Enermax Squa RGB

Când decizi să îți upgradezi camera de gaming primul lucru la care te gândești să achiziționezi este un scaun ergonomic pentru a putea sta comod ore în șir în fața calculatorului și pentru a evita durerile de spate. Aceste scaune sunt însă destul de grele și au roți care îți vor zgâria parchetul în timp și pentru a-l proteja ai nevoie de un covor. Problema e că pe covoarele tradiționale roțile prind scame, se împiedică sau pur și simplu nu alunecă. Marii producători de scaune de gaming au venit cu soluția de a crea ei covoare speciale pe care le vând la prețuri nu tocmai mici. Nu am avut până acum ocazia să testăm vreun astfel de covor și era momentul pentru că deja am zgâriat parchetul cu scaunul nostru. Așa că am pus mâna pe un covor de la Sandberg, și anume Gaming Chair Floor Mat.

Covorul vine ambalat într-un pachet tubular, specific pentru mousepad-uri și nu este foarte greu, adică este mai ușor decât mi-am imaginat eu că va fi. Dimensiunea tubului este de aproximativ 1 metru pe lungime și 15 cm pe grosime. În interior găsim rulat covorașul care seamănă extrem de mult cu un mousepad uriaș. Principala mea teamă a fost că, la fel ca și mousepad-urile care vin rulate acesta va fi arcuit și nu va sta drept pe podea și că va trebui să îl pun sub un alt covor să se îndrepte. Spre surprinderea mea, nu a fost cazul și covorul s-a întins perfect, fără a fi nevoie să îl pun la îndreptat.

Ca și dimensiuni, Gaming Chair Floor Mat este circular, cu un diametru de 1 metru și are o grosime de 0,3 cm, practic ideal pentru a sta scaunul pe el. Un scaun normal de gaming are până în 80 cm diametrul la roți. Scaunul nostru Arozzi Enzo are 64cm deci este perfect potrivit pentru acest covor. Având o grosime așa de mică, coborârea scaunului și urcarea lui pe covor se face foarte ușor și fără a întâmpina probleme. Înainte de a folosi acest covoraș am avut o mochetă clasică care nu era nici ea foarte groasă, dar ale cărei margini se ridicau constant, făcând ca roțile scaunului să se blocheze și acest lucru este cel mai periculos pentru aceste scaune, roțile fiind vulnerabile și pasibile la rupere.

În ceea ce privește materialele folosite și construcția covorașului, acesta este foarte asemănător cu un mousepad. La suprafață, Gaming Chair Floor Mat este realizat din neopren rezistent, un material alunecos, lucios și are imprimat pe el un design clasic pentru Sandberg, negru cu niște fulgere albastre și logo-ul firmei în mijloc. Pe margine este o cusătură cu accente albastre, care pare rezistentă și care nu mi-a făcut probleme în primele două săptămâni de utilizare. Pe partea din spate materialul folosit este unul cauciucat, anti alunecare, care își face treaba foarte bine. Mișcarea cu scaunul nu mișcă deloc covorul datorită materialului de dedesubt și alunecarea este ușoară datorită materialului lucios din partea de sus. Fiindcă neoprenul este lucios, se vede foarte repede mizeria și praful de pe roțile scaunului, însă curățarea covorului este foarte ușoară, făcându-se cu o cârpă umedă sau prin spălare sub jet de apă.

Nu ne întindem în detalii mai mult pentru că am acoperit cam tot ce reprezintă acest covor și cred că putem trage o concluzie pertinentă despre el. Gaming Chair Floor Mat de la Sandberg este conceput pentru o cameră de gaming și din punct de vedere funcțional este foarte bun, făcând exact treaba pentru care este achiziționat. Dimensiunile sunt bune, scaunul se comportă perfect pe el și acesta nu alunecă. Din punct de vedere al designului, covorul nu se prea potrivește în nici un alt loc în casă, așa că dacă doriți să-l achiziționați pentru altceva nu cred că îl veți putea folosi în acel scop. Prețul covorului este în jur de 200 lei, adică în trend cu restul produselor disponibile pe piața noastră.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte