Asrock

NVYVE Studios, a lansat pe Steam î nearly Access jocul first-person shooter survival horror, intitulat P.A.M.E.L.A. Am avut și noi ocazia să testăm jocul în stadiul actual și nu ne-a dezamăgit. tema jocului este una de notorietate zilele acestea, pentru că apar din ce în ce mai multe jocuri de supraviețuire, iar marea lor majoritate seamănă așa de mult cu ceea ce am mai văzut recent încât nu-ți vine să te apuci de ele. De aceea eu încerc să le evit, în general, căutând doar titluri care ar putea avea un impact. Acesta nu m-a atras din prima, în primul rând din cauza temei, iar în al doilea rând din cauza numelui, care pe mine mă trimite cu gândul la o anumită vedetă din revistele de adulți ș inici decum la un joc. Totuși după ce am vizionat trailerul am decis să încerc să văd despre ce este vorba în joc:

În P.A.M.E.L.A. intri în rolul unui Sleeper, proaspăt trezit dintr-un somn criogenic, aflat acum în Eden, o lume decăzută. Va trebui să lupți pentru supraviețuire alături de Pamela, care este un software care controlează sau urmărește ceea ce se întâmplă în Eden ș icare te va ghida în joc. Monștri numiți Afllicted încearcă să pună stăpânire pe orașul cândva plin de viață.

Primul lucru pe care îl observi în joc este universul creat de NVYVE Studios care este un contrast uriaș între o zonă extrem de frumoasă, utopică, plasată în viitor și una devastată de cetățenii scăpați de sub control în căutarea paradisului. Chiar dacă nu obișnuiesc să vorbesc despre grafică la începutul oricărui joc pe care îl analizez pentru că de obicei aceasta n ueste cea mai importantă parte a jocului, o voi face de această dată pentru că ea delimitează clar acest joc de alte sute care sunt în aceași temă. Universul creat în joc este copleșitor chiar și în stadiul incipient al jocului. El ne prezintă un oraș al viitorului care are multe elemente care le regăsim și aici în lumea reală, delimitându-se astfel și de genul clasic SF în care absolut totul este diferit.

P.A.M.E.L.A. te pune să explorezi, exact ca orice alt joc de supraviețuire, iar din când în când te vei lupta cu Afllicted, dar între lupte au loc momentele care m-au făcut să rămân conectat în joc și să-l explorez, și anume, momentele în care găsești date din trecut care îți prezintă povestea orașului și a locuitorilor înainte ca totul să o ia razna. Jocul te trimite la adunat de provizii pe care le poți folosi pentru a modifica și îmbunătăți armele și echipamentul care te vor ajuta în explorarea mediului înconjurător. Există și un sistem de upgrade în joc care îți permite să-ți augmentezi mecanic corpul pentru a avea un avantaj asupra inamicilor.

Esența jocului este dată de omniprezenta Pamela care te informează cum să supraviețuiești în Eden și cum să îți folosești abilitățile pentru a învinge inamicii. Atmosfera din joc este foarte asemănătoare cu cea din Mass Effect, lucru impresionant pentru un joc creat de un studio mic, air posibilitățile sunt multe pentru că poți modifica tehnologii, hackui sistemul infrmatic al orașului sau aduna puteri noi, iar aceste lucruri le vezi de obicei la un joc mare. Inamicii tăi, Afflicted sunt ilustrați într-un mod destul de înspăimântător și sunt guvernați de un AI care îi face destul de imprevizibili. Arma ta principală se numește AARM, care este un dispozitiv care îți permite să ataci ș isă te aperi în același timp. Am amintit aceste facilități ale jocului pentru că ele se diferențează de stilul clasic al jocurilor de supraviețuire, restul fiind cam la fel. Trebuie să îți construiești o bază, să aduni resurse, să upgradezi echipamentul și să supraviețuiești.

P.A.M.E.L.A. este totuși încă în Early Access și jocul are diverse buguri, de la coruperea salvărilor până la diferite erori în joc care te blochează și te obligă să începi de la început totul. În general, premisa jocului este bună, grafica este bună și coloana sonoră conține nume mari, deci ne așteptăm la multe lucruri bune de la el. Din păcate în acest moment tot ce putem face este să încercăm să explorăm și să ne familiarizăm puțin cu ceea ce va urma în joc și să așteptăm cu nerăbdare o versiune mai actualizată a jocului.

 

 

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte