Compania Activision Blizzard, care a dezvoltat jocul Overwatch, tocmai a anunțat că va crea o ligă profesionistă de eSports în jurul unuia dintre cele mai populare titluri ale sale. Aceasta va fi prima ligă care va avea o structură bazată pe orașe participante, la fel ca cele profesioniste în jurul cărora activează sporturi constacrate la nivel mondial.

Primele șapte echipe participante au fost deja confirmate. Ele vor fi bazate în șapte orașe din SUA, China și Coreea de Sud. Acestea fiind: Boston, New York, Los Angeles, Miami-Orlando, San Francisco, Shanghai și Seul, care vor lua parte la prima întrecere de acest gen din lumea sportului electronic. Este posibil ca până la startul sezonului, care va avea loc la sfârșitul acestui an, să vedem și alte orașe care se vor înscrie în competiție.

Până în prezent, aproape toate echipele sunt deținute de liderii din lumea sportului tradițional și în lumea sporturilor electronice. Din lumea sportului vechi Robert Kraft, CEO și proprietar al New England Patriots, va deține echipa de la Boston, iar Jeff Wilpon, COO al New York Mets, va fi proprietarul echipei din New York. Din lumea sportului electronic, Noah Winston, CEO al Immortals, va conduce echipa LA, iar Andy Miller de la NRG Sports va fi proprietarul echipei San Francisco.

Overwatch

Echipele de Overwatch își vor suplimenta veniturile anuale în același mod precum echipele implicate într-un sport clasic, tradițional, prin vânzarea de bilete la meciuri și a materialelor promoționale. Asta înseamnă că fanii vor putea fi alături așa cum trebuie de echipele pe care le susțin, și nu vor exista diferențe față de organizarea fotbalului sau a altor sporturi.

Primul sezon va începe înainte de sfârșitul anului 2017 și va avea loc într-o locație centrală din Los Angeles, pentru a le oferi echipelor suficient timp pentru a-și dezvolta o bază de fani locală și pentru a găsi o locație pentru a găzdui jocurile în propriul oraș. În cele din urmă, obiectivul este ca fiecare oraș să găzduiască jocuri locale și să atragă fanii la fel ca un joc NFL.

În timp ce liga nu anunță încă detalii despre modul în care va fi structurat programul, se așteaptă ca aceasta să imite și ligile sportive regulate, cu meciuri de acasă și în deplasare periodică, care au loc joi, vineri și sâmbătă, urmate de play-off pentru a încorona un campion în fiecare an.

Desigur, aceasta nu este prima ligă de e-sport. Dar asemănarea sa strânsă cu sporturile tradiționale și implicarea unor sportivi grei precum Robert Kraft vor face lumea mai atentă.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte