Enermax Starryfort SF30

Sally Face Review
Gameplay3
Sunet & Grafică2.5
2.8Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
8.0

Sally Face Episode One: Strange Neighbors este un mic joc indie horror apărut de o vreme pe Steam. Haideți să vedem cu ce se mănâncă acest joculeț.

Gameplay

Eu unul prefer jocurile în care jucătorul poate interacționa cât mai mult cu mediul ce îl înconjoară, dar în Sally Face, jucătorul nu are prea multe acțiuni. Joci drept un băiat Sal al cărui poreclă e Sally Face, care povestește coșmarurile lui unui psiholog.

Gameplayul a fost foarte simplu și plictisitor pentru mine. Acțiunea se petrece în coșmaruri și tot ce faci e să te plimbi cu Sal, care poartă o proteză facială ciudată, printr-un bloc și prin apartamentele acestuia. Obiectivul nu e clar, ci ești lăsat să explorezi la nesfârșit blocul și pe parcurs întâlnești mai mulți locatari din bloc, iar dialogurile cu aceștia sunt pur și simplu neinteresante.

Pe lângă locatari, ocazional vezi umbre care arată ca siluete și care dispar fără a lăsa indicii ori se mai aud sunete neobișnuite care nu indică la nimic. Cred că tot scopul tău e să rezolvi anumite puzzle-uri care implică găsirea unor obiecte răspândite prin bloc ca să deblochezi alte zone și în final, să aflii de ce acesta este bântuit sau chiar și de către ce.

Jocul nu este tocmai unul horror, ci unul care încearcă să îți dea fiori atunci când tu oricum știi că nimic de speriat nu e pe cale să se întâmple. Toată acțiunea pare că e cuprinsă într-un vis ciudat și confuz, în loc de un coșmar. Pe mine gameplayul m-a lăsat să mă întreb dacă dezvoltatorului i-a păsat de jucător, deoarece petreci mult timp mergând degeaba prin holuri și camere până să descoperi un alt indiciu care să te îndrume spre o cameră încuiată sau o zonă blocată. Primul episod se poate termina în 30 de minute, asta dacă reziști să citești toate dialogurile fără sens dintre personaje.

Sunet & grafică

Muzica aleasă este oribilă și se repetă la nesfârșit, fiind o încercare nereușită la crearea unei atmosfere tensionate specifică genului horror. În plus, jocul este plin de dialoguri scrise și ar fi fost mai suportabil ca personajele să aibă voci, în loc de liniștea plictisitoare.

Ca și aspect, Sally Face nu are o paletă foarte variată de culori, dat fiind faptul că totul se petrece într-un bloc a cărui etaje arată foarte similar. În plus, personajul tău nu se mișcă fluid când merge, iar în rest doar dă din cap într-un mod aiurit.

Concluzie

Sally Face este un joc nereușit din punctul meu de vedere. Nu permite jucătorului să interacționeze în destule feluri cu lucrurile din jur și îi lipsește tensiunea oferită de un joc horror. Este genul de joc care ar trebui să fie în categoria „free to play”, dar cineva s-a gândit să-i trântească acolo un preț mic. Nu îl recomand sub nicio formă.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte