Asrock

Cea de-a paisprezecea ediție a conferinței Nordic Game a avut loc la Malmö, Suedia, în perioada 17-19 mai, împreună cu colegi din regiune și din întreaga lume, care sărbătoreau industria de jocuri nordice și o pasiune pentru jocuri. Evenimentul din acest an a doborât și toate recordurile anterioare: peste trei zile, peste 2000 de participanți la NG17 s-au întâlnit cu colegii lor, au participat la discuții peste 150 de vorbitori și și-au împărtășit cunoștințele, proiectele și pasiunea.

Programul 2017 a inclus numeroase evidente, cum ar fi filosofia „chat-ul cu foc” cu Fumito Ueda și David Polfeldt, sesiuni intense de tehnologie de către creatorii „INSIDE” din Danish Playdead și discuții aprofundate de Anita Sarkeesian, Brie Code, Ralph Fulton, Ste Curran și mulți, mulți alții.
Întâlnirea de afaceri MeetToMatch a fost o altă poveste extraordinară de succes la NG17. A avut loc o intalnire inedita, reunind reputatia jocului Nordic Game ca fiind unul dintre hotspoturile absolute ale lumii pentru afaceri in domeniul jocurilor. Concursul de anul acesta „Investing in Games” a reunit încă o dată o serie de companii de jocuri selectate cu investitori de renume mondial, iar cea de-a doua ediție anuală a „Magazinului Producătorilor” a ajutat numeroase proiecte noi de jocuri interesante să găsească parteneri potențiali.

Din perspectiva unui dezvoltator nordic, NG17 a confirmat încă o dată că industria regiunii continuă să se extindă cu mare viteză. Participanții la NG17 au reușit să joace toate jocurile nominalizate și să voteze pentru favoriți, iar „Morkredd” de la Norwegian Hyper Games a fost declarat câștigător al acestui an.

Joi seara, chiar inainte de cina anuala de gala (deservita de peste 900 de invitati) au fost prezentate Premiile Nordic Game 2017. „INSIDE” de la Danish Playdead a dominat ceremonia din acest an în Teatrul Unreal, câștigând în patru categorii, inclusiv „Jocul Nordic al Anului”. Danemarca a concurat cu „Hitman”, „GoNNER” și „Clapper” din Suedia și Norvegianul „Owlboy” au fost, de asemenea, printre jocurile premiate în 2017. Festivitățile au continuat până târziu în noapte când peste 1000 de persoane s-au alăturat muzicii renumite „marioke” și petrecerii Nordic de la Slagthuset.

Vineri, 19 mai a fost debutul „Zilei Discovery”, creat în colaborare cu Copenhaga Game Collective, care a focalizat pe producătorii de jocuri noi, talentați și inovatori din regiune și din întreaga lume. În afară de discuțiile memorabile cuvenite în special pentru Ziua Discovery, 40 dintre cele mai „proaspete” jocuri au fost expuse în „Discovery Showcase”. Cele mai importante momente ale programului de o zi au fost Premiul Sensation, câștigat prin votul popular al norvegianului „Morkredd”, și finala concursului de jocuri nordice Discovery Contest. După câteva runde feroce de teren live, finlandezul „Ocmo” a câștigat premiul ca și concurs de Discovery din acest sezon „Jocul Anului”.

Vineri, 19 mai a fost debutul „Zilei Discovery”, proiect în colaborare cu Copenhaga Game Collective, care s-a concentrat pe producătorii noi, talentați și inovatori din regiune și din întreaga lume. În afară de discuțiile memorabile cuvenite în special pentru Ziua Discovery, 40 dintre cele mai „proaspete” jocuri au fost expuse în „Discovery Showcase”. Cele mai importante momente ale programului de o zi au fost Premiul Sensation, câștigat prin votul popular al norvegianului „Morkredd”, și finala concursului de jocuri nordice Discovery Contest. După câteva runde feroce, finlandezul „Ocmo” a câștigat premiul concursului Discovery din acest sezon, „Jocul Anului”.

Echipa Nordic Game mulțumește tuturor oamenilor care s-au alăturat pentru trei zile de neuitat săptămâna trecută, toți expozanții care au adus la viață NG17, toți partenerii minunați care i-au susținut și sponsorilor care au ajutat la transformarea NG17 nu numai în cel mai bun eveniment, ci și în cel mai bun eveniment din istoria Nordic Game.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte