RISK - The Game of Global Domination Review
Gameplay8.5
Grafică8.5
Sunet5
7.3Scor
Reader Rating: (1 Vote)
7.5

Marmalade Game Studio a lansat pe 5 ianuarie pe Steam, ediția digitală oficială a jocului RISK, apărut inițial pe tablă de joc și creat de către Hasbro. Această ediție digitală poartă numele de RISK – The Game of Global Domination. Am avut și noi ocazia să testăm jocul și ne-a plăcut și am vrea să vă povestim și vouă despre el.

Despre joc

RISK – The Game of Global Domination a fost creat special pentru a fi jucat pe desktop sau Tablet PC și este concepția digitală a jocului de strategie pe tablă, RISK, foarte popular în toată lumea. Varianta digitală conține o randare a tablei de joc, animații pentru zaruri, carduri și armate specifice fiecărui jucător, animații de luptă și multe altele. Jocul poate fi jucat online împreună cu 3 adversari, sau offline, împotriva calculatorului.

ss_2c8935d2fd51448989d7b2fa65d8cd79006d8764

Gameplay

Când eram mic un vecin avea o versiune a jocului RISK în engleză, primită de pe la ceva unchi care a reușit cumva să fugă în perioada comunistă din țară, iar versiunile digitale pe care le-am încercat până acum m-au dezamăgit profund. înainte să apară acest joc, am fost foarte încântat să văd numele HASBRO pe copertă, pentru că aceștia nu prea acordă licență de reproducere a jocurilor lor clasice. Am așteptat să apară jocul ca să-l încerc, dar citind recenziile de pe Steam, m-am cam desumflat. Multă lume critică jocul pentru buguri, erori ciudate și crashuri. Prima mea experiență cu acest joc a fost live pe stream și am avut ceva emoții când l-am pornit, dar am rămas plăcut surprins, pentru că nu am întâlnit nici una din erorile semnalate de ceilalți jucători.

382970_screenshots_2016-01-10_00002

Meniul jocului este simplu, îți sunt prezentate opțiunile de joc, single player, multiplayer și tutorial. Tutorialul este scurt și îți prezintă o singură tură de joc, pentru a te familiariza cu comenzile și a învăța lucrurile elementare. Ideea jocului este simplă, adaptată după versiunea pe tablă, fără modificări de structură sau cu alte moduri de joc. RISK – The Game of Global Domination se joacă în patru jucători, fie tu împotriva a 3 jucători controlați de calculator, fie împotriva a trei prieteni online.

ss_283ec14fb6045db36477635daa60c698b8627988

Mecanismul jocului este împărțit în ture. Fiecare jucător pornește cu un număr de teritorii pe harta lumii și un număr de soldați în fiecare teritoriu. Fiecare tură de joc este împărțită în mai multe etape. Prima reprezintă folosirea cărților care cad la sfârșitul turei anterioare, pentru a activa bonusuri de trupe, a doua este etapa de atac și cucerire, urmată de etapa de mutare a trupelor și apoi, la final primești o nouă carte. Sistemul de luptă se desfășoară cu ajutorul zarului. Atacatorul și cel care se apără dau fiecare cu zarul, iar cel care dă mai mult ucide un număr de trupe inamice. Datul cu zarul se repetă până când unul din cei doi jucători rămân fără soldați în teritoriul atacat, iar dacă atacatorul câștigă, teritoriul atacat trece în posesia lui. După ce cucerești un teritoriu, ai opțiunea de a realoca trupe în noul teritoriu acaparat și apoi poți trece la un nou atac. Poți opta și pentru o tură în care să nu ataci pe nimeni, pentru a-ți întări teritoriul.

Există multe feluri de a juca RISK, iar fiecare strategie are plusuri și minusuri, iar răspunsul eficient la aceste strategii fac diferența. Când un jucător pierde toate teritoriile este eliminat, iar jocul continuă până rămâne un singur jucător. În medie, un meci durează între o oră și 2-3, depinde de cât de buni sunt jucătorii. Dacă joci împotriva calculatorului, deocamdată nu ai nicio opțiune să sari peste turele acestuia, dar dacă apeși de mai multe ori pe tasta ESC, sari peste animații și mai scurtezi din timpul de joc. Fiind un joc de strategie pe ture, RISK – The Game of Global Domination are un gameplay mai lent, dar jucat cu prietenii este destul de distractiv.

ss_870a1e7145cdf680497a14f604db001629ed48ae

Grafică și sunet

În opinia mea grafica din RISK – The Game of Global Domination este bună. Jocul este o reprezentare a unui joc de tablă și nu are nevoie de prea multe elemente grafice, iar interfața, tabla de joc, soldații, animațile îmi par realizate bine, cu atenție la detalii și intuitiv. Este simplu să vezi tot ce se întâmplă, culorile sunt vii, dar nesupărătoare, iar mecanismele de control a jocului funcționează bine. În câteva cazuri mi-a dispărut zarul când l-am aruncat, ieșind din ecran, dar asta nu e o problemă, pentru că zarurile se mută automat în partea stângă jos.

ss_cdcabca0e4a1703ad86d4986baa4d6ca3a30a05c

Sonorul nu este extraordinar, lipsind dialoguri sau muzica de fundal, iar fondul sonor este format din efectele create de clickuri și acțiuni în joc. Acest lucru este bun dacă joci cu prieteni și vorbești pe TeamSpeak, de exemplu, pentru că te auzi bine, dar dacă joci singur, în liniște, jocul poate deveni plictisitor din această cauză.

În ceea ce privește performanța, eu nu am ce să reproșez jocului. Am jucat singur și online și nici eu, nici cei cu care am jucat nu am avut probleme și nu am întâmpinat crashuri sau erori. Jocul a decurs normal și fără probleme.

Concluzie

RISK – The Game of Global Domination este cea mai reușită adaptare a jocului pe tablă RISK pe care a jucat-o și am avut o experiență extrem de plăcută testând acest joc. Jocul rulează excelent și vă recomand să-l jucați cu prieteni, pentru că este o experiență total diferită față de modul single-player.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte