Asrock

Iată mai jos o listă cu cele trei jocuri care vor veni pe platforma SteamVR:

Final Approach

SteamVR

Premisă: Dirijezi traficul și stingi focurile în acest simulator care combină strategia cu rezolvarea problemelor în timp real.
Vezi lumea din perspectiva unei păsări – o lume micuță, ocupată și plină de lucruri pe care le poți atinge, îndruma și observa din unghiuri diferite.

Am văzut destule jocuri VR care care te pun să stai într-o carlingă sau care îți dau posibilitatea de a vedea prin ochii personajului tău, dar nu m-am întâlnit cu un joc în care ești un zeu până când am descoperit Final Approach. Iar acum că am văzut o lume virtuală din această perspectivă, sunt surprins că nu sunt mai multe jocuri care să fi încercat asta.

Chiar dacă nu a părut a fi la fel de intuitiv ca o cameră first-person de la început, fiind capabil de a cutreiera printr-un spațiu 3D asemănătoare unui aeroport încărcat sau un oraș aglomerat pentru a examina toate obiectele mici zumzăind în jur s-a dovedit a se simți natural și mai de ajutor. Când ai nevoie să aterizezi un grup de avioane care înconjoară pista, pur și simplu iei un pas înapoi și pivotezi capul în jur pentru a găsi fiecare obiect zburător după care îți folosește mâinile pentru a ghida fiecare aeronavă pentru a ateriza. Desigur, procesul a fost simplu, dar VR l-a făcut să pară complet nou și incitant.

Din fericire, Final Approach devine mai complex pe măsură ce joci, deci nu este în întregime similar cu majoritatea jocurilor VR.

Elite: Dangerous

SteamVR

Premisă: Ești pilotul din carlinga unei nave călătoare prin spațiu în acest simulator de explorare, luptă și comerț care a fost lansat prima oară în 2014.

Cu un sistem VR echipat pe cap, uitându-te în jos spre panoul de control al navei tale devine un lucru obișnuit, la fel și urmărirea țintei tale în timpul unei lupte. Plus, întorcându-ți capul spre cameră îți dă libertate mâinilor pentru un control al vitezei și al tragerii mai captivant.

Elite: Dangerous a fost probabil cel mai sofisticat joc dintre cele văzute la evenimentul Vibe de la Valve, dar cu un motiv: jocul a crescut și a evoluat încă de la lansarea sa originală pe PC în decembrie 2014. Totuși, gameplay-ul se potrivește perfect pentru SteamVR, de parcă a fost creat special pentru acesta.

Procesul de a doborî o navă inamică se simte la fel de captivant și interesant cum te-ai aștepta din moment ce stai într-un scaun în timp ce mâinile tale se concentrează pe un joystick și creierul pe localizarea oponentului. De asemenea, poți conduce și o mașină pe suprafața planetelor care au gravitație scăzută. Condusul în jurul și deasupra craterelor îți dă posibilitatea de a realiza câteva rotiri spectaculare în aer, dar care îți pot da senzația de amețeală.

Cloudlands: VR Minigolf

Cloudlands_31

Premisă: este minigolf!

Dacă sunteți pasionați de minigolf, Cloudlands: VR Minigolf vă aduce un simulator physics-based de presărat cu 18 găuri elaborate care ar fi imposibil de recreat în viața reală. Nu este nevoie să menționez că mișcarea controller-ului care reprezintă crosa – mai ales când acesta vede distanța de la podea la mâini și se ajustează singur – este cu totul intuitivă. Jocul poate fi greu la început până îi prinzi ritmul, dar cu siguranță merită încercat.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte