Register
Or


A password will be e-mailed to you.

Concluzii

Ajungem astfel și la partea finală a review-ului nostru pentru Noctua NH-D15. Am construit calculatorul și am testat coolerul pe unul dintre cele mai puternice procesoare de pe piață, Intel Core i9-9900k. După ce am trecut sistemul printr-o serie de teste riguroase cred că putem să ne spunem părerea despre acesta.

NH-D15 este unul dintre cele mai scumpe coolere pe aer de pe piață, dar acest lucru se reflectă în performanță și calitatea materialelor, fiind cel mai performant cooler pe aer existent și care se menține în top de câțiva ani. Bazat pe cel mai lăudat cooler al generațiilor precedente, D14, Noctua NH-D15 funcționează și răcește mai bine decât majoritatea coolerelor pe lichid AIO și este mai silențios ca multe dintre acestea. Cooler-ul este masiv, măsoară 160 mm fără ventilator în înălțime și 150 mm în lățime având o greutate de 980 g fără ventilatoare (și 1320 g cu cele două ventilatoare). Baza și cele șase heatpipe-uri sunt construite din cupru, iar cooler-ul din aluminiu, toate unite prin sudura și galvanizare cu Nichel. Cele două ventilatoare de 140 mm incluse sunt de calitate premium și produc un nivel extrem de scăzut de zgomot chiar și la turație maximă.

Lucruri care ne-au plăcut la Noctua NH-D15:

  • Performanță excelentă, mai mult decât capabil să țină în frâu i9-9900k
  • Construcție extrem de calitativă, materiale termorezistente de înaltă calitate
  • 2 ventilatoare premium incluse
  • Montură ușoară, fără bătăi de cap

Lucruri care nu ne-au plăcut la Noctua NH-D15:

  • Dimensiuni mari care acoperă mare parte din build

Am trecut dimensiunea mare a coolerului la lucrurile „contra” din considerente pe care voi trebuie să le luați în seamă. Când l-am comandat știam despre dimensiune, dar am ales acest cooler pentru performanțe. Dacă vrei un sistem monstru de gaming ai de ales între acest cooler și o soluție de 2 ori mai scumpă pe lichid sau una de 4-5 ori mai scumpă custom. Ca și raport performanță/preț, Noctua NH-D15 este practic imbatabil. Prețul actual al coolerului este de 501,40 Lei la Pc Garage și își merită fiecare bănuț.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte