Enermax Starryfort SF30

Thermaltake Tt eSPORTS AMARU
7,7 Notă editor
Pro
  • Performanță foarte bună
  • Plastic de calitate în taste
  • Răspuns bun la comenzi
  • Preț imbatabil în raport cu calitatea
Contra
  • Mult prea simplă pentru o tastatură de gaming
  • Cablu rigid
  • Fără taste cauciucate
  • Neiluminată
  • Fără taste macro și speciale
  • Prezentare prea simplă
Construcție
Calitate Taste
Taste și funcții speciale
Raport Preț/Calitate

Când vine vorba de echipamente periferice dedicate gamerilor bugetul necesar achiziționării acestora este destul de mare. Există însă și niște soluții pentru cei cu buget mai mic, iar fiindcă mulți nu își permit să cumpere echipamentele de top suntem întrebați tot timpul să recomandăm produse ieftine și de calitate. Pentru a putea oferi sugestii pertinente am decis să luăm câteva produse și să le încercăm înainte de a le spune oamenilor ce să cumpere și ce să nu. Încercăm să evităm firmele semi-anonime pe această piață așa că ne-am oprit asupra câtorva variante de buget de la firme care au un cuvânt de spus în industria gamingului. Am ajuns astfel să testăm una dintre cele mai ieftine tastaturi de gaming disponibile în magazinele noastre și anume Thermaltake Tt eSPORTS AMARU, o tastatură care costă în jur de 70 lei.

Thermaltake Tt eSPORTS AMARU a venit într-o cutie albă, fără inscripții pe ea. Primul gând a fost că vânzătorul a ales să o pună într-o cutie oarecare să nu o trimită în pungă din cvasi motive, fie că a primit un lot ambalate într-o singură cutie mare, fie că a venit în variantă bulk. Totușipe eticheta de pe cutie e seria tastaturii și numele producătorului, așa că am dat un mic search pe google și am aflat că așa se livrează. Deschizând cutia am aflat și de ce.

Se pare că Thermaltake a dorit să ofere această tastatură la un preț imbatabil pe piață și atfel au făcut rabat de la orice ce ar putea crește prețurile. Aici intră cutia, tastele speciale, elementele promoționale care ar trebui să fie în cutie, contacte aurite și așa mai departe. Având în vedere faptul că următoarea tastatură Tt eSPORTS ca preț este cu 100 lei mai scumpă, au reușit acest lucru însă poate au eliminat prea multe lucruri din pachet. În cutie avem tastatura într-o folie și cam atât.

Thermaltake Tt eSPORTS AMARU pare o tastatură simplă. Nu are margini îngroșate, nu are taste speciale, nu iese cu nimic în evidență față de o tastatură normală la o primă privire. Dacă ne uităm cu atenție două lucruri ne sar în ochi: tastele roșii WASD și săgețile și logo-ul discret Tt eSPORTS din partea de sus a tastaturii.

Mă gândeam că am luat o tastatură normală la supra preț înainte să pun mâna pe ea și eram puțin dezamăgit dar după primele taste apăsate am răsuflat ușurat. La prima atingere a tastelor îți dai seama că nu ai în mână un produs de 20-30 lei. Chiar dacă în materie de design nu ai nimic spectaculos în față, când apeși pe taste simți că ai un produs solid în mână. Thermaltake Tt eSPORTS AMARU este o tastatură cu membrană, nu este una mecanică, însă tastele sunt construite solid, dintr-un plastic tare.

Tastatura nu este nici mică, dar nici mare, iar tastele sunt bine spațiate, evitându-se astfel riscul de a apăsa simultam pe mai multe butoane în timpul jocului. Senzația de apăsare e plăcută și tastele au cursă destul de lungă. Neavând însă taste cauciucate și alte dispozitive sofisticate de design și construcție interioară, tastatura face destul de mult zgomot, aproape la fel de mult ca una mecanică. Tastatura nu este iluminată și tastele colorate nu sunt din alt material exterior față de celelalte, iar astfel noaptea nu te ajută cu nimic faptul că sunt colorate. Există totuși o diferență între ele, cele roșii având cursă mai lungă. Nu avem nici taste speciale pe ea, nici taste macro, nimic.

Rabatul la buget însemnă că nu avem nici alte elemente soficsticate care le-am găsi în mod normal pe o tastatură de gaming. Cablul cu care vine  Thermaltake Tt eSPORTS AMARU este unul simplu, nu este îmbrăcat în material textil, însă este unul gros și pare de calitate. Mufa nu este aurită și nici nu are protecție în pachet. Pe partea din spate tastatura are două piciorușe simple cu ajutorul cărora o poți ridica puțin de pe birou, dar sunt identice cu cele prezente pe tasturile de duzină.

Din punct de vedere al performanței Tt eSPORTS AMARU se mișcă și răspunde bine. Testele efectuate de noi în redactare de documente și gameplay ilustrează faptul că tastatura este una de calitate. Apăsarea simultană sau foarte rapidă a tastelor nu blochează tastatura, nu sunt probleme să nu scrie anumite litere sau să uite de unele taste apăsate. În CS:GO, spre exemplu, tastatura răspunde bine, nu se blochează și înregistrează bine tastele. Există astfel un contrast mare între ce vezi în față, o tastatură care nu iese cu nimic în evidență și performanța ei în timp real.

Thermaltake Tt eSPORTS AMARU este probabil cea mai simplă tastatură de gaming. Chiar dacă la exterior nu are nimic ce să te atragă, la interior funcționează ca o tastatură semi-profesională. Tastaturile care se află la același nivel de preț cu ea nu se pot compara ca și calitate. Cu toate acestea designul minimalist nu atrage nici un gamer. Asta pentru că, noi gamerii, vrem tastaturi mari, colorate, iluminate, cu multe taste speciale pe care le folosim foarte rar, dar sunt bine venite, iar Tt eSPORTS AMARU este prea simplă, prea banală pentru cerințele noastre. Trebuie totuși să ne întrebăm cât suntem dispuși să plătim pentru elementele fancy de pe tastatură fără a face și rabat la performanță. Concluzia mea este că această tastatură este cea mai bună de pe piață la ora actuală în raport preț-calitate, fiind mult peste altele la preț dublu în ceea ce privește calitatea.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte