[bd_youtube id=QNrCHvUeW1k ]

 

Privire generala

96300_screenshots_2013-09-08_00001A venit apocalipsa prieteni, iar noi am nimerit exact in mijlocul ei! Incepe lupta pentru supravietuire impotriva zombilor, resurse si combustibil. Ai la dispozitie o varietate de “unelte “folositoare, de la arme futuristice la drujbe, masini ca in Mad Max si poti allege sa te alaturi rezistentei sau cotropitorilor.

Ravaged Zombie Apocalypse  este un expansion la originalul Ravaged, menit sa ofere jucatorilor mai multa actiune si mai mult sange si intestine de imprastiat prin desert. Totusi un asemenea joc is are oare locul intre titlurile deja existente si modurile aparute la jocurile clasice, pe aceasi tema?

 

Povestea

96300_screenshots_2013-09-05_00003Titlul spune totul: este vorba despre o apocalipsa Zombi, preferata americanilor J. Povestea lipseste cu desavarsire, dar poate ca nici nu are nevoie jocul de asa ceva, pana la urma este un multiplayer online, specific altor jocuri de supravietuire, unde totul depinde de viteza de reactive a utilizatorului. Urmand “povestea” din jocul original, jucatoru lare optiunea de a allege una din cele doua factiuni: Resistance sau Scavangers, adica poate lupta impotriva zombilor sau a se alatura lor. Lupta este pentru resursele deja limitate ramase pe planate si esentiale pentru supravietuire. Totusi, jocul nu lasa impresia ca lupti sa te salvezi, ci, mai degraba ca incerci sa faci tot posibilul sa-ti omori opozitia sis a distrugi tot in cale.

Gameplay

96300_screenshots_2013-09-06_00001Ravaged Zombie Apocalypse ofera 5 moduri de joc, dintre care  noi:  Zombie Survival, Resource Run Valley si Thrust Mode, aditionale celor 2 existente in originalul Revaged: Capture the Resource si Hijack.

In Zombie Survival trebuie sa culegi arme, combustibil si piese pentru a repara un elicopter si a fugi, in timp ce ai o hoarda de zombie pe urmele tale, si sa supravietuiesti, nu ?!? Pare promitator insa ai o singura viata si dificultatea e mare, ba aproape de imposibil, iar in single-player e enervant sa mori intr-una sis a o iei de la capat cand pornesti cu putine resurse, munitie si adversarii (zombie) reinvie si apar din ce in ce mai multi…

Resource Run Valley prezinta modul de lupta cu vehicule pe un teren accidentat si cu adversary in toate partile. Scopul jocului este sa reusesti, impreuna cu echipa, sa strangi 50 de unitati de combustibil inaintea adversarilor. Ca sa reusesti asta trebuie sa te intreci cu masinile sis a ai grija sa nu explodezi in acest timp. Modul acesta de joc e extraordinary in co-op pentru ca un jucator conduce masina, iar altul sta sus la o mitraliera, curatand terenul si eliminand competitia. Acest mod se desfasoara in mod respawn, iar daca mori, in 10 secunde esti la loc in lupta, unde vrei tu, in baza sau in alt loc pe harta.

96300_screenshots_2013-09-09_00001In functie de progress poti accesa arme si vehicule noi pentru clasa ta. Scavengers au la dispozitie arme de impact mare si vehicule asemanatoare tancurilor sau girocoptere sau masini in tema Mad Max cu harpoane, aruncatoare de grenade, pusti cu cuie sau arme de vanatoare. Cei din Resistence se bazeaza pe veteran, support military si specialist in arme care sa poata opera o varietate mare de arme si vehicule militare.

Jocul este extreme de competitive online, mai ales clasamentelor STEAM unde te poti intrece cu prietenii, dar si cu restul jucatorilor online. O functie interesanta este “votekick” prin care poti supune la vot eliminarea unui jucator din propria echipa de pe server, in special noobii sau cei care nu vor sa joace in echipa cand situatia o impune. Aceasta functie poate fi enervanta pentru jucatorii noi, dar ofera posibilitatea initiatilor sa se dezvolte si sa invete lucruri, scheme si sa acceseze arme noi.

Grafica si Sunet

96300_screenshots_2013-09-09_00003La capitolul grafica, jocul nu exceleaza, un lucru placut este totusi complexitatea mediului inconjurator. La capitolul sunet, Ravaged Zombie Apocalypse sta ceva mai bine,  coloana Sonora fiind create de Matt Harwood, care a reusit sa creeze un mediu asemanator filmelor pentru joc.

 

Concluzie

Ravaged Zombie Apocalypse este un joc OK per total, insa nu adduce mai nimic nou fata de originalul Ravaged. Expansionul Zombie nu reuseste sa surprinda atmosfera ideala pentru un joc apocalitic si dezavantajeaza jucatorii noi. Cu toate acestea, jocul prinde bine la publicul doritor sa incerce un gameplay care te arunca direct in actiune sit e tine in prize cat timp stai pe el.

 

2Dawn Games si SteamGames.Ro te invita la Concurs pe Facebook! Acceseaza pagina concursului, urmeaza  instructiunile si intra in cursa pentru a castiga una din cele 2 licente STEAM pentru Ravaged Zombie Apocalypse!

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30

6 Responses

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte