Enermax Starryfort SF30

Marvo M418
9.3 Notă editor
Pro
- Calitatea materialelor foarte ridicată
- Nu am întâmpinat probleme când l-am folosit
- Am rămas surprins de paleta de culori care se schimbă
- Fir acoperit din material textil
Contra
- Puțin mare, nu supărător
Performanță9
Calitate Materiale9
Funcționalitate9
Raport Preț/Calitate10

Probabil mulți dintre cititorii noștri au auzit de brandul Marvo, o companie ce produce periferice de gaming la un preț accesibil românilor, o companie despre care nu știam nimic până de curând, deși dețineam două periferice Marvo, dar despre care am aflat că are sediul în Shenzhen, China și este înființată în anul 2010. Marvo produce accesorii pentru calculatoare, mașini și telefoane mobile, dar pe noi ne interesează capitolul adresat calculatoarelor și perifericele de gaming, în special. Aceștia produc tastaturi, mouse-uri (conform Dex, ăsta-i pluralul… deși suna ciudat!), boxe, carcase de gaming, pad pentru mouse-uri (încă suna ciudat) și alte accesorii.

Deși românul are o părere proastă despre orice produs care e fabricat în China, nu este cazul și cu perifericele de gaming de la Marvo. Acestea sunt de calitate buna și foarte sigur n-o să se strice în perioada de garanție, fapt care ne confirmă că merită banii (puțini) investiți într-un produs care o să aibă o perioadă de viață îndelungată.

Chiar dacă la capitolul de performanță, produsele Marvo nu pot concura cu branduri cu renume în acest domeniu cum ar fi Razer sau SteelSeries, ca design nu sunt mari diferențe, compania din China având designeri foarte pricepuți și produsele nu par de calitate slabă și nici materialele folosite nu sunt ieftine.

Înainte să vorbim despre eroul de azi, Marvo M418, vă împărtășesc că mai dețin două produse Marvo, o pereche de căști Marvo H8629 pe care le folosesc doar pentru microfon, calitatea acestuia este mult superioară unor microfoane dedicate, fie ele pe USB sau jack. Pot spune că le folosesc de aproximativ 1 an și n-am avut nici cea mai mică problemă cu ele. Un alt produs Marvo pe care îl dețin dar tocmai ce a ocupat un loc într-un sertar cu mouse-uri (CIUDAAAAAT!) defecți sau depășiți de timp, este un Marvo Scorpion Thunder X5, mouse care și-a făcut treaba mai mult de un an, fiind și acum în stare perfectă de funcționare dar înlocuit de M418, cel din urmă l-am primit ca și cadou.

MARVO M418

Este un mouse optic destinat gamerilor, ce dispune de 4 trepte ajustabile ale DPI-ului, 800, 1200, 1600 și 2400. Personal, nu am nevoie de DPI prea mare, întotdeauna jucând cu valori de aproximativ 1000 (chiar și pe un fost mouse Razer care avea mult mai mult, dar care m-a dezamăgit din punct de vedere al calității și duratei de viață foarte scăzute), deci, acest mouse mi se potrivește perfect. Ce m-a uimit în mod plăcut a fost modul de iluminare al acestuia, pe cutie și în toate imaginile de prezentare fiind ilustrat într-o lumină albastră, însă, după ce l-am conectat la calculator am putut observa 7 culori ce se schimbă treptat: portocaliu, rosu, galben, albastru, mov, roz si verde.Mouse-ul dispune de șase butoane ce pot fi utile în anumite situații: pe lângă cele de click stânga, click dreapta și „middle click”-ul de pe rotița din mijloc, pe partea stângă regăsim două butoane ce pot fi folosite în navigarea pe internet cu funcțiile de back si next, iar pe partea superioară regăsim alte două butoane, unul reglând treapta de DPI și celălalt având funcție de Power (n-am înțeles ce face această tastă, negăsind răspunsul nici pe site-ul producătorului, nefiind considerat ca fiind un buton și nefiind pus în numărătoare, deși el există).

Despre mărime și design vă pot spune că m-au șocat inițial fiind net superior celui vechi, dar analizând puțin scheletul am observat că sunt la fel, doar că M418 are în partea stângă are o scobitură destul de încăpătoare destinată degetului mare și are rol de a mări priza și stabilitatea. Partea superioară este acoperită de un material metalic ce „lipește” cumva mâna de mouse, împiedicând alunecarea și oricât aș fi încercat, pe acea suprafață nu rămân amprente. Alt plus enorm este faptul că firul este acoperit de un material textil impletit și lungeste viața produsului.

Încă un lucru pe care l-am apreciat este faptul că rotița desparte complet cele două butoane pentru click stăânga și dreapta, având loc liber în jurul ei și chiar dedesubt, nefiind îngropată în carcasă și fiind plăcută și silențioasă rotirea acesteia, chiar și click-ul s-a dovedit a fi mai puțin zgomotos.

În funcție de unde cumpărați acest produs, M418 vine cu o garanție de la 6 luni, la Altex, sau de 24 luni, la eMag. Producătorii promit o durată de viață estimativă de 3 milioane de apăsări, butoanele utilizând contacte de o calitate ridicată.

Tot ce vă pot spune este că sunt multumit de acest produs și cu siguranță rămân fidel brandului Marvo și vă invit și pe voi să le dați o șansă.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte