Asrock

Planetbase Review
Poveste8
Gameplay9
Grafică și sunet7.5
8.2SCOR
Reader Rating: (2 Votes)
6.4

Ne începem săptămâna cu un joc de strategie proaspăt lansat pe Steam, Planetbase, creat de Madruga Works.

Povestea

Planetbase ne spune povestea unui grup de exploratori, care încearcă să înființeze o bază pe o altă planetă. Rolul tău în joc este de arhitect și manager, iar responsabilitatea generală este de a ghida muncitorii unde să construiască structurile, pentru a-și asigura supraviețuirea. Resursele necesare pentru a susține viața, care vor trebui asigurate sunt oxigen, mâncare și apă. Scopul bazei este să colecteze energie, să extragă apă, să extragă minereu, să creeze o sursă de hrană, să construiască roboți de producție și să reușească construirea unei baze care să se susțină de la sine.

screen3

Gameplay

Planetbase nu se anunță a fi un simulator, dar toate elementele din joc dau impresia asta. Când începi jocul, trebuie să-ți alegi una din trei planete, pe care vrei să-ți instalezi baza, iar odată instalată, îți aduci echipa de coloniști, la care trebuie să le oferi resursele necesare pentru a construi baza. La început totul este simplu, ai nevoie doar de oxigen și apă, dar în curând va trebui să te grăbești să achiziționezi toate resursele. Baza este practic un ecosistem, iar strângerea de resurse va trebui făcută în mod echilibrat, altfel riști pierderea bazei.

screen24

Recomand tuturor care se joacă să nu sară peste tutorial. Eu am încercat lucrul acesta și am plătit scump, neștiind cum să îmi organizez resursele și trezându-mă în fața unei catastrofe, destul de repede. Ca în orice joc în care trebuie să construiești un oraș, ai destul de multe resurse de colectat și trebuie să fi atent la multe aspecte. Neglijarea unei resurse cauzează neplăceri în toate aspectele jocului, iar riscul de a pierde nivelul este mare, chiar dacă ești atenționat din timp.

screen5

Primele 30 de minute de joc de la alegerea bazei sunt esențiale pentru supraviețuire. Trebuie să acorzi atenție tuturor elementelor, mai ales asupra centralelor de energie și a depozitelor, altfel riști să te blochezi chiar după prima noapte în joc. De asemenea, dacă omiți să-ți construiești stația de apă, nu vei putea genera oxigen și vei urmări moartea prin asfixiere a muncitorilor. Important este să-ți asiguri o linie de producție de materiale de bază fiabilă și care să-ți asigure o producție stabilă din fiecare tip de resursă. Practic, odată pusă pe picioare baza, va trebui să-ți menții locuitorii fericiți, în sensul că va trebui să asiguri hrană, apă, oxigen pentru fiecare. Lucru care este destul de greu de atins.

screen7

Aici, Planetbase se aseamănă cu mai toate jocurile de acest tip, iar părerea mea este că jocul este un fel de Settlers sau Caesar, plasat în spațiu, cu diferențele de rigoare. Ideea principală a jocului este că trebuie să gândești constructiv când îți pui pe picioare baza. trebuie să încerci să anticipezi problemele, înainte ca acestea să devină copleșitoare și să ajungi într-un punct fără scăpare. Totusi, după acele 30 de minute esențiale de care vă vorbeam, jocul devine mai puțin stresant și vei putea să duci la bun sfârșit obiectivele, dacă ești atent la nevoile coloniei.

screen9

Jocul îți pune o problemă pe care o observi doar după ce ai dezvoltat bine, crezi tu, colonia. O problema majoră în stadiul avansat al jocului, este felul în care ai construit structurile. dacă le faci prea mici sau prea mari, riști să strici echilibrul resurselor și, riști să moară o parte a bazei. Per total, Planetbase vă va oferi cel puțin 6 ore de joc pe fiecare planetă, iar acest timp poate crește considerabil dacă îți pierzi concentrarea într-un anumit moment al jocului.

screen13

Grafică și sunet

Planetbase a fost conceput pe Unity, iar motorul grafic este arhi-cunoscut tuturor. Jocul arată bine, iar grafica e simplă și nu pare să solicite prea mult calculatorul. Totuși, în momentul în care reușești să crești suficient baza, vei observa mici probleme dacă ai o configurație mai slabă. Grafica nu aduce nimic revoluționar, dar este suficientă pentru ceea ce ai nevoie în joc. Coloana sonoră este simplă, nu este deranjantă și, de asemenea, dă impresia de suficiență.

screen17

Concluzie

Planetbase este un joc de strategie, asemănător cu multe altele în gameplay, dar plasat într-o atmosferă SF. Îți ofera tot la fel de multe opțiuni ca un simulator de orașe, dar are elemente originale, date în primul rând de cerințele planetelor. Gameplay-ul este bun, dar nu are rejucabilitate. Dacă vrei să joci totul la perfecție, vei avea nevoie de probabil 40-50 de ore de joc, după care îl vei putea pune liniștit la o parte. Grafica și sunetul sunt simple, dar nu cred că ar fi nevoie de mai mult. Jocul îți solicită capacitatea de concentrare, iar fanii jocurilor de strategie îl vor îmbrățișa cu plăcere.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30

One Response

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte