Enermax Squa RGB

Intel va lansa un procesor masiv cu 18 nuclee, cu 36 threaduri Skylake X, potrivit unor noi zvonuri. VideoCardz raportează că Intel pregătește Core i9-7980XE ca un rival puternic pentru seria viitoare a Threadripper-ului AMD.

Procesorul i9-7980XE – Noul chip de vârf al Intel
În completarea specificațiilor lui i9-7980XE, VideoCardz a obținut detalii despre celelalte procesoare din seria Intel Core-X. Potrivit acesti informații, noile procesoare pornesc de la 18 nuclee, la i9-7980XE, până la 4 nuclee, i5-7640K.

Intel vs AMD
Profitul celor de la Intel a scăzut de când AMD a lansat seria Ryzen, deși compania refuză să recunoască acest lucru.

Mark Hibben a declarat:
„Cu lansarea mult așteptatelor Ryzen 7 la începutul lui martie, nimeni nu s-a așteptat la un impact asupra Intel. Acesta poate fi acoperit de vânzările de modemuri ale Intel către Apple (NASDAQ:AAPL), care nu au existat în primul trimestru al anului 2016.
Loturile pe platforma CCG au scăzut cu 4% în acest an, însă ASP a crescut cu 7%. Poate cea mai răspândită statistică este declinul de 7% pe platformele Desktop, deși ASP-urile au crescut cu înca 2% în acest an.
Când au fost întrebați despre impactul competitiv al AMD în timpul conferinței, Intel a răspuns că nu a observat nimic anormal, dar e foarte probabil ca acel declin de 7% să se datoreze și impactului pe care l-a avut Ryzen.”

Pierderea Intel este câștigul lui AMD
Valoarea pierderilor Intel pentru desktop este de peste 150 milioane de dolari. Controversa se vede la AMD care are peste 152 milioane de dolari creștere la vânzările pentru desktop. Hibben a adăugat:
„Scăderea numărului de vânzări pentru unitățile de desktop implică un declin al veniturilor de 5% pe an. Presupunând că platformele desktop generează aproximativ 40% din veniturile companiei, aceasta arată că Intel este în scădere cu aproximativ 150 miliaone de dolari. Unele sau toate acestea pot fi transferate companiei AMD sub forma vânzărilor Ryzen.”

Poate Intel i9-7980XE să recupereze din pierderi?
Noul procesor nu are o dată de lansare până acum, dar sigur vom știi răspunsul înainte ca 2017 să se termine.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte