Rise & Shine Review
Poveste8
Gameplay2
Grafică și sunet10
6.7Scor
Reader Rating: (1 Vote)
7.0

Ieri am apucat să joc puțin un nou platformer lansat pe Steam numit Rise & Shine. Jocul este creat de o echipă numită Super Mega Team formată din programatori și designeri care au lucrat în trecut la jocuri precum Worms 3D sau Plants vs Zombies. Prezentarea jocului mi s-a părut ok așa că am decis să îl încerc și să scriu câteva cuvinte despre el.

Povestea

Rise & Shine sunt numele celor două „personaje” principale ale jocului. Rise este un copil care locuiește pe planeta Gamearth, lumea personajelor din jocurile video clasice. La începutul jocului, unj personaj numit Blink îi dă copilului o armă magică numită Shine, care vorbește și te ajută în misiunea ta. Blink este ucis de niște soldați care seamănă mult cu cei din gears of war, iar aceștia poartă denumirea de Space Grunts și vin de pe planeta „Nexgen”. Jocul face referire la multe jocuri de tip arcade și este plin de personaje care se aseamănă mult cu cele di nSuper Mario, Zelda, Flappy Bird, Pacman sau chiar și Half Life. Misiunea ta în joc este să salvezi planeta jocurilor clasice de invadatorii de pe Nexgen.

Gameplay

Jocul pleacă de la o premisă bună și m-a atras povestea chair dacă are ceva lacune, mai ales dacă citești printre rânduri și realizezi că jocul se vrea o satiră care ilustrează lupta continuă dintre jocurile noi și cele clasice. Gameplayul are însă multe lacune. În primul rând este foarte scurt. În aproximativ 2 ore îl termini și nu mai ai ce face în el. În cele două ore mori însă de multe ori ,deci nu este chiar simplu. dacă era simplu aveai nevoie probabil de o oră…

Rise & Shine este un platformer, în care te miști de la stânga la dreapat și tragi cu arma în adversari. Lucrurile nu sunt însă așa de simple pentru că producătorul s-a gândit să devieze de la ideea generală de shooter 2D și să aducă și alte elemente, precum mișcări tactice și evitarea obstacolelor, dar și adăugarea de puzzleuri în joc. Ceea ce face jocul greu este lipsa unui control exact pentru arme. Acestea trag de parcă ar fi ezlipite de pe găina din Chicken Invaders și atingerea țintei ține mai mult de noroc decât de skill. Inamicii au însă o țintă exactă și tu mori repede. E frustrant la început, dar am observat repede că merge și „țărănește” jpocul, așa că am trecut cam tot jocul trăgând încontinuu și în toate direcțiile, iar de cele mai multe ori această tactică a funcționat.

Muniție ai nelimitată și armele ți le modifici cu câteva opțiuni găsite în joc, dar nu te ajută tot timpul. Chiar dacă sunt distractive de urmărit, ele îți dau o falsă idee de superioritate tehnică. Adversarii sunt pregătiți, iar armele nu te vor ajuta în nivelele de puzzle. Acestea sunt realizate frumos și destul de complicat cât să-ți pună mintea la contribuție, dar sunt parcă prea grele. Îți ia ceva timp să te prinzi ce trebuie să faci ș icând reușești treci mai departe și continui să tragi în toate părțile. Jocul nu are de loc rejucabilitate și am rămas profund dezamăgit de gameplay prin prisma faptului că pe de o parte trebuie să-ți folosești mintea să treci de miște puzzleluri și pe de altă parte tragi în toate direcțiile și omori tot. Mai mult, în afară de personajele care apar pe ici pe colo, povestea nu este dezvoltată de loc și jocul nu are nici un fel de substrat.

Grafică și sunet

 

 

Este păcat că producătorii nu au reușit să conceapă jocul în așa fel în cât să te atragp gameplayul la fel de mult ca grafica, care este realizată superb. Ilustrațille, mediul înconjurător, chiar și animațile sunt lucrate impecabil pentru un platformer, lucru care te atrage la joc. Coloana sonoră și efectele sunt și ele foarte bine realizate și contrastul este puternic astfel între partea estetică și cea practică.

Concluzie

Rise & Shine te atrage prin grafica superbă și povestea cu substrat din prezentare, însă gameplayul te va îndepărta iremediabil de joc. Din păcate jocul nu-și merită cei 15 euro ceruți pentru 2 ore de joc și zero rejucabilitate. Grafica e superbă și ăsta e singurul lucru pentru care aș putea recomanda să încercați jocul.

 

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte