Enermax Starryfort SF30

Pțnă acum am testat 3 tastaturi de gaming de la Sandberg și acum a venit rțndul să mai testăm una (sau jumătate). Este vorba despre RageStorm Mech Gaming Keypad, o mini-tastatură de gaming cu toate specificațiile pe care te aștepți să le găsești într-un astfel de produs: sunete clicky, iluminare RGB, design agresiv.

Așa cum zice și titlul, avem de-a face cu o mini-tastatură, cu jumătate din tastele uneia normale. În total avem 27 de butoane, cu layout QWERTY, dar doar cu jumătate din tastele unei tastaturi întregi. Ca și design, tastatura este una cu chei taste înalte, iluminate de dedesubt. Ca să fie rețeta unei tastaturi de gaming completă, switchurile sunt mecanice (albastre) și tastele sunt cu dublă injecție. Culorile se pot schimba în 5 moduri diferite și tastatura beneficiază de o memorie EEPROM.

Ca și construcție, Sandberg RageStorm Mech Gaming Keypad arată și se simte bine. Din păcate, însă, poziționarea butoanelor cu numere (1-5) este deplasată înspre dreapta și astfel, tastatura nu este foarte intuitivă. Tasta 1 este poziționată deasupra tastei „W” și în jocuri mi se pare aiurea că nu poți să le folosești fără te uiți la ea și îți ia timp să te obișnuiești cu ea. Este păcat pentru că tastele sunt bine construite și tastatura se simpte bine cțnd o folosești. Tastele sunt înalte, cu cursă lungă, ceea ce mie îmi place pentru că eviți eventuala eroare de tastare și apăsarea dublă.

Sandberg RageStorm Mech Gaming Keypad vine și cu un wrist rest atașat, care este construit dintr-un material tare(plastic), acoperit cu un cauciuc, de asemenea tare. Din păcate acesta nu poate fi dat jos, deci pentru cei care nu îl suportă nu poate fi evitat.

Din punct de vedere al funcționalității, Sandberg RageStorm Mech Gaming Keypad se instalează plug-and-play deci va fi recunoscută imediat de calculator, fără să mai fie nevoie de software suplimentar. Pentru a schimba luminile va trebui să folosim combinație de taste (Shift+Esc). Există cinci moduri de iluminare între care putem jongla. Avem lumini RGB statice, iluminare individuală la atingere, breathing, efect de val, efect de tip snake, valuri la atingere și lumină stinsă.

Tastatura este una mecanică, cu switchuri Outemu albastre (varianta mai ieftină a celor Cherry). Calitatea acestora este însă bună și sunetul este clicky și până acum nu am avut probleme cu ele, iar restul tastaturilor de gaming de la Sandberg au aceleași switchuri și după un an de zile de utilizare nu au nici o problemă.

În concluzie, Sandberg RageStorm Mech Gaming Keypad este o tastatură decentă, cu design frumos, sunet clicky de gaming, switchuri mecanice de bună calitate, taste înalte și lumină RGB. Aceasta arată bine pe masă și este un accesoriu frumos pentru setupul tău de gaming. Prețul este unul extrem de competitiv și, din punct de vedere al calității, este peste produse competitive la preț mai mare (pentru care plătești brandul). Bineînțeles, nu totul este perfect la ea și pe noi ne-a deranjat amplasarea tastelor numerice, dar dacă o folosești suficient timp te obijnuiești cu acestea.

Sandberg RageStorm Mech Gaming Keypad
8.5 Notă editor
Construcție
Calitate Taste
Taste și funcții speciale
Raport Preț/Calitate

 

 

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte