anomaly2announcement

11 Bit Studios ne-a prezentat in 2011 un nou concept de joc cand au lansat Anomaly: Warzone Earth. Ei l-au denumit “Tower Offense”, practic o inversiune a popularului Tower Defense. Ceea ce trebuie sa faci in primul titlu al seriei este sa treci cu un convoi armat pe un drum impanzit de turnuri de atac inamice si sa ajungi la destinatie cu masinile intacte. Aveai de ales intre o serie de masinarii, fiecare cu dotari specifice si anumite arme. Convoiul era condus de un lider care are la dispozitie 4 abilitati: de reparare a vehiculelor, de ascundere a acestora, de plasare a unei tinte false (decoy) pentru atragerea inamicilor si de a comanda atacuri aeriene intr-o anumita zona. Conceptul a prins repede la public si a captivat pe multi cu stilul unic al jocului. Acum se pregateste lansarea celui de-al doilea titlu al seriei pentru PC (a mai fost un joc pentru platformele mobile lansat), iar acesta poarta numele de Anomaly 2.

Cei de la 11 Bit Studios au avut bunavointa sa ne ofere spre testare o varianta incipienta a noului Anomaly 2. L-am primit cu placere si l-am jucat pentru a vedea modificarile aduse seriei.

Jocul se face remarcat inca de la inceput, video-ul de prezentare ne introduce direct in poveste, iar diferentele fata de prima serie sunt evidente:

[bd_youtube id=lEHWodIgA_I ]

Imediat dupa trailer iti este prezentat meniul, unde se observa imbunatatiri evindente aduse graficii, dar si o noua optiune care lipsea din Anomaly: Warzone Earth, si anume, varianta multiplayer. Am inceput prin a alege misiunile single-player din meniu, iar varianta BETA contine 3 tutoriale pe care le puteti incerca.

209890_screenshots_2013-04-20_00002

Stilul de joc pare neschimbat, incepi prin a-ti alege un traseu pentru a inainta cu convoiul pe care il ai la dispozitie. Din nou, ca in Anomaly: Warzone Earth ai libertatea de a alege cum vrei sa joci nivelul: sa treci cat mai repede, pe cel mai scurt drum, sa optezi pentru calea cea mai usoara, pentru a te asigura ca nu vei suferi prea mari pierderi, sau sa incerci sa salvezi omenirea prin a distruge cat mai multe turnuri ale extraterestrilor. Ce m-a atras inca din primul nivel a fost prezentarea nivelului. In primul joc o voce, putin expresiva, iti explica care iti sunt obiectivele si la ce ar trebui sa fi atent. In Anomaly 2 prezentarea este mult mai interactiva, sonorul este extraordinar combinat cu grafica jocului si progresul e evident.

209890_screenshots_2013-04-20_00003

In functie de modul in care vrei sa abordezi misiune vei primi si medaliile la finalul acesteia. La fel ca in Anomaly: Warzone Earth, daca vrei sa ai maxim la toate capitolele (pentru realizari STEAM), va trebui sa joci de 2 ori acelasi nivel.

209890_screenshots_2013-04-20_00001

O functie noua care m-a atras in timpul misiunii este posibilitatea de a metamorfoza unitatile. Prima unitate mobila care o primesti(APC), care beneficiaza, ca in primul titlu, de o rata de tragere decenta si armura mare, se poate transforma intr-un robot biped cu rata de tragere mare (si in 2 directi isimultan), dar cu armura scazuta. Un nou element este puterea de distrugere a trupelor, care depinde direct de cat de implicate sunt ele in lupta. Cu cat reusesti sa le tii mai mult in actiune, cu atat vei distruge mai usor turnurile inamice. Un nou update la grafica m-a impresionat au fost prezentarile unitatilor prorpii sau inamice. Daca in Anomaly: Warzone Earth aveai o prezentare scurta si succinta a masinilor sau turnurilor, in Anomaly 2 beneficiezi de o scurta, dar detaliata, prezentare video, audio si text a posibilitatilor oferite de fiecare unitate.

209890_screenshots_2013-04-20_00005

Abilitatile de care beneficiaza liderul, par sa fie identice cu cele din primul titlu la seriei, dar prezentarea grafica le face mai usor de administrat si folosit.

209890_screenshots_2013-04-20_00004

Din pacate am avut la dispozitie doar 3 misiuni de tip tutorial in modul singleplayer, iar eu intrasem deja adanc in actiune si doream sa vad mai mult.

Am trecut la modul multiplayer, unde am gasit un nou concept unic: Tower Offense vs Tower Defense. Practic, modul multiplayer se disputa 1vs1, iar jucatorul poate alege intre a juca de partea omenirii si a avansa ca in modul single-player (offense), sau a trece de partea extraterestra si a folosi turnuri de aparare (modul defense).

209890_screenshots_2013-04-20_00007

Ma asteptam ca Anomaly 2 sa fie un titlu bun, avand in vedere ca am jucat destul de mult Warzone Earth, dar ceea ce am vazut mi-a depasit asteptarile. Astept cu nerabdare lansarea oficiala a jocului si sunt sigur ca va fi unul dintre cele mai bune jocuri ale anului, si nu vorbesc aiurea.

11 Bit Studios ne-a pus la dispozitie 5 copii BETA ale jocului, care pot fi activate pe STEAM. Asa ca, SteamGames.Ro te invita la un nou concurs pe facebook pentru a intra in posesia uneia din cele 5 licente Anomaly 2 Multiplayer Beta.

Lasa un comentariu

3 Responses

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte