Mousepad A4tech Bloody B-070 Offense Armor
9.5 Notă editor
Pro
  • Răspuns foarte bun
  • Suprafață rapidă
  • Design atractiv care nu afectează mișcarea mouseului
  • Aderență bună la masă
  • Vine în mărimi diferite adaptabile pentru orice jucător
  • Material rezistent
  • Preț imbatabil în raport cu calitatea
Contra
  • Material textil care nu atrage pe toată lumea
Descriere Scurta
Mousepadul A4tech Bloody B-070 Offense Armor este un ssuccesor de succes al seriei X7, care aduce îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea materialelor și pe partea de design. Mouse-ul răspunde excelent pe el și acesta aderă foarte bine la masă, fără să alunece. La prețul la care este disponibil pe piață nu are adversar comparabil calitativ. Un BEST BUY în opinia noastră
Aderență la masă
Calitate Material
Răspuns Suprafață
Raport Preț/Calitate

A4tech este o firmă renumită pentru produsele de gaming la preț extrem de mic și calitate mult peste competitorii din același segment de preț. Am fost mult timp utilizator al seriei X7 de la A4Tech și am ajuns să folosesc o gamă largă de periferice din această serie fiind foarte mulțumit de ea. Săptămâna trecută am pus mâna pe cel mai nou mousepad de la ei, Bloody B-070 Offense Armor. Vechiul meu produs era A4Tech X7-300MP și am decis să aleg unul la fel de mare pentru a-l încerca și eventual folosi în continuare. Țin să precizez că vechiul meu mousepad este în funcțiune de 5 ani, aproximativ, fără probleme și spălat adesea.

Pachet

A4tech Bloody B-070 Offense Armor vine livrat într-un tub, în care este încolăcit. Fiind mare ar necesita o cutie pe măsură pentru a protecție, așa că producătorul s-a gândit să îl livreze într-un pachet mult mai mic, fiind astfel rulat în tub. Dezavantajul acestei metode este că atunci când îl scoți el va fi îndoit și va trebui întins înainte de folosire. Mă așteptam să necesite ceva timp pentru a fi îndreptat, însă nu a fost cazul. La X7-300MP eu procedam în felul următor: după spălare și uscare îl întindeam sub covor și îl lăsam acolo aproximativ o zi, după care îl puneam pe masă și micile denivelări care mai rămîneau pe margini se îndreptau pe masa după încă o zi de utilizare. Spre surprinderea mea, B-070 nu a fost așa de denivelat și l-am pus pe masă direct, întinzându-l rapid prin utilizare aproximativ o oră în diverse programe, pe desktop sau pe net.

Mouse-ul ales de mine este cel mai mare de la A4Tech, însă există variante adaptate pentru fiecare jucător. Eu prefer să joc cu un mouse de gaming setat pe DPI mic și sensitivitate mică în jocuri, iar astfel controlul mi se pare mai bun și mai ușor, însă am nevoie de suprafață mare pentru a mă mișca. Seria A4tech Bloody B-07 vine în 3 dimensiuni: mic (27.5 x 22.5 cm), mediu (35 x 28 cm) și mare (43 x 35 cm). Versiunile diferite de dimensiune sunt bine venite și dacă eu am optat pentru varianta mare, din motive menționate mai sus, colegul meu Marius care joacă cu DPI mare a optat pentru varianta cea mai mică, iar părerile noastre despre acest mousepad coincid.

 

Materiale

Mousepadul A4tech Bloody B-070 Offense Armor are o suprafață fină, iar din imagini m-am speriat puțin de poza imprimată pe suprafața mouselui, gândindu-mă că va influența cumva mișcarea acestuia pe suprafață sau va imprinde în anumite puncte mouseul. Nu se întâmplă acest lucru și mouse-ul răspunde foarte bine pe această suprafață. Suprafața are imprimată o imagine mare cu o armă M4, textul „HEADSHOT” și logoul specific gamei Bloody, mâna însângerată. Designul arată mai bine în realitate decât în pozele de pe site-urile de vânzări. Suprafața este ușor lucioasă, iar producătorul spune că este potrivită pentru mișcări rapide ale mouseului, lucru care este adevărat. Comparativ cu X7-300MP, mouse-ul se mișcă mai repede și se oprește mai ușor în punctul dorit, fără fricțiune pe suprafață.

Partea de dedesubt are inserții de cauciuc în plastic, ceva mai mari decât pe vechiul X7, dar care și oferă mai multă aderență. Mousepadul stă bine fixat pe masă și nu se mișcă nici la bruscări rapide în timpul jocului.

Pe margini mousepadul este cusut cu o ață roșie, lucru care nu era prezent pe vechiul X7, iar producătorul spune că această cusătură îi conferă o mai mare durabilitate mouseului. Sincer să fiu, fără astfel de cusături vechiul mouse a rezistat foarte bine fără să se desprindă, iar eu sunt sceptic că aceste cusături vor rezista la spălări diferite. Nu arată rău cusătura, dar eu m-aș lipsi de ea dacă ar fi după mine.

Dacă e să analizăm cu atenție materialele, mie mi se pare că A4tech Bloody B-070 este o replică a lui Razer Goliathus, cu alte inscripții și desene. Calitatea materialelor pare să fie identică, iar diferența de preț este semnificativă, produsul A4Tech fiind la o treime de preț.

Performanță

Gusturile și preferințele în materie de mousepaduri variază de la un utilizator la altul, ca în cazul mouseulu ide altfel, însă putem să testăm performanța acestuia analizând alunecarea, aderența și răspunsul mouseurilor pe suprafață. Pentru aceasta am testat 3 mouși diferiți pe Bloody B-070 pentru a-mi face o idee cât mai bună: unul cu senzor laser, unul optic și un V-Track. Există o problemă, mai ales în jocurile de tip FPS dacă mouse-ul se mai deplasează chiar și câtiva milimetri după ce mișcarea mâinii s-a oprit, iar acesta a fost primul lucru pe care l-am testat. Concluzia la care am ajuns este că suprafața mousepadului este extrem de bine realizată pentru toate cele trei tehnologii. Cel mai bine a răspuns, după cum era de așteptat mouse-ul laser, un A4Tech Bloody și el. Suprafața este comparabilă cu cea a unui mousepad high end de la Razer sau Steelseries.

Pe birou meu din lemn mousepadul nu s-a mișcat de loc și nu am avut probleme. Pe birouri luciose nu știu exact cum se comportă, dar presupun că va exista o anumită alunecare pentru nu există o suprafață care să se lipească de masă la acest model.

Concluzie

Dacă vă plac mousepadurile cu suprafață textilă, A4tech Bloody B-070 Offense Armor este probabil cea mai bună soluție în raport preț-calitate care o veți găsi pe piață. Pentru mine reprezintă soluția ideală în acest moment și am înlocuit vechiul mousepad cu acesta, iar mișcarea va fi probabil permanentă pentru următorii câțiva ani. Mousepadul este potrivit și merge foarte bine atât la jocuri FPS, eu îl folosesc cu succes la CS:GO, dar și al jocurile de strategie unde trebuie să mști mai mult din mouse. Fiind disponibil în mai multe dimensiuni, mouseul se pretaeză oricărui jucător. Dat fiind prețul foarte bun, părerea mea este că în acest moment acest accesoriu este soluția BEST-BUY pentru configurații cu buget mic sau mediu sau chiar dacă aveți un buget mai mare și doriți să economisiți mai mult aici și să optați pentru un produs din altă categorie ceva mai scump.

Mousepadul este disponibil online la prețul de 39 lei pe emag sau 43 lei pe PcGarage.

 

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte