Enermax Starryfort SF30

rooMaze Review
Gameplay5.5
Grafică5
Sunet4
4.8Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

rooMaze este un indie hardcore first-person RPG creat de ChairKilling. Jocul a fost lansat recent pe Steam și am decis să îi dau o încercare, așa că iată impresiile mele despre acesta.

GAMEPLAY

În rooMaze obiectivul tău este să avansezi prin camere generate aleatoriu dintr-o temniță, în timp ce înfrunți creaturi neobișnuite și eviți capcane.

Înainte să intri în nivel alegi clasa dorită: Warrior, Mage sau Ranger – fiecare având abilități și caracteristici diferite. Odată ce ai intrat, în prima cameră îți este pusă pe jos o sabie, un arc sau o pușcă în funcție de clasa selectată și începi să avansezi prin camere. Jocul are o dificultate foarte mare și încă din primele camere îți sunt aruncate capcane de tot felul și monștri care zboară, au scuturi sau se târăsc. Fără vreo explicație sau un tutorial oferit la începutul jocului, ești nevoit să descoperi și să înțelegi singur mecanicile jocului.

rooMaze

Ritmul de joc este foarte încet și tracasat, ceva ce te face să te plictisești într-un timp foarte scurt. Atunci când deschizi ușa unei camere ești urmărit de monștri care se mișcă și trag încet, iar tu te comporți la fel: loviturile tale de sabie sau proiectilele lansate sunt foarte slabe și durează foarte mult timp să dobori un inamic, ceea ce te face să te miști în spate sau în cercuri de câteva ori prin aceeași cameră până să poți respira ușurat. Timpul de reîncărcare al armelor este foarte lung și ești nevoit să dai câteva ture în jurul monștrilor ca să tragi sau să-i lovești de două-trei ori. Îți vine să te iei cu mâinile de cap atunci când realizezi că au trecut 2 minute ca să dobori un grup de 4 inamici.

rooMaze

Jocul are un sistem de abilități pe care le poți activa folosind puncte de skill primite în urma acumulării de experiență de la monștri omorâți. Acestea folosesc mana și au un timp de regenerare. Inițial, ai două sloturi în care echipezi abilitățile și poți găsi ghiozdane care oferă sloturi în plus. După ce ai crescut cu doar câteva nivele este foarte greu să mai acumulezi destulă experiență, iar abilitățile noi sunt deblocate mult mai încet.

Pe parcurs ce treci prin camere dai de arme noi cum ar fi arbalete sau baghete magice, care pot sau nu să fie mai bune, depinzând de abilitățile pe care le ai activate. De asemenea, pe rafturile încăperilor mai găsești lucruri ca și mâncare care reumple bara de HP, borcane cu poțiuni ce pot avea efecte benefice sau invers asupra personajului tău, etc.

rooMaze are o dificultate foarte ridicată, chiar și pe cel mai ușor nivel dintre cele trei disponibile. În general este mai amuzant când un joc este greu pentru că te ține antrenat, dar aici simți dorința să închizi jocul după prima jumătate de oră. Jocul oferă foarte puține surse de a-ți recăpăta HP-ul și atunci când mori progresul se șterge și ești nevoit să o iei de la zero. De aici și elementul „hardcore”.

rooMaze

GRAFICĂ ȘI SUNET

rooMaze suferă din greu de problemele legate de optimizare. Până și cu setările pe low am avut probleme cu fps-ul, mai ales atunci când este generată o încăpere nouă. Devine frustrant încă de la început.
În principiu, acest stil vizual este acceptabil, totuși în acest joc totul este prea întunecos și culorile prea obositoare.

Sunetul este aproape inexistent. Nu există muzică de fundal înafara meniului principal, iar în joc nu poți diferenția mulți inamici după sunetul făcut de pași sau de armele folosite. Totul se aude încet, înfundat și face ca atosmfera să se simtă amărâtă.

CONCLUZIE

rooMaze este un indie RPG ce pare că a primit o lansare grăbită pe Steam și consider că dezvoltatorul încă are mult de muncit la el.
Jocul se găsește pe Steam la prețul de 1,99€.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte