Roots of Insanity Review
Poveste7
Gameplay8
Grafică și sunet8
7.7Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Roots of Insanity este un joc horror de supraviețuire de tip fps creat în Unreal Engine de către Crania Games. Jocul spune povestea Dr. Riley McClein care încearcă să supraviețuiască evenimentelor supranaturale din spitalul August Valentine, însă acest lucru nu va fi așa de simplu datorită episoadelor lui de epilepsie.

Povestea

Personajul principal este doctorul Riley McClein. Acesta se prezintă la muncă în cadrul spitalului August Valentine însă ceea ce trebuia să fie o tură de noapte normală se transformă în cu totul altceva. Urletele unei femei sparg liniștea spitalului și panica provoacă o mică criză de epilepsie doctorului. Cu toate acestea el se duce să verifice despre ce este vorba dar se trezește în mijlocul unor evenimente stranii. Misiunea lui este de a ajuta oamenii în spital, de a găsi medicamente pentru a opri propriile crize de epilepsie și de a descoperi ce se întâmplă cu adevărat în spital.

Gameplay

 

Roots of Insanity este un shooter horror clasic care începe clasic. Te trezești într-un birou întunecat și trebuie să te miști printr-un labirint presărat cu uși, jumătate din ele care nu se deschid, trebuie să cauți prin dulapuri și locuri ascunse să găsești anumite obiecte care îți vor folosi mai târziu, să navighezi într-o curte, să găsești o cheie pe care o folosești apoi pentru a ajunge la punctul de început a acțiunii de unde ești transpus în poveste și primești niște imagini care includ un jump-scare, lucru care definește practic cam tot jocul.

Jocul nu este unul de supraviețuire în adevăratul sens al cuvântului pentru că nu ești în pericol decât în timpul luptelor ci eu l-aș defini ca un joc de acțiune FPS de tip horror cu jump-scares. Inamicii sar cam toți pe tine și tu trebuie să te aperi cu armele pe care le ai la îndemână, adică  mâini-picioare, un cuțit și un pistol. Tot  gameplay-ul se rezumă la găsirea drumului printr-un labirint, deschiderea frigiderelor ș ia dulapurilor pentru a aduna obiecte(medicamente, baterii pentru co cameră de filmat și gloanțe pentru pistol). Monștrii sunt de tip zombi și sar pe tine de câteva ori între fiecare checkpoint. Îi poți anticipa cu ajutorul căștilor și nu sunt foarte greu de omorât, însă trebuie să ai grijă să aduni obiectele pe care le găsești prin locurile amintite mai sus pentru că altfel rămâi fără gloanțe și poțiuni de viață.

Roots of Insanity nu este lung, jocul durează cam 2 ore, timp în care trebuie să termini 10 capitole a poveștii, dar este destul de interesant. Dacă cauți cu atenție găsești câteva chestii interesante în joc precum pacienți care unt încă în viață și pe care îi poți salva și dacă vrei să treci repede prin nivele nu prea poți fără să cauți indicii. De exemplu, la unul din nivele trebuie să cauți o notiță specifică care îți va debloca o ușă prin care vei avansa și fără ea nu poți ajunge mai departe.

Fiind un joc horror, totul este întunecat, iar căutarea de obiecte este mai greoaie așa, însă dacă te uiți atent acestea strălucesc puțin și dacă te învârți prin cameră vei observa că mouse-ul se schimbă într-un cerc când atinge o zonă în care este o ușă, un dulap sau un obiect pe care îl poți folosi. Experiența generală de joc este destul de bună, însă povestea este cam subțire și jocul este cam scurt pentru ceea ce mă așteptam eu să găsesc.

Grafică și sunet

Designul grafic aplicat spitalului, monștrilor și elementelor de decor este foarte bun, însă fiindcă jocul este dezvoltat cu ajutorul Unreal Engine, acesta forțează destul de mult placa video. Cerințele minime de pe pagina de Steam a jocului vor rula Roots of Insanity cu grafică minimă, deci nu prea poți să te joci fără acea configurație, iar dacă vrei să vezi detaliile care sunt destul de multe trebuie să ai un sistem cu configurația prezentată la secțiunea recomandată. Din păcate, detaliile grafice nu sunt în concordanță cu animațile. Fie că vorbim despre animația aplicată monștrilor sau despre mișcarea personajului și chiar și lupta, toate au de suferit. Pe partea de sunet lucrurile stau bine, interpretarea vocală este bună, iar efectele sonore sunt bine lucrate și recomand ca dacă alegeți să-l jucați să o faceți cu căști.

Concluzie

Roots of Insanity este un joculeț horror destul de interesant, cu un gameplay bunicel, dar scurt. Jocul îți oferă cam 2 ore de joc, fără nici un pic de rejucabilitate. Grafica este bună, dar ai nevoie de un sistem capabil să o ruleze.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte