Rock of Ages II este un joc video care combină modul tower defense cu modul racing. Dezvoltat de ACE Team și distribuit de Atlus, el vine ca o continuare la predecesorul său, Rock of Ages, apărut în 2011, s-a lansat în luna august a anului 2017 pe PC, Playstation 4 și Xbox One.
Gameplay
În mare parte jocul se bazează pe un sistem clasic de tower defense, în care trebuie să îți folosești imaginația pentru a aranja capcanele pe traseu astfel încât să distrugi bolovanul adversarului sau cel puțin să îi scazi viața. După ce i-ai pregătit traseul adversarului, iar bolovanul tău este pregătit, poți pleca spre castelul inamicului, dar pe traseul pregătit de el, plin cu capcane. În momentul atacului tu vei controla piatra ta și vei încerca să eviți capcanele care îți vor pune bețe în roate. Jocul nu este ușor deloc, pentru a reuși să ajungi cât mai departe în el, ai nevoie de o gândire rapidă pentru a putea evita obstacolele, de o strategie pe care să o schimbi în funcție de hartă și de capcanele folosite de inamic și de o mică experiență în acest tip de jocuri.
În opinia mea, hărțile nu sunt prea bine gândite și de multe ori devin deranjante uneori harta era foarte îngustă și este destul de ușor să cazi, ceea ce devine foarte frustrant, un alt lucru deranjant erau hărțile în care ești nevoit să sari, nu m-a deranjat acest tip de hartă, ceea ce m-a deranjat era faptul că acest tip de hartă apare foarte devreme în joc, când încă nu eram foarte experimentat să pot face acele sărituri perfect.
O altă problemă este legată de aranjarea nivelelor în campanie. Pentru a selecta nivelul campaniei pe care vrei să îl joci, trebuie să muți un bolovan în dreptul nivelului, iar tu ești liber să îți muți bolovanul la ce nivel vrei, problema e că tu nu vezi harta înainte să selectezi nivelul și poți selecta dificultatea, dar degeaba o poți selecta dacă nu ști ce bolovan este potrivit sau ce capcane să îți alegi. De prea multe ori m-am găsit în situația ca bolovanul meu este departe de a fi potrivit pentru acel tip de hartă sau că obstacolele pe care le-am ales să le folosesc sunt prea slabe pentru bolovanul adversarului. Ar trebui ca înainte să intri într-o bătălie să poți vedea harta sau măcar jocul să îți ofere o recomandare atunci când trebuie să îți faci setup-ul.
În joc există o anumită putere care îți permite să creezi un nor care va lovi bolovanul adversarului dacă acesta se afla în zona delimitată, dar acel nor rezistă câteva secunde, iar pentru a reuși să nimerești ești nevoit să anticipi direcția din care va ve veni piatra, iar eu am găsit destul de dificil să distrug sau chiar să nimeresc bolovanul adversarului cu acea putere. Deși era destul de greu de nimerit, AI-ul se desurca bine, prea bine, foarte rar erau fazele când piatra mea era ratată de fulgerul inamicului.
Grafică și sunet
Grafica este foarte intresantă, combinând elemente 3D cu elemente 2D bolovanii și decorul de pe hartă sunt 3D, în timp ce personajele și cinamatic-urile sunt 2D. Jocul este dezvoltat în Unreal Engine 4, deci arată impresionant.
Dialogurile sunt destul de rare, dar sunt foarte amuzante. Muzica este sepcifică fiecărui nivel și nu am simțit să mă deranjeze sau să devină repetitivă.
Concluzie
Rock of ages II este un joc cu concept interesant, dar care de la un moment dat devine foarte repetitiv și eu m-am plictisit destul de repede de el. Având în vedere ceea ce oferă am ajuns la concluzia că prețul de 14.99$ este puțin cam piperat.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.