Register
Or


A password will be e-mailed to you.
Enermax Squa RGB

La unul din laptopurile pe care le foloseam pentru a lucra am folosit până de curând niște căști pe USB la care a crăpat microfonul. Cum laptopul nu are mufă pentru microfon, ci doar o singură mufă jack stereo pentru căști varianta de a folosi și un microfon a fost destul de costisitoare și implica două variante: schimbarea căștilor existente cu altele pe USB, destul de scumpe sau achiziționarea unui microfon pe USB, di nou destul de scump. Căutând prin magazinul local am dat pente un adaptor de la USB la Jack, practic o placă de sunet externă, simplă, dar care promite să-mi rezolve problema fără să mă coste prea mult. Este vorba despre Sandberg USB to Sound Link, o placă de sunet externă compactă pe USB cu conectori pentru difuzoare și microfon. Soluția aleasă a fost ieftină și perfectă pentru ceea ce aveam eu nevoie și m-am hotărât să scriu despre ea pentru a ajuta și pe alții care se află poate în situația mea sau au probleme mai grave precum mufe rupte la calculator sau plăci de sunet integrate arse.

Placa de sunet vine într-o cutie destul de mare pentru dimensiunea produsului și conține placa și un manual de utilizare. Sandberg USB to Sound Link este mică și ușoară și conectată la laptop sau PC nu ocupă spațiu aiurea și este chiar practică. Dimensiunile plăcii sunt de 5 cm lungime, 2,2 cm lățime și 0,9 cm înălțime, aceasta fiind extrem de mică și ușoară (10 grame). Placa are practic 3 conectori, pe o parte are mufa USB și pe cealaltă 2 mufe mini stereo, o ieșire pentru căști(stereo) și o intrare microfon.

Având Windows 10 am căutat un adaptor compatibil și acesta a fost singurul pe care l-am găsit în marja de preț care să aibă compatibilitatea cu Windows 10 pe ambalaj. Instalarea a avut loc instant practic. Am conectat mufa usb la laptop și sistemul de operare a instalat driverele automat. Am conectat un microfon simplu la adaptor și acesta a fost identificat și recunoscut repede de Windows. Pe cutie producătorul spune că placa de sunet este compatibilă cu toate versiunile de Windows de la XP în sus și cu MAC OS X. Eu am testat-o doar pe Windows 10, pe laptop și PC și pe ambele a funcționat impecabil și și-a făcut bine treaba.

Sandberg USB to Sound Link nu are funcții WOW, e o placă de sunet simplă, dar merge foarte bine și-și face treaba pentru care a fost gândită. Poți conecta niște căști simple cu microfon sau un microfon și căști separat la ea, iar sunetul este decent, exact ca la plăcile stereo interne. Microfonul nu are interferențe și se aude clar, ceea ce e minunat, iar Windows îl vede nativ și poți controla volumul și boost-ul, adică îți faci treaba cu el. Produsul e ieftin, ușor de utilizat și simplu și, în plus, primești garanție de 5 ani la el!!! Cine îți mai dă astfel de garanție la o placă de sunet externă? Ca să concluzionez, Sandberg USB to Sound Link te scoate din „rahat” dacă ți-ai bușit placa de sunet sau dacă pur și simplu nu ai microfon integrat sau nu poți conecta unul extern în cazul laptopurilor. Nu are funcții avansate, dar își face treaba pentru care a fost concepută și se descurcă bine, redând audio la o calitate decentă. Dacă pui în balanță prețul și garanția la cele de mai sus, produsul este practic un must-buy!

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte