Enermax Squa RGB

Riptide GP: Renegade Xbox One Review
Poveste7
Gameplay8.5
Grafică și sunet7.5
7.7Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Weekendul acesta am încercat un nou joc lansat pe Xbox One / Windows 10, Riptide GP: Renegade. Creat de Vector Unit și lansat pe diverse platforme, de la PC la dispozitive mobile și acum pe console, jocul ne trimite în lumea ilegală a curselor cu hidrojeturi unde adversarii echipați cu echipamente speciale execută scheme pe apă, prin cascade și peste valuri.

Poveste

Tu ești un pilot de curse pe apă dat afară din campionatul Riptide GP și forțat să concureze în curse ilegale pe cursuri de apă publice, prin pârâuri din orașe, ruine inundate și prin fabrici abandonate în speranța că îți vei recâștiga reputația. Joacă în campania single-player pentru a debloca vehicule și jucători noi sau elemente personalizate și învinge boss-ii pentru a-ți crea propria echipă și a redeveni o legendă.

Gameplay

Riptide GP: Renegade are doar 400 – 500 Mb, foarte puțin pentru un joc de console și mă așteptam să nu găsesc mare lucru în joc, însă am fost plăcut surprins de el. Jocul are o componentă arcade la rădăcină și aceasta este foarte bine implementată. Chiar dacă povestea se sterge de obicei în jocurile arcade sau nu are un rol foarte important, în acest caz aceasta se dezvoltă de la începutul jocului și te trimite în modul carieră, creând o atmosferă destul de bună. Ai de ales între două personaje la începutul jocului, unul masculin, numit Impact și unul feminim numit Poison. Faci cunoștință cu Krex, un competitor care te provoacă la o cursă ilegală, care te va scoate din comunitatea profesionistă de curse. Astfel vei începe aventura pentru a-și recâștiga locul în lumea curselor profesioniste.

Modul carieră conține 5 capotile majore și 14 evenimente conținând fiecare diferite curse. Acestea variază între curse normale, cu puncte de control sau curse pe timp. În timpul curselor execuți scheme în aer care îți umplu bara de boost sau NOS. Fiecare cursă este păunctată cu un număr de stele, 1 pentru locul 3, 2 pentru locul 2 și 3 pentru primul loc. Stelele îți deblochează evenimentele ulterioare și scheme speciale care îți dau mai mult boost. Pe parcursul jocului te întrecu cu șefi și ai curse din ce în ce mai grele. Chiar dacă majoritatea curselor sunt destul de scurte, de câteva minute, acestea sunt multe la număr. Mai mult, deblochezi și 12 curse bonus, care îți deblochează hidrojeturi noi, personalizări suplimentare și jucători noi. Per total, modul carieră odferă aproximativ 5-6 ore de joc și este recomandat să-l joci înainte de a intra în multiplayer, pentru că ceea ce deblochezi în acest mod este disponibil în cursele multiplayer.

Pe lângă modul carieră, în single-player ai și un mod Quick Race, care îți permite să te antrenezi pe una din cele nouă curse în care vei concura împotriva jucătorilor controlați de calculator. Terminând curse primești bani care pot fio folosi pentru a-ți upgrada hidrojetul. Upgradeurile sunt specifice jocurilor arcade, în care îți îmbunătățești viteza, accelerația, controlul sau boostul. Cu cât ajungi mai departe în joc vei avea nevoie de hidrojeturi mai puternice pentru că altfel nu poți termina pe primul loc cursele și avansa mai ușor. Va trebui astfel să rejoci unele curse cu upgradeurile făcute pentru a acumula mai multe stele.

Controlul în curse este extrem de bine făcut și hydrojetul se conduce ușor cu ajutorul manetei. Noi folosim un controller Xbox One Elite, iar butoanele sunt foarte bine mapate. Schemele noi învățate sunt ilustrate de către joc pe controller și este destul de ușor de stăpânit. Maneta vibrează când aterizezi prea tare de pe un val, când atingi marginea cursei sau când te lovești de alți concurenți și obstacole. Cu toate că poți controla ușor bărcile, jocul este destul de dificil dacă alegi nivele de dificultate superioare. Riptide GP: Renegade are trei nivele de dificultate: rookie, pro și elite, iar diferența dintre ele este viteza cu care se desfășoară cursele.

Jocul are și o componentă multiplayer care am pomenit-o anterior și îți permite să joci local, îm mod split screen cu până la 5 adversari sau online. Problema principală la multiplayer este cea care am ilustrat-o anterior și anume că dacă termini modul carieră ș ideblochezi vehicule performante le poți folosi fără limită în multiplayer, având astfel un avantaj față de jucătorii mai puțin experimentați sau un dezavantaj, după caz. Poți juca în lobbyuri publice sau crea lobby privat pentru a juca cu prietenii. Cursele multiplayer se desfășoară în 8 jucători și cursele se pot vota în sistem comparabil cu cel din CSGO. Avem un video înregistrat în prima noastră sesiune de gameplay și transmis live pe twitch și vă iunvităm și pe voi să-l urmăriți pentru a vă face o idee despre joc:

Cu mici scăpări, gameplayul este destul de solid și jocul ne oferă destul de mult conținut pentru dimensiunea jocului și prețul de vânzare.

Grafică și sunet

Riptide GP: Renegade rulează în 1080p / 60fps surprinzător de bine. Chiar dacă interfața grafică din meniuri și casete de dialog este rudimentară, acestea sunt intuitivă și îți fac treaba. De fapt, grafica, în cea mai mare parte pare să fie mai veche. Nu este reauă, dar este la nivelul jocurilor de acum câțiva ani, în ceea ce privește renderingul și texturile. Designul aplicat hidrojeturilor este destul de bun, liniile sunt bine desenate și conturate. Avem 9 modele de vehicule disponibile, iar acestea diferă nu numai la culori, ci mai ales la construcție și design în general. Acestora li se pot aplica diverse modele cromatice și diverse logouri.

Traseele sunt și ele 9 la număr și variază destul de mult. Locațiile includ un amalgam de teritorii cu temă fie futuristică fie apocaliptică și sunt plasate în parcuri, păduri incendiate, zone urbane sau ruine. Acestea sunt realizate destul de complex din punct de vedere arhitectural, fiind prezente destule scurtături pe fieacare traseu și astfel acestea sunt extinse. Rampele prezente peste topt pe trasee ajută la realizarea de scheme, care sunt realizate impecabil din punct de vedere al animaților. De fapt, animațile sunt ceele ce fac grafica specială în Riptide GP: Renegade. Pe un traseu există o rachetă care se lansează, iar efectele ei se simt în cursă, creând o senzație de cutremuri, valuri mari și senzație de mișcare continuă. Mai mult, pe fiecare cursă sunt drone și elemente exterioare în mișcare care aduc lucruri în plus graficii în general.

Pe partea de sunet, efectele sonore aplicate motoarelor, boostului, a apei lovindu-se de vehicule sau sunetele ambientale sunt realizate foarte bine. Din păcate nu există nici un fel de interpretare vocală în joc, iar muzica este ciudățică, incluzând câteva melodii cu tentă futuristă și cu beaturi pop. Sunetul este practic în tema jocului cu elemente foarte bune amestecate cu unele mediocrii.

Concluzie

Riptide GP: Renegade este un joc de tip arcade care îmbină elemente clasice cu unele moderne. Grafica este foarte bună ca și construție, dar folosește un engine învhechit. Efectele sonore sunt realizate bine și modern dar muzica lasă de dorit și dialogurile vocale lipsesc cu desăvârșire. Gameplayul este bun în single player, dar multiplayerul nu este echilibrat. Luând în considerare toate aspectele, jocul este bunicel, iar prețul este foarte avantajos pentru console, iar compatibilitatea dublă între Xbox One și Windows 10 este un mare plus.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte