Enermax Starryfort SF30

Blackmill Games și M2H au lansat azi pe Steam shooter-ul inspirat din Primul Război Mondial, Tannenberg. Al doilea joc din seria bazată pe evenimentele din timpul Războiului cel Mare aduce noi surprize plăcute comunității, producătorii pregătind pe lângă conținut nou și un eveniment istoric pentru această primăvară.

Tannenberg este succesorul jocului Verdun și reproduce o serie de evenimente istorice din timpul Primului Război Mondial, de la Armistițiul de Crăciun până la Ziua Armistițiului. Jocul este doar multiplayer și se joacă online cu până la 64 de jucători într-un meci, pe hărți mari, pe care trebuie să capturezi și să menții obiectivele. Poate cel mai important aspect al jocului, pentru noi, cel puțin, este includerea trupelor militare românești în joc, element care nu îl întâlnim prea des. Pe langa unitati militare romanesti redate in mod autentic, jocul are și o hartă dedicată Bătăliei de la Dealul Coșna, unde Armata Romană Armata Română l-a învins pe marele Erwin Rommel și unde s-a lansat deviza „Pe aici nu se trece!”

Odată cu lansarea oficială a jocului și ieșirea din Early Access, avem și o actualizare a acestuia și forțele Bulgare intră și ele în luptă pentru Dobrudja, participarea lor oferind acces la o serie nouă de echipamente. Printre armele noi se numără carabina Berdan II, o armă concepută de ruși care va fi întoarsă împotriva lor de către bulgari în Primul Război Mondial. Nu doar vecinii noștri din sud vor primi noi echipamente, arsenalul trupelor rusești se extinde și el cu Berdan II, în timp ce trupele românești vor avea acces la carabina Martini-Henry, armă proiectată de britanici.

Noua hartă Dobrudja le oferă jucătorilor un teatru de război cu vedere la Dunăre, ei având sarcina de a cuceri fortificațiile de pe vârful dealului apărându-se în același timp de atacurile venite pe flancuri din trenciurile săpate în vale. Alte câmpuri de luptă redate de Tannenberg includ un mic sat de pe câmpiile din Polonia, un tren blindat blocat în dealurile din Galicia, o biserică situată în mijlocul unei văi din Munții Carpați, dar și bătălia de la dealul Coșna din România.

Producătorii au anunțat și un nou eveniment planificat pentru această primăvară în joc, bazat pe un armistițiu mai puțin cunoscut, denumit de ziarul american care a raportat evenimentele, ”armistițiul lupilor”. Ziarul a descris cum trupele nemețești alături de cele rusești au fost forțate într-un scurt armistițiu de o haită numeroasă de lupi înfometați. Deși povestea poate fi ușor exagerată, ea prezintă premise interesante pentru un scenariu fictiv, care va începe prin urletul lupilor. În cadrul noului eveniment, jucătorii vor trebui să decidă dacă riscă să înfrunte bestiile nemiloase sau preferă un armistițiu de moment.

Totul a început pe frontul de vest, prin lansarea în aprilie 2015 a primului shooter autentic bazat pe Primul Război Mondial, Verdun. După mai multe update-uri gratuite la Verdun, printre care implementarea batalionului Senegalese Tirailleurs, lansarea lui Tannenberg în februarie  2019 a extins seria pentru a include și bătăliile de pe frontul de est. Seria de jocuri video bazate pe Primul Război Mondial le propune jucătorilor să participe la confruntări palpitante inspirate de haosul și furia celor mai cunoscute încleștări din Marele Război. Cu peste 1 milion de copii vândute, această serie de jocuri video a demonstrat că membri comunității de gaming sunt deschiși la abordări noi și inedite.

Jucătorii pot alege dintr-o serie de trupe și arme redate în mod veridic, pentru a participa la bătăliile disperate ale Primului Război Mondial. Fiecare joc are la bază un proces meticulos de cercetare și documentare, fiind susținut de conținut și provocări noi adăugate după lansare. Jocurile seriei au în comun dedicarea producătorilor pentru autenticitatea istorică și oferirea unei experiențe originale, reflectând diferitele fețe ale Primului Război Mondial.

Jucătorii pot achiziționa în această perioadă Tannenberg pe Steam cu o reducere de 15% sau chiar 25%, dacă dețin deja Verdun, primul joc al seriei.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte