Vineri a fost 1 aprilie, ceea ce înseamnă că zeci de glume și farse au avut loc online. Ca de obicei, majoritatea acestora au fost foarte creative, lăsându-i pe oameni cu zâmbete pe față. Totuși, o anumită farsă nu i-a lăsat pe oameni la fel de zâmbitori.

Un Youtuber popular numit McSkillet a postat un videoclip în dimineața zilei de 1 aprilie, în care pretindea că în cel mai recent update pentru Counter-Strike: Global Offensive era posibil să dai la schimb 10 skin-uri covert pentru un cuțit la întâmplare. Având în vedere că unele dintre aceste skin-uri sunt evaluate la 3$ și că un cuțit virtual costă între 40 și câteva mii de dolari, era normal ca o mare varietate de jucători să înceapă să cumpere aceste skin-uri cât mai rapid.

Ceea ce acești jucători nu au realizat este că videoul era doar o farsă, una care a cauzat ca mii de jucători să-și cheltuie banii pe obiecte virtuale de pe Piața Steam, pe care în trecut nu și le doreau în vreun fel.

Rezultatele au fost semnificative și pot fi observate în valul de cereri de diferite skin-uri la preț mic, în special AUG Chameleon, Mac-10 Neon Rider, P90 Asiimov și Galil Chatterbox. În doar 5 ore, zeci de mii de dolari au fost investiți în aceste obiecte virtuale, prețul acestora crescând cu oriunde între 1 și 3 dolari fiecare.

farsă

Un user de pe Reddit, numit thesado, a urmărit cererea de pe piață a fiecărui lucru afectat și a ajuns la concluzia că peste 45,778 de dolari au fost cheltuiți de jucătorii de CS:GO din cauza farsei de 1 aprilie a lui McSkillet.

Cea mai bună parte este că la finalul videoului este dezvăluit faptul că asta era defapt o farsă, dar oamenii tot s-au lăsat păcăliți; o mulțime de oameni.

În concluzie, asta ar trebui să fie luată drept o aducere aminte că nu trebuie să crezi tot ce auzi, mai ales în ziua de 1 aprilie.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte