Enermax Starryfort SF30

Unele conturi itch.io utilizează platforma de vânzare pentru a vinde copii piratate ale jocurilor indie populare.

Dacă nu ați mai întâlnit-o înainte, Itch.io este o piață deschisă online care permite creatorilor să-și vândă jocurile direct publicului. Spre deosebire de Steam sau de alți comercianți digitali, oricine se poate înscrie și poate începe să vândă fără să se lupte cu un sistem de aprobare … și aceasta este situația de care unii profită.

Potrivit lui Kotaku, mulți jucători raportează că jocurile precum Dead Cells și Rimworld sunt oferite la tarife reduse semnificativ, numai pentru cumpărători, pentru a descoperi ulterior că fișierele sunt frauduloase. În unele cazuri, chiar și vânzătorul este o persoană falsă, cu are conturi nefaste care se înfățișează în mod intenționat cu cele ale dezvoltatorilor legitimi.

Itch.io promite că le „va da jos de pe site, imediat cum le vor găsi” și încurajează jucătorii să raporteze vânzătorii fals.

Într-o declarație către Kotaku, itch.io spune: „Un scammer a creat o mână de conturi pe sistemul nostru și a încărcat jocuri piratate pe eel. Datorită naturii unei „piețe deschise”, nu avem o revizuire forțată înainte de a permite publicarea. Am fost conștienți de scammer de comunitate și de propria noastră revizuire internă și am eliminat conținutul de îndată ce l-am descoperit.

„Deoarece suntem o piață deschisă, au existat încercări de fraudare și în trecut, dar avem tendința de a le prinde întotdeauna înainte de orice s-ar întâmpla. De această dată a fost un pic diferit. Ca și în cazul tuturor escrocilor, le suspendăm imediat conturile, interzicem informațiile de plată din sistem și interzicem vânzarea acestor fișiere. ”

Declarația se închide cu itch.io mulțumind comunității lor pentru că a ajutat la identificarea escrocilor și promițând să „răspundă” clienților afectați.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte