maxresdefault

Ca și control și mișcare,  MX vs. ATV Supercross Encore nu mi se pare că aduce ceva nou, nici măcar comparativ cu Moto GP, un joc pe care îl jucam cu peste 10 ani în urmă. Nici grafica nu este cu mult peste, dar am să vă vorbesc și despre asta puțin mai târziu.

Modul de joc single race nu este mai diferit. La cursele clasice avem același gameplay, aceleași obstacole și aceleași circuite. Diferite sunt modurile Waypoint și Rhythm Racing. În modul Waypoint avem măcar un circuit deschis și nu mai e impresia de repetivitate, dar dacă joci mai multe astfel de jocuri consecutiv, din nou apare plictiseala. Modul Rhythm Racing este ceva mai alert , pentru că îți permite să sari și să faci ceva scheme rapide, dar din cauza modului complicat de control al motocicletei, vei reuși doar 1 din 5 scheme, restul le vei sfârși căzut pe lângă motocicletă.

282050_screenshots_2015-11-01_00003

Modul multiplayer îți permite să joci online împotriva a 11 adversari, însă concurezi cu cei care folosesc controller și au toate opțiunile disponibile. În plus, nu există un sistem competitiv, care să te pună împotriva unor adversari de talia ta și de multe ori te vei simți în dezavantaj.

Grafică și sunet

Grafica anunțată este una revoluționară, dar eu am rămas șocat de elementele vechi pe care le-am găsit. Mă așteptam să văd măcar un joc frumos realizat din punct de vedere vizual, mai ales după imaginile de prezentare, însă am rămas profund dezamăgit. Nu sunt erori de afișare, dar grafica arată ca aceea a unui joc de acum 5-6 ani. În plus, animațiile au de suferit uneori, când se blochează sau afișează câte o căzătură în mod greșit. Nu m-a impresionat cu nimic sistemul grafic, ba chiar mi-a lăsat un gust amar.

282050_screenshots_2015-05-14_00003

Coloana sonoră vine cu destul de multe melodii, destul de antrenante, dar eu la acest capitol aș compara jocul cu unul vechi care l-am jucat, și anume Dave Mirra’ Freestyle BMX, care, chiar dacă avea mult mai puține melodii, te țineau mai mult în priză. Efectele sonore sunt bune, dar nu te ajută prea mult.

Concluzie

Este joc ok pentru amatorii de curse de supercross, dar la nivel arcade. Nu este un simulator și nici nu posedă o grafică modernă. Controlul este dificil și gameplay-ul, chiar dacă promite multe ore, este foarte repetitiv. Coloana sonoră nu este rea, dar nici foarte bună. Prețul jocului de 30 euro promitea mai mult și m-a făcut să aștept mai mult, poate de aceea am și fost dezamăgit așa de tare de el. MX vs. ATV Supercross Encore este disponibil acum la reducere de 10% pe Steam, însă eu nu aș da mai mult de 5-8 euro pe el, pentru că asta e valoarea reală a jocului.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte