Asrock

The Revenge of Johnny Bonasera Review
Povestea5.5
Gameplay6.5
Grafică și sunet6
6Scor
Reader Rating: (1 Vote)
5.5

Astăzi am avut ocazia să un joculeț nou pe steam, numit The Revenge of Johnny Bonasera, care se recomandă a fi un fel de South Park indie. Jocul este creat de Rafael García și a fost lansat pe Steam, Android și IOS. Conceptul mi s-a părut interesant așa că m-am decis să-l încerc și să vă spun și vouă despre el.

release-promo-2

Poveste

Povestea îl are în centru pe Johnny Bonasera, un copil ce este abuzat de o gașcă de punkeri. Alimentat de o dorință de răzbunare pe care nu o poate controla, Johnny promite să se răzbune pe fiecare dintre membrii acestei găști.

Gameplay

The Revenge of Johnny Bonasera este un puzzle point and click, în care controlezi cu mouse-ul mișcările personajului și interacțiunea acestuia cu obiectele din jurul său. Personajul principal este un copil care în primul minut de joc este atacat de niște punkiști care îi dau peste mână și îi aruncă hamburgerul pe jos. Plângând fuge acasă și își plănuiești răzbunarea. Aici găsește o bâtă de baseball și o ia cu el pentru a o folosi să îi poți răpune pe adversar. Ai o hartă micuță pe care poți naviga în câteva locații, unde va trebui să rezolvi mici puzzleuri pentru a avansa. Acestea includ adunarea de obiecte și folosirea lor într-un anume fel sau într-un anume loc.

screenshot02

De exemplu, primul puzzle te pune să te strecori printr-un gard rupt, însă scândura tot cade, iar tu trebuie să găsești ceva cu ce să o sprijini pentru a trece de cealaltă parte. Apoi găsești alte mici obiecte, care par inofensive sau inutilizabile, însă absolut tot ce găsești poate fi folosit într-un mod sau altul. Puzzlelurile nu sunt grele, dar funcționează doar executate într-o anumită ordine, iar dacă nu o găsești s-ar putea să te învârți puțin prin locurile disponibile.

screenshot06

Ai o gașcă de trei inamici pe care îi vânezi, dar pe lângă aceștia apar și alte personaje cu care poți interacționa în joc într-un fel sau altul. Mai întâi vei purta dialoguri cu ei, iar acestea sunt destul de mature. Chiar dacă jocul e conceput grafic ca un desen animat, nu l-aș recomanda în nici un caz unui copil. Atât dialogurile, dar mai ales acțiunile pe care trebuie să le îndeplinești în joc nu sunt potrivite pentru minori. Dialogurile au o tentă de asemănare cu South Park, dar nu sunt totuși la același nivel calitativ.

screenshot07

Până mi-am intrat în mână cu jocul am ajuns spre punctul culminant a ceea ce mă gândeam a fi primul capitol al jocului, deznodământul întâlnirii inițiale între protagonist și cei trei adversari s-a desfășurat în fața mea și am fost apoi întors la meniul principal. Inițial am crezut că e un bug, dar am căutat pe net și am descoperit șocantul adevăr că atât a fost jocul. Per total cam 45 de minute de gameplay de la prima deschidere până la final. Mult prea puțin pentru ceea ce mă așteptam de la The Revenge of Johnny Bonasera, iar povestea care părea subțire la început, a căpătat o notă de superficialitate și mai mare.

screenshot12

Grafică și sunet

Grafica cu care vine The Revenge of Johnny Bonasera este specifică desenelor animate moderne, la o textură destul de joasă. Nu au fost deranjante, dar nici nu impresionează cu nimic. Per total sunt vreo 15-20 de locații statice prin care navighezi, în fundal, locații care au un nivel de adâncime 3D, iar animațile sunt slăbuțe. Nu mă așteptam la prea mult la un joc indie și nu pot spune că sunt dezamăgit de grafică, dar datorită lungimii jocului acestea par puține. Sunetul nu are nimic spectaculos, este destul de monoton și jocul poate fi jucat lejer și pe mut. Jocul nu are dialoguri vorbite ci doar muzică de fundal instrumentală.

screenshot10

Concluzie

Chiar dacă conceptul este interesant, lucrurile pe care le faci  în joc sunt destul de haioase, cu un umor matur, The Revenge of Johnny Bonasera se încheie prematur, fiind printre cele mai rapide pe care le-am terminat vreodată. Datorită lipsei de conținut, prețul de 5 euro pe Steam nu cred că este potrivit pentru joc, dar dacă îl prindeți la ofertă, experiența merită încercată.

 

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte