Am primit zilele acestea un nou joc în teste numit Planet Nomads. În primul rând, Planet Nomads este un alt joc de supraviețuire pe o planetă străină de tip FPS sau TPD (Third-person), după preferința fiecăruia. Nu vreau să par nesimțit sau rău intenționat, dar la câte jocuri de acest gen au apărut recent, deja mi-e cam scârbă de ele și noile produse trebuie să aducă ceva WOW care să mă mai impresioneze. Acestea fiind spuse să vedem despre ce este vorba în acest nou jopc aflt în Acces Timpuri (din nou ca marea majoritate a jocurilor de acest gen).

Gameplay

În acest moment, Planet Nomads este destul de simplu, dar este încă plăcut pentru cei care se bucură de jocurile de supraviețuire, deoarece pare a fi bine echilibrat. Nu trebuie decât să supraviețuiți (evident), să construiți o bază sau un vehicul și să explorați. Spațiul pentru construcția bazei este destul de mare și se pare că va fi extins în viitor, după spusele producătorilor. În timp ce am văzut doar trei, sunt destul de sigur că există cel puțin cinci biomase de vizitat, pe care le puteți obține construind un vehicul … În prezent, vehiculele par a fi destul de limitate, cu o singură alegere a roții, un cockpit și un tip de suspensie (deși acest lucru este reglabil). Ulterior, pot fi adăugate roți și piste mai mari, așa cum le-am văzut în capturile de ecran. Mă gândesc oare de ce pun poze cu lucruri care nu sunt încă în joc ? (hmmm … )

Pe măsură ce faceți activitățile de mai sus trebuie să țineți cont de nivelurile anumitor lucruri (cu condiția să fiți în modul supraviețuire – pe care l-aș recomanda pentru că modul creativ este insuficient dezvoltat în forma actuală, iar cea mai mare parte a jocului este concentrată pe aspectele de supraviețuire). În modul supraviețuire trebuie să aveți grijă să nu cădeți de pe stânci sau să vă răniți în freun fel, să vă tratați rănile, să mâncați lucruri bune, să nu vă înnecați, să dormiți în mod regulat și să nu uitați să mâncați. Lucruri destul de comune și în viața de zi cu zi.

Jucătorul are mai multe statistici, care trebuie urmărite în timpul jocului, precum stamina, nivelul de hrană, lichide, temperatura corpului, imunitate și auto-control. Dacă oricare dintre acestea ajunge la zero, sănătatea dumneavoastră începe să scadă și vă riscați moartea. Când mori, o casetă aparent magică apare de nicăieri și sufletul vostru apare, pune toate elementele în ea înainte de a muri și a dispare. Iar apoi poți alege să reîncepi jocul dintr-un punct nou sau să continui de unde ai murit.

În principiu, Planet Nomads pare ok, dar nu aduce absolut nimic nou! Mai mult, jocul are moment când framează și e plin de buguri, însă trebuie să luăm în considerare faptul că este încă în dezvoltare.

Grafică

Din punct de vedere grafic, Planet Nomads arată foarte bine. Engine-ul grafic este modern, bine conturat și peisajele, personajul, animalele și obiectele din jur sunt frumos realizate. Problema principală este însă pe partea de optimizare, pentru că toate aceste elemente grafice obosesc calculatorul, iar jocul are moment când se mișcă impecabil și momente când sacadează de-l ia dracu. Chestia e că frame drop-urile au loc în zone neaglomerate de grafică intensă și asta e ciudat. Animațiile sunt cele care suferă cel mai mult la joc pentru că sunt randate prost, zic eu, iar bugurile sunt destul de numeroase. Te blochezi în multe zone, mergi aiurea, animalele se blochează și ele, iar unele elemente grafice trec prin altele.

Concluzie

Planet Nomads este doar un nou produs din franciza jocurilor de supraviețuire de pe Steam, o nouă încercare de acaparare a jucătorilor cu un produs Early Access care promite multe în viitor dar nu oferă mare lucru în prezent. Jocul arată mai mult decât decent și promite multe, dar în momentul de față este plin de buguri și chiar dacă producătorii lucrează activ la el, eu zic să așteptați până e finalizat înainte de a-l achiziționa.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte