Nihilumbra, un joc care a facut furori pe iOS a fost lansat in sfarsit si pe PC, prin intermediul platformei Steam. Creat de spaniolii de la Beautifun Games, Nihilumbra este un platformer care a fost votat unul dintre cele mai bune jocuri pe iOS in 2012. Odata cu portare pe PC, jocul dispune acum de texturi HD, dialoguri inregistrate si redate cu ajutorul actorilor si o suport complet pentru tastatura.

Nihilumbra535x272

[bd_youtube id=FW60XaMYxVE ]

Povestea

Beautifun Games te invita sa cunosti lumea frumoasa din Nihilumbra, luand in maini soarta lui Born, o creatura nascuta din nimic (the Void) si care ia rapid o forma umanoida si isi incepe aventura, incercand sa scape din intuneric pentru a se alatura lumii adevarate. Spatiu denumit The Void (Nimicul) incearca sa-l opreasca din drumul sau si e tot timpul pe urmele sale, incercand sa-l asimileze, trimitand monstrii ci punand capcane in calea sa. Born va invata sa foloseasca culorile din jurul sau pentru a prinde puteri noi si a schimba lumea din jurul sau.

AshDesert-3

Libertatea sa are totusi un pret. Intunericul il vrea inapoi si nu se va opri de la nimic pentru a-l recapata, inghitind astfel intreaba lume in urma lui Born.

AshDesert-1

Gameplay

Nihilumbra este un platformer plin de puzzle-uri, realizat in totalitate in 2D. Personajul nostru se deplaseaza de la stanga spre dreapta, incercand sa scape de Intunericul care il urmareste. Jucatorul are la dispozitie 5 abilitati date de anumite culori pe care le intalneste. Fiecare nivel trecut deblocheaza o anumita abilitate, iar la nivele superioare, doar combinarea acestor abilitati va putea rezolva puzzle-urile cu care ai de-a face.

AshDesert-Void

Cele cinci culori sunt: albastru- care transforma structura pamantului, facandu-l alunecos (ca gheata), verde, care face ca obiectele sa devina elastice si sa sara, maro, care transforma pamantul facandu-l lipisios, si, prin urmare, acesta va deveni mai greu de parcurs, rosu care aprinde obiectele din jur si galben, care transforma obiectele in conductoare electrice. Asadar, Nihilumbra are in total 5 nivele de joc single-player, iar dupa terminarea acestora jucatorul poate opta pentru Void Mode, un mod de joc care ii va permite sa rejoace le 5 niveluri, insa cu un set nou de incercari si puzzle-uri.

FrozenCliffs-2

Ca orice platformer care se respecta, Nihilumbra are un nivel de dificultate destul de ridicat. Puzzle-urile sunt dificile, dar nu imposibile. Jucatorul va trebui sa-si foloseasca mintea pentru a scapa din unele situatii dificile, iar cele 5 niveluri normale dureaza aproximativ 3 ore, pentru un gamer care poseda cat de cat experienta. Nivelul suplimentar (Void Mode) este insa mult mai antrenant, iar ca sa il treci ve iavea nevoie de mai mult timp. Beautifun Games v-au asigurat asadar cam 10 ore de gameplay intens pentru acest joc.

FrozenCliffs-5

In plus, Nihilumbra beneficiaza pe Steam de 24 de Realizari si de Carti de Schimb, lucruri excelente si bine venite pentru un joc nou.

TheCity-1

Grafica si sunet

Grafica adoptata de Beautifun Games pentru Nihilumbra e simpla, dar in ton cu nivelul. Nivelul cu gheata are o tenta albastra, cel cu foc o tenta rosie. Caracterul personal, Born se naste ca un bob, si isi schimba infatisarea in functie de ce personaje intalneste, pentru a se adapta lumii exterioare. Primul lucru intalnit este insa o sperietoare, iar Born ia infatisare umanoida. Inamicii sai sunt si ei bine conturati, de la flori care arunca proiectile, la serpi care inghit culorile pe care le prind inaintea ta.

TheLivingForest-2_ENGLISH

La sfarsitul nivelelor cand intunericul vine inspre tine si tu trebuie sa fugi, viteza e destul de mare si modelele HD sunt bine definite. Din pacate, la aceasta viteza meniurile sunt greu de folosit, iar de multe ori te vei enerva ca nu apuci sa-ti alegi culoarea potrivita la timp.

TheLivingForest-3

Nihilumbra beneficiaza de o coloana sonora buna, iar tonalitatea se schimba in functie de tipul actiunii, lucru bun pentru joc. In plus, in versiunea de pe PC, toata coloana sonora a fost refacuta, sunetele sunt mai clare si melodiile mai bine realizate.

TheVoid_ENGLISH

Concluzie

icon_512x512@2xChiar daca pe dispozitivele mobile Nihilumbra a fost unul din cele mai aclamate jocuri, pe PC concurenta este mai serioasa si jocurile platformer nu sunt asa de populare. Produsul celor de la Beautifun Games are sincopele celorlalte jocuri din aceasi categorie, in sensul ca multora le-ar fi placut mai multa actiune si o poveste mai elaborata. Totusi, din punct de vedere calitativ, pentru categopria sa de joc, Nihilumbra poate fi comparat cu Limbo, poate chiar il intrece. Grafica e buna, povestea la fel, chiar daca este pe alocuri prea sumbra poate, iar sunetul este OK. Nihilumbra arata si se misca bine; este probabil cel mai bun joc portat de pe telefon pe PC pe care l-am jucat pana acum. Iata deci cum l-am notat:

 

Tutorial_ENGLISH

NOTE:

Poveste: 7

Gameplay: 9

Grafica: 9

Sunet: 8

Total: 8.25

Basic CMYK

Beautifun Games si SteamGames.Ro te invita la concurs pe Facebook! Inscrie-te si poti castiga una din cele 3 licente Steam pentru Nihilumbra! Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe pagina aplicatiei de Concurs: https://www.facebook.com/SteamGames.Ro?sk=app_228910107186452 si sa urmezi instructiunile. Fiecare pas completat inseamna o noua sansa in concurs.

Lasa un comentariu

11 Responses

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte