Enermax Squa RGB

Jocul de box Punch Club a fost piratat de peste 1,6 milioane de ori până acum, a anunțat editorul tiny Build.

Asta sună destul de rău – și chiar e – dar jocul s-a vândut în peste 300 de mii de exemplare, ceea ce nu este rău deloc.

Editorul a scris o postare îndetaliată pe blog, analizând statisticile dintre piraterie și copiile vândute pe PC și telefoane.

jpsg

Se pare că 72,9% din venituri au venit de la versiunea pentru PC(inclusiv Mac și Linux), în timp ce 27,1% au venit de la smartphone-uri. Totuși, când vine vorba de piraterie, 68,9% din copiile piratate au fost din versiunea pentru PC și doar 31,1% au fost din versiunea pentru telefoane.

Folosind numere mai exacte, Punch Club a fost piratat de peste 1,6 milioane de ori în total, pe PC de 1,137,000 de ori și de 514,000 de ori, 90 la sută din copiile piratate pe telefoane fiind pe android.

Punch Club
Editorul a decis să analizeze ratele de piraterie în funcție de regiune și a ajuns la niște rezultate destul de interesante.

Uitându-te la diferența dintre copiile piratate și vânzări în ziua în care jocul a fost tradus în portugheză(în jur de 2 săptămâni după lansare), Germania a avut cel mai bun procentaj cu 46% din oameni care au cumpărat jocul în loc să-l pirateze. Pe al doilea loc se află SUA cu 26,2%, urmată de Franța cu 18,8%.

„Cea mai interesantă concluzie este traducerea jocului pentru anumite zone și impactul acesteia. Punch Club arată că traducerea acestuia pentru limbile din vestul Europei este profitabil și are o rată de piratare scăzută”, a spus tiny Build.

„În timp ce este dificil să combați pirateria – și metodele cele mai eficiente sunt groaznice pentru clienții ce plătesc – este greu să negi că are un impact”, a afirmat tiny Build. „Reflectând la cele întâmplate, îmi dau seama că ar fi trebuit să activez salvările cross-platform la lansare. În aceste fel oamenii care piratează versiunea pentru PC probabil că s-ar fi transformat în cumpărători ai versiunii pentru telefoane, sau vice-versa.”

În review-ul nostru, Punch Club a primit un scor de 6,4.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte