Phoning Home Review
Poveste9
Gameplay8.5
Grafică9
Sunet8
PRO
  • Grafica
  • si faptul că te pune sa cauți chestii... e mișto
  • sunetul e drăguț
Nașpa...
  • faptul că nu zboară prea mult.... cu acel jetpack
  • și că mori prea ușor de la inamici
  • și e prea adâncă râpa aia..
8.6Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Povestind cu colegul St4rL1ght despre ce jocuri am mai vrea să jucăm din cele noi, stăteam pe jumătate adormit căutând prin lista interminabilă de jocuri noi apărute pe Steam un joc interesant. Grea muncă, dacă stai să te gândești. După vreo trei ture prin listele de Descoperiri Steam mi-a sărit în ochi Phoning Home. Mă uit la trailer, mi se pare OK, îl arat și lui Cosmin și ne hotărâm să-l încercăm și nu ne-a părut rău.

Poveste

Aveam de gând să pun aici o descriere detaliată a poveștii jocului, așa cum este ea prezentată și pe Steam, dar aia puteți să o citiți și acolo, așa că am să pun descrierea lui St4r, imediat după ce a terminat de jucat prima lui sesiune în joc:
„Ion se prăbușește cu nava și trebuie sa descopere diferite materiale de pe noua planetă. Flori, pietre, gaze… Și cu ele își construiește chestii. Unele ajutând și pentru reparația lui Ion dar în principal trebuie să se întoarcă cu ele la navă și să repare nava. Și primește mereu questuri cu ce mai trebuie & shit. „

Ok, poate că descrierea asta nu e suficientă pentru că e scoasă din context și poate o să credeți că vorbim despre Ion al lui Rebreanu. Nu este vorba de el… personajul nostru este un roboțel, cam ca și wall-E, nu e țăran. El se prăbușește cu nava pe o planetă străină și trebuie să facă cumva să-și repare nava, ajutat fiind de Inteligența Artificială de la baza navei sale. În misiunea sa o întâlnește pe ANI(nu Ana !!!), care este un robot de bucătărie serviciu, de sex feminim. Ca o paranteză, sigur nu are ceva de-a face Rebreanu ceva cu jocul ?!? Ani recunoaște că e puțin nebună, dar în curând lucrurile devin clare… Nu poți scăpa de pe planetă fără ea. Începi astfel aventura pe o planetă care pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă.

Gameplay

Jocul este unul de explorare. mergi cu roboțelul Ion pe câmp planetă și cauți resurse. Mai întâi găsești o bucată de țeavă care o poți folosi ca armă, apoi Vocea din navă te îndrumă pe câmp și îți arată ce trebuie să aduni. Phoning Home este construit într-o lume imensă de tip open-world în care este destul de ușor să te pierzi. Noroc cu Vocea din navă care ne ghidează și cu radarul, care deși nu este extraordinar ne duce pe unde trebuie. Jocul pare simplu, trebuie să cultivi pământul găsești resursele necesare pentru a construi combustibil sau alte resurse necesare.

Planeta nu este însă una abandonată, ci este populată de la animale simple, la creaturii stranii și un teren care îți fură peisajul. Este destul de greu de navigat cu roboțelul pe un astfel de teren, dar te înveți și încet încet te vei descurca. Am să pun aici încă o scurtă descriere despre joc lăsată de St4r, iar apoi vă invit să vă uitați la videoul de mai jos pentru a vedea toate detaliile despre joc și despre cum funcționează acesta:

„Am găsit și 2 forme diferite de inamici. Un gaz care mă urmărea și îmi dădea damage și un uriaș făcut din pietre care mi-a dat somn…”

Grafică și sunet

Unul dintre cele mai bune aspecte legate de Phoning Home este grafica. Producătorii au făcut o treabă grozavă în ceea ce privește motorul grafic, creând o lume vibrantă, activă, plină de culoare și cu un ciudat sens al realității atașat de acesta. Ciclurile zi/noapte prezente în joc țin destul de mult și culorile se schimbă gradual, aducând efecte foarte cool în joc. Lumina trece printre copaci, între zonele umbroase, planeta e plină de viață, sunt multe insecte care zboară când treci cu roboțelul prin zona lor și este prezent chioar și un sistem de vânt, vizibil prin intermediul unor particule. Sunetul e OK în mare parte, dialogurile sunt prezente și muzica de fundal este drăguță, însă interpretarea vocală lasă de dorit pe alocuri, sau poate e doar impresia mea pentru că îl auzi vorbind doar pe cel din navă.

Concluzie

Nouă ni s-a părut OK la prima vedere jocul și ne-am speriat puțin când am citit recenziile de pe Steam legate de Phoning Home. După ce l-am jucat ni s-au părut și mai aiurea. Sincer, nu știu ce au văzut așa de rău la acest joc așa de mulți oameni. Jocul te prinde, misiunile sunt super OK, ritmul e bun pentru un joc de supraviețuire, nu trebuie să alergi peste tot în joc ca în alte multe titluri de genul acestuia și grafica e superbă. Ar fi și păcat să o ignori trecând repede pe lângă ea. Enervant la joc este faptul că nu poți sări prea mult cu robotul și că mori cam repede. Vă las să citiți la punctele pro și contra părerile lui St4r, însă ca să concluzionez am să spun cu tărie că nouă ne-a plăcut jocul și nu suntem de acord cu majoritatea părerilor de pe Steam.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte