Register
Or


A password will be e-mailed to you.
Asrock

Creative Sound Blaster Omni 5.1 este un procesor audio extern ce se conectează prin intermediul unui port USB 2.0.

Caracteristici și Specificații

La prima impresie, Sound Blaster Omni Surround 5.1 a fost construit ținând cont de două lucruri importante: portabilitate și flexibilitate. Vine dotată cu două microfoane „beam forming”, intrare pentru microfon, line-in și ieșire de căști. Sună banal, însă acea ieșire de căști este legată de un amplificator de căști care e capabil să țină și căștile de audiție cu impedanță mare de 600Ω.

Partea interesantă, deși pentru un gamer nu prea contează, este ca vine dotată și cu ieșiri 5.1 analogice. Așadar, dacă se intâmplă să ai și un sistem audio prin casă, vei putea să asculți la el folosindu-te de Omni.

În cutie se găsește și o telecomandă. Poate parea inutilă, însă în momentul în care o ai și începi să o folosești îți dai seama ce ai ratat de fapt cât nu ai avut așa ceva. Până la urmă e mană cerească dacă vrei să glumești cu cine stă la calculatorul tău sau o poți folosi, pur și simplu, când te uiți la un film sau întreprinzi o activitate care nu te lasă să atingi potențiometrul roșu amplasat pe Omni.

Mai jos aveți specificațiile producătorului:

  • Iesire: 5.1 canale
  • Signal-to-Noise Ratio (SNR): 100dB
  • Conectivitate: 3.5mm Jack pentru casti, Line out: 2 x RCA jacks (Front out) 1x 3.5mm (Real L/R) 1x 3.5mm (c/Sub) Line in: 1 x 3.5mm Jack, Microphone in: 1 x 3.5mm Jack, Optical Out: 1x TOSLINK
  • Amplificare casti: Pana la 600Ω
  • Tehnologii audio disponibile: SBX Pro Studio, Crystal Voice, Scout Mode, DTS Connect / Dolby Digital Technology
  • Max. playback quality: USB 2.0: Stereo / Surround: 24-bit / 96kHz USB 1.1: Stereo: 24-bit / 96kHz Surround: 16-bit / 48kHz
  • Max. recording quality: 24-bit / 96kHz
  • Fidelitate audio: pana la 24-bit / 96kHz

O să vorbim mai în detaliu despre fiecare tehnologie în parte, așadar prima tehnologie despre care o să vorbim este SBX Pro Studio.

Practic SBX Pro Studio este o tehnologie care trebuie activată atunci când ascultati muzica, vă uitați la filme sau când pur și simplu vă jucați. Pentru a o înțelege mult mai ușor, cei de la Creative SoundBlaster au făcut câteva filmulețe foarte interesante și scurte.

 

Cea de-a doua funcție care poate fi activată atunci când SBX este de asemenea activ este Crystalizer – practic ceea ce face este să scoată în evidență detaliile dintr-o melodie (de exemplu) fără să afecteze vocea interpretului.

SBX Dialog Plus pur și simplu face vocea din filme sau jocuri mai clară.

Tehnologia Crystalvoice e destul de ușor de înțeles, practic oferă claritate uimitoare vocii în momentul în care vorbești sau înregisterzi ceva. De asemenea Omni-ul are un microfon dual cu tehnologia Crystalvoice încorporată.

Din păcate niciuna dintre tehnologiile înglobate în SBX Pro Studio nu poate fi utilizată atunci când joci jocuri de tip FPS deoarece pot altera calitatea poziționarii sunetului și mai mult decât atât pot aparea și artefacte audio.

Software

Software-ul este același pe care îl stim de la toate plăcile de sunet din seria X-Fi. Totuși, are câteva opțiuni în plus și cea mai interesantă o reprezintă posibilitatea de a modifica raza în care microfonul poate capta sunete. Evident, această opțiune este disponibilă doar pentru plăcile de sunet care permit folosirea microfoanelor beam și pentru Omni 5.1 deoarece are microfoane integrate.

Concluzie

Creative Omni reprezintă o soluție foarte bună dar de dimensiuni mai mari decât ale unui adaptor audio clasic ce se conecteaza pe USB, dar diferența dintre cele două este colosală. Și diferența nu apare doar la capitolul conectori, unde să fim serioși, nu prea ai nevoie de  mai mult decât jack pentru căști și jack pentru microfon. Diferența constă de fapt în implementarea soluției audio per total și asta implică atât cipul audio cât și partea de amplificare. Folosirea de componente calitative aduce după sine și o calitate audio mai bună și implicit putere de concentrare în joc mai mare.

 

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte