Save the Ninja Clan Review
Gameplay8
Grafică și sunet3
Raport preț/calitate10
7Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Astăzi am jucat doar joculețe de sub 1 euro pe Steam, iar după eșecul monumental cu vlogerii din Yugoslavia am intrat să fac ceva scheme de karate în Save the Ninja Clan. Jocul fiind lansat de același studio cu titlul precedent nu mi-a dat prea multe speranțe. Ce poți să ceri de fapt de la un joc de 1 euro? Măcar să-l poți juca. Intrat în joc am avut surpriza lunii… Jocul merge cu controller! Așa că mi-am luat repede maneta de Xbox 360 și am pornit-o. Stupoare! Jocul nu merge cu maneta mea… sau cel puțin la mine nu a mers. Mi-am zis că asta este intru să văd despre ce este vorba și mai lansez un review în care să fac praf un joc. După 20 de minute am făcut prima pauză pentru că mă dureau mâinile și am observat cu stupoare că sunt doar la nivelul 4 în joc și după o țigare fumată pe fugă am revenit repede să mă mai doară puțin mâinile.

Save the Ninja Clan e un platformer 2D în care trebuie să sari cu un ninja de pe o clădire/platformă pe alta, să arunci cu cuțite și să ajungi din stânga în dreapta hărții să iei ceva papirus fără să mori. Foarte simplu. Problema e că mori dacă faci orice greșit. Dacă sari prea repede mort, dacă te atinge o lamă.. mort. Dacă te împușcă răufăcătorii, mort. Și începi de la început. La nivelul 3 mi-am luat o realizare pe Steam .. „Never Surrender”, pentru că am încercat fără succes, bineînțeles nivelul de 10 ori. LA nivel 4 am mai luat una… pentru 25 de încercări. Acpoi cică „You’re good at dying.” pentru că am murit de 100 ori.. să mori tu… doar nu mă face un joc pe mine… hâc!

De câte ori puteți spune că ați văzut un joc pe care să-l și urâți dar să-l și iubiți în același timp ? Ei, cam asta e relația mea cu ninjalăii ăștia. Jocul e frustrant de cele mai multe ori, iar jocul îți tot spune că ar fi bine să joci cu controller, dar degeaba dacă nu merge. Și are dreptate pentru că de multe ori mi-a venit să sparg tastatura. Dar mi-a fost milă de ea. Dacă jucam cu controller dacă îmi venea să-l sparg sau chiar să dau cu el? Doamne ferește! Poate merge cu controllere de alea pe fir de 20 lei pe care le-aș sparge fericit în Save the Ninja Clan. Jocul e haotic de cele mai multe ori. Te chinui de câteva ori și ratezi o săritură, după ce o nimerești faci o greșeală și aporape mori. Din fericire poți apăsa de două ori pe space să sari de două ori și te poți salva. Asta este așa ca o variantă de scăpare pentru noobi… săraca mea tastă space a suferit mult azi!

Jocul e greu, dar cică e conceput pentru speedrunners. Ce sunt ăia? Băieții și fetele acelea de pe youtube care joacă Super Mario sau alt joc și îl termină în 5 minute. Adică sar de aprcă sunt teleghidați și eu mă gândesc cum dracu o fac că eu nu pot trece de nu știu ce nivel inferior. Dacă ești masochist în Save the Ninja Clan poți mări viteza sau îți poți inversa controalele (WTF). Masochist sau nu, jocul are 30 de nivele care sunt extrem de socicitante și fără viteză mărită sau alte prostii. La fiecare 10 nivele dai de câte un boss și dacă îl învingi iei un alt ninja și trebuie să înveți scheme noi pe nivele mai grele.

Ca și grafică jocul arată ca un platformer clasic. Grafica este parcă desprinsă dintr-un joc arcade din anii  ’80 sau din flappy bird ceva, dar renderingul e bun, deci nu arată pixelată. Există mici erori când te atinge câte o capcană și tu ești de fapt la câțiva milimetrii de ea sau când controlul se oprește și personajul cade parcă secerat. De asemnea, unele animații sunt puțin distorsionate, dar astea sunt lucruri care nu se prea văd mai ales dacă îl jocil în viteză. Pe partea de sunet, Save the Ninja Clan e rudimentar, dar plăcut, având doar ceva sonor de fundal.

Save the Ninja Clan este un joc de 0,99€ și îl putem compara cu Vive le Roi ca și gameplay. Are același număr de nivele, însă este chiar mai greu decât acesta. Jocul este unul pe care să îl joci în sesiuni scurte de 10 minute și să pleci să te relaxezi după. Vă recomand să-l jucați când sunteți calmi și poate somnnoroși, pentru că sigur vă trezește, sau când vreți voi, treaba voastră dacă spargeți ceva prin casă, dar să-l jucați! Pentru 1 euro nu găsiți nimic pe Steam apropiat măcar calitativ.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte