Register
Or


A password will be e-mailed to you.
Enermax Starryfort SF30

Ruiner Review
Poveste8
Grafică6
Raport calitate/preț7.4
Gameplay6.6
Sunet8
7.2SCOR
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Ruiner este un shooter brutal de acțiune lansat pe data de 26 septembrie 2017. Dezvoltat de Reikon Games și distribuit de Devolver Digital, jocul mi-a atras atenția încă dinainte de a fi lansat, iar acum după mai bine de de 1 lună de la lansare am reușit să îl joc, iar în cele ce urmează vă voi descrie experiența mea cu Ruiner.

Poveste

Acțiunea din joc se petrece în nul 2091 într-o metropolă modernă numită Rengok. Personajul principal este un sociopat care se luptă cu sistemul corupt pentru a scoate la iveală adevărul și pentru a-și elibera fratele răpit, prin toate acestea el este ghidat de prietenul lui hacker.

Personajul, un om care poartă o mască de tip VCR care poate arăta diferite mesaje. În general în poveștile în care este vorba despre o răzbunare, acțiunea începe destul de devreme, iar ruiner nu face excepție de la această regulă, după ce ai aflat că niște persoane ți-au răpit fratele, tu începi să omori oameni în speranța de al găsi. Jocul se inspiră de la titluri precum Blade Runner, Akira, Ghost in the Shell și Escape from New York, toate spun o poveste plină de umor, tehnologie și personaje destul de ciudate.

Gameplay

La început jocul mi s-a părut extrem de greu. Eu nu mă gândesc de două ori atunci când vine vorba de o provocare, dar nu apreciez deloc atunci când trecerea unui nivel se simte ca și când m-aș lovi cu capul de un perete timp de zece ore, neștiind dacă ce fac este corect sau nu.

În general gameplay-ul se bazează pe o idee destul de simplă, te afli pe un coridor și te îndrepți spre o cameră a morții unde te vei lupta cu valuri de inamici, vei muri de câteva ori, iar dacă supraviețuiești vei pleca pe alt coridor spre următoare cameră. Ruiner este mai variat decât Enter the Gungeon sau Geometry Wars, dar la început vei avea doar un machine gun și o bâtă, iar pentru armele distractive va trebui să mori de câteva ori, dar și pentru a înțelege cum funcționează fiecare obiect. În joc vei putea găsi device-uri precum o unealtă care manipulează timpul, bariere defensive, explozibile, armă de control al minții și alte arme cu care vei putea să îți ucizi inamicii într-un mod cât mai creativ.

O problemă pe care acest joc o are este faptul că după un moment dat mediul înconjurător devine destul de plictisitor și repetitiv, ceea ce este o problemă destul de majoră pentru un joc cu o durată de 10 ore. În timpul jocului existau unele momente când camera se suprapopula, gloanțe zburau dintr-o parte în alta și de multe ori am pățit ca ca jocul să nu poată ține pasul cu inamicii care mă atacau și părea că are dificultăți.

Grafică și Sunet

În mare parte stilul grafic este bun, nu aș avea de ce să ma plâng la acest capitol. Culori închise și multe umbre, exact la ce te-ai aștepta de la un joc care se petrece în viitor, într-un oraș foarte modern. Sunetul este și el ok.

Concluzie

Lupta din Ruiner se simte foarte bine, dar jocul pune prea mult accent pe dificultatea ridicată. Poate că ar fi fost mult mai bine dacă dezvoltatorul s-ar fi axat mai mult pe a face jocul mai distractiv, decât pe a-l face foarte greu. La un preț de 19.99$ Ruiner își merită bani doar dacă cauți o provocare.

 

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte