[bd_youtube id=Qp0rz9FX8FM ]

Seria Need for Speed a avut parte de un trecut tulburător, în special în ultimi ani, având unele tranziții destul de nereușite de la un titlu destul de reușit precum Need for Speed Hot Persuit, cu o poveste foarte bună, la un Need for Speed The Run dezamăgitor și iarăși la un Need for Speed Most Wanted ce pe mine unul m-a satisfăcut o bună perioadă de timp. Anul acesta, Electronic Arts a plecat de la ideea de a pune noul titlu al seriei pe un drum concret, formând un nou studio ce va fi responsabil de următoarele titluri ale seriei, Ghost Games.

moviemustang3_10

Astfel, Need for Speed Rivals este primul titlu al proaspătului studio, o experiență proaspătă ce la bază se concentrează pe conflictul dintre polițiști și raceri, lăsând gameplay-ul să spună povestea. Dar oare a procedat noul studio corect și a reușit să mulțumească fanii însetați de viteză ai seriei? Rămâne de văzut dacă da și cât e bine în minutele următoare.

agera_1_0

Cum era de așteptat, poveștile din Need for Speed nu sunt de basm, iar încercarea cu The Run de a spune o poveste mai detaliată nu prea a mulțumit pe multă lume. Need for Speed Rivals dispune de o alta abordare, prezentându-ne secvențe dintr-o poveste mai mare a unui pilot de curse de stradă pe nume Zephyr și Poliția din Redview, dar nu încarcă jucătorul cu informații inutile. Motivațiile ambilor tipuri de șoferi sunt destul de slăbuțe, povestea oferindu-ne unele indicii cu privire la efectuarea anumitor sarcini pentru diferite circuite, ce trebuiesc completate de jucători pentru a servi scopul acestuia.

bugatti-veyron-super-sport---iconic-web

Need for Speed Rivals este oarecum similar cu Hot Pursuit-ul lansat în 2010, în termen de gameplay, nu doar pentru că se concentrează asupra conflictului dintre raceri și polițiști, ci și datorită masivului open world de care dispunem în joc, în locația fictivă Redview, cât și abordarea misiunilor ce pune jucătorul într-o multitudine de situații. La începutul carierei jocului poți alege să fi un polițist sau un racer, putând ulterior cu ușurința să schimbi între cei doi în Command Center sau în ascunzători.

ferrari_458_cop_iconic

Raceri se unesc sub garda lui Zephyr, un rebel ce vrea să aducă libertatea maselor prin umilirea autorităților. Polițiștii se unesc sub conducerea locală, ce se decide să oprească acești raceri prin orice mijloc posibil, acesta fiind principalul lor scop. Progresia în joc se face prin SpeedLists, un set ce cuprinde diferite obiective și sarcini pe care trebuie să le completezi pentru a progresa. Majoritatea vin în trei etape pentru fiecare carieră, putând sa alegi orice set de misiuni vrei sa completezi, în funcție de preferințele tale.

ferrari_ff_cop_iconic

Pe lânga completarea obiectivelor, atât raceri cât și polițiștii câștiga Speedpoints, ca o recompensa asupra curselor acestora. Aceste puncte pot fi utilizate pentru a cumpăra upgrade-uri pentru mașini sau personalizări pentru raceri, iar polițiștii pot achiziționa noi tehnologii pentru a-și dota bolizii. Câștigarea acestor puncte este mai grea de partea racerilor, întrucât dacă ești arestat, pierzi acele puncte, așa că trebuie să fi foarte atent atunci când ai un focar mare de polițiști după tine, întrucât un focar mai mare atrage și mai mulți polițiști.

m3-outpace_size

Majoritatea polițiștilor din joc sunt destul de duri, cuprinzând o gamă largă de unelte pentru a opri raceri, pornind de la clasicele benzi de cuie sau blocaje la EMP sau elicoptere. Nu deți multiple soluții pentru a doborâ multiple mașini simultan. Așa că trebuie să duci lupta la ei și să folosești tot ce ai mai bun pentru fiecare racer, dar ai grijă la nivelul distrugerilor mașinii tale, pentru că și racerii vor riposta. Tehnologia disponibilă atât racerilor cât și polițiștilor este variată, uneori promovând unele experimentare, neputând să dotezi unele noi mașini cu diferite gadget-uri odată ce progresezi în poveste. În timp ce polițiștii pot alege dintr-o varietate de trei tipuri de gadget-uri pentru mașinile lor, raceri pot modifica performanțele diferitelor lor mașini prin achiziționarea unor diferite upgrade-uri, pentru accelerație, viteză maximă cât și durabilitate și forță.

marussia_cop2

Need for Speed Rivals este propulsat de Frostbite 3, iar rezultatul pare unul foarte mulțumitor în materie de grafică. Dispunând de o mare varietate de modele de mașini, la diferite condiții meteorologice, medii foarte variate și multe alte efecte vizuale impresionante, Need for Speed Rivals impresionează la capitolul grafică, deși vor mai apărea mici bug-uri în gameplay. La capitolul audio, jocul se descurca la fel de bine, dispunând de o coloană sonora foarte bine îngrădită. În timpul urmăririlor, orchestrala își face imediat simțită prezența pentru a duce experiența de joc pe noi culmi.

porsche_caymans_dynamic_weather
Per total, Need for Speed Rivals oferă o experiență de joc plăcută cu un design foarte bun, toate aceste lucruri semnalând o revenire pe adevăratul făgaș al seriei. Deși pot apărea mici probleme pe ici pe colo, unele în sistemul AllDrive, altele la ieșirea din ascunzători, jocul se menține la un standard ridicat, foarte distractiv din pricina unui polițist și foarte distructiv din pricina unui racer fioros.

porsche_emp_deploy

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte