Asrock

„Recepție colegu’, ai auzit ultima știre?” toxtronyx interactive GmbH împreună cu Aerosoft GmbH au lansat în Early Acces pe 30 martie, 2017, simulatorul cu camioane, On The Road. Am avut ocazia să testez jocul imediat după lansare și am rămas puțin dezamăgit.

După câteva ore de joc după cum am spus și mai sus cu riscul de a mă repeta am rămas dezamăgit pentru că jocul are foarte multe bug-uri în momentul actual. Consider că cei de la toxtronyx interactive GmbH au grăbit lansarea jocului în early acces având foarte mult de lucru până la lansarea oficială a jocului.

Pe lângă erori și probleme o să vorbim inițial de ce e ok și ce îmi place la On The Road, considerat, de mine cel puțin, un posibil rival al jocului Euro Truck Simulator 2 după ce o să iasă din early acces și după ce developerii vor atinge obiectivele pe care și le-au propus pentru On The Road.

În primul rând, camionul arată bine, față de celalate obiecte prezente în joc, și vine cu foarte multe opțiuni care sunt prezente pe un camion real, acest lucru propulsează On The Road la un alt nivel de realism in-game, și nici grafica nu este rea chiar dacă nu se poate compara cu un joc capabil care rulează pe Dx11.

În al doilea rând, harta, momentan fiind una mică care se poate străbate în maxim cateva ore fară probleme, este ușor de accesat și este de genul „simplu și bun”, o hartă simplă pe care nu ai cum să te pierzi.

Jocul vine alături de circa 1500 de km de autostradă, 7 orașe diferite și condiții meteo diferite.

Iar un alt lucru care îmi mai dă speranțe este că jocul primește update-uri destul de des în care developerii chiar revolvă bug-uri semnificative care iți poate deranja gameplay-ul.

După ce am discutat despre câteva aspecte care le-am observat și care mi-au plăcut să trecem la lucrurile mai puțin plăcute.

Chiar și după aproape o săptămână de la lansare și cu un prim update la activ jocul încă nu are suport pentru volan și pentru trackIR, așă că un adevarat pasionat de simulatoare trebuie să se întoarcă puțin în timp și să își pună tastatura și mouse-ul din nou în funcțiune, un lucru neplăcut pentru cei care știu ce înseamnă un simulator de camioane adevărat.

On The Road stă prost până și la capitolul de sunet, mașinile AI din joc încă nu au sunet fie că mergi lângă ele cu frumosul camion, fie că alegi să mergi pe jos, și ca la orice alt autovehicul semnalizările au sunetul lor specific diferit de la vehicul, la vehicul în joc încă nu există acest sunet specific pentru MAN, singura firmă autorizată de camioane din joc

Tot la capitolul mașini și AI putem spune ca  trebuie să fi un șofer cu nervi de fier sau cu o răbdare foarte mare pentru a sta în coloanele nesfârșite produse aiurea în intersecții de AI,  dar poți foarte ușor să faci o „românească” și să treci de coloana de mașini.

Un alt amănunt care nu mi-a plăcut în On The Road este ca nu poți duce camionul la service să il repari sau să îl îmbunătățești, în concluzie poți da de toți stâlpii cu micuțul MAN pentru că nu va păți nimic.

După câteva ore de stat în coloană și de testat diferite opțiuni de pe camion am ajuns să încarc marfa și să plec în cursă, eu fiind un pasionat al ETS2-ului mă așteptam ca partea de încărcat/descărcat să fie puțin mai complicată dar nu și în On The Road, în care trebuie doar sa atingi un checkpoint și ca prin minune camionul este încărcat, aceiași poveste și la descărcat. În joc încă nu au fost adăugate remorcile.

Jocul se poate juca doar single-player, încă nu a fost anunțat ca ar intenționa ca cineva să dezvolte și partea de multi-player mai ales că jocul este încă în Early Acces.

În concluzie jocul nu a făcut cea mai bună impresie în early acces dar se poate revanșa în următoarele update-uri față de cei care au cumpărat, chiar și din prima zi de la lansare, jocul.

Jocul îl puteți achiziționa de pe Steam la prețul de doar 14.99 euro.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte