RIVE Review
Gameplay9.5
Grafică9
Sunet8.9
Preț7.5
8.7Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

RIVE este un joc de tip shooter unde controlați un robot și distrugeți metale. Este produs de Two Tribes și distribuit de Two Tribes Publishing. Modul shooter hibrid de 360 grade provoacă un „dans al distrugerii” în timpul unei secvențe nebune de bătălie spectaculoasă. În rolul lui Roughshot, jucătorii pot sparge sistemul dușmanilor lor, pot utiliza atacuri speciale și-și pot dovedi bărbăția în mai multe moduri de joc.

Povestea lui Roughshot

Atunci când scormonitorul Roughshot e prins într-o navă misterioasă, el trebuie să formeze o alianță surprinzătoare. Nu-ți pasă de poveste? Atunci trage în mesager. Literalmente.


Sparge acei roboți

Ați visat vreodată să vă controlați adversarii? În RIVE poți! Poți sparge și obține acea turelă, dronele de asistență medicală și alte tipuri de roboți de partea ta. Sau fă autostopul la un tren de mare viteză!

Atacuri speciale

Apucă o ladă de muniție și atacă cu o explozie de Falcons, Teslas, Kesslers sau Blunders. Te trage în joc bătălia? Aceste atacuri speciale te vor salva de fiecare dată!


Multiple moduri de joc

RIVE oferă o secvențe nebună de bătălii spectaculoase. N-o să crezi ce ți se întâmplă – și asta înainte de a încerca modurile Single-Credit sau Speedrun.

Istoric

RIVE a început în 2005, pe șine, un shooter 3D de călătorie în timp pentru Nintendo DS. Idile au venit și au plecat, dar dorința de a construi un joc de acțiune intensă a rămas. Atunci când Two Tribes aproape a intrat în faliment în 2013, a fost momentul când au renunțat la jocurile de tip puzzle și au început să lucreze la ceva mai plăcut vizual, pentru jucătorii dedicați, așa cum suntem noi și voi!

rive_screenshot_02
Gameplay

RIVE este un joc foarte captivant și plin de acțiune. Personajul principal, Roughshot, este un roboțel asemănător unui păianjen pe care îl controlați foarte ușor, dar veți avea probleme la doborât adversarii pentru că aceștia au un nivel foarte ridicat de dificultate. Este un joc de aventură în care aveți nevoie de multă atenție și rapiditate pentru a avansa și a debloca diferite îmbunătățiri pentru Roughshot. El are câteva atacuri secundare pe care le puteți folosi după ce colectați niște cufere care apar ca recompensă după câteva killuri, iar pentru orice folosire a atacului secundar veți consuma acel cufăr și trebuie să găsiți altul pentru a „încărca” atacul. Pe parcurs întâlniți mai multe tipuri de adversari care nu o să vă lase deloc în pace, ba chiar o să fie ajutați de mediul înconjurător și o să muriți de multe ori.

rive_screenshot_06
Grafică și sunet

Vizual, jocul arată foarte bine și nu dezamăgește jucătorul după primele minute. Ceea ce vedeți în trailer aia primiți după ce-l cumpărați. RIVE redă foarte bine atmosfera din interiorul unei nave misterioase de unde trebuie să evadeze Roughshot. Animația lui Roughshot m-a fascinat! Modul în care picioarele se mișcă arată foarte bine, dar și adversarii acestuia sunt „desenați” la fel. În joc de multe ori o să vă „mănânce” lava, care uneori o să fie în spatele vostru și trebuie să vă mișcați foarte repede prin anumite tuneluri. Sunetul este foarte realist, plin de explozii sau efecte sonore specifice. Nu este genul de joc unde deranjează și trebuie oprit. A acompaniat foarte bine jocul și m-am putut concentra pe faptul de a nu muri.

rive_screenshot_05
Concluzie

Personal, jocul mi-a plăcut enorm de mult, chiar dacă la un „boss” m-am chinuit vreo 20 de minute, având o grămadă de roboței zburători în jur și bile de lavă care tot treceau prin podea și trebuia să sar peste ele. Cu siguranță merită cei 14 euro de pe Steam (chiar dacă, român fiind, consider că ar fi trebuit puțin-puțin mai ieftin, măcar 10 euro)!

Ce părere aveți despre RIVE? Îl veți cumpăra?

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte