Asrock

Showtime! Review
Poveste8
Gameplay9.6
Grafica5
Raport Pret/calitate9.5
8Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

La sfarsitul lunii mai am observat un joc pe Steam care mi-a amintit de un titlu mai vechi pe care l-am indragit si cu o tema pe care n-am mai vazut-o de mult prin jocuri: lumea filmelor. Este vorba despre Showtime! al celor de la Myrtilus Entertainment, care este un simulator de studio de filme.

showtime00

Chiar daca Showtime! nu vine cu o grafica impresionanta, jocul are o dinamica extrem de buna si pe mine m-a prins imediat si m-a facut sa-mi pierd ore bune in fata lui. Povestea propusa de Myrtilus Entertainment nu este una fixa, ci se invarte in jurul unei idei centrale, orice decizie din acel moment apartinand jucatorului. Practic, odata cu inceperea jocului, vei intra in pielea unui patron de studio de film si va trebui sa-ti dezvolti aceasta afacere pentru a atinge primul loc in topul producatorilor de film din Statele Unite.

showtime03

Ai posibilitatea sa-ti alegi propriul nume la studio, bugetul de inceput ,care stabileste si dificultatea jocului si anul din care iti incepi activitatea. Poti alege un parcurs din anii 1920 sau pot ialege o perioada mai recenta. Durata jocului este prestabilita inca de la inceput, alegandu-ti o limita de filme produse pentru finalizarea jocului. Popularitatea studioului odata cu lansarea ultimului film iti stabileste si pozitia in joc, la final.

showtime04

Chiar daca nu vine cu o grafica extraordinara, Showtime! propunandu-ne o interfata simpla, fara animatii, dinamica jocului si posibilitatile de customizare vor prinde pe multi. Odata cu trecerea anilor tehnologia cinematografica se schimba, iar tu o vei putea achizitiona sau poti alege sa folosesti tehnologia veche pentru inca o perioada, in functie de buget.

showtime05

Incepi prin a-ti alege un film pe care sa-l concepi. Ai mai multe variante la dispozitie, de la achizitionarea unui scenariu gata creat, la crearea propriului scenariu sau chiar a cumpara drepturi de autor pentru adatari cinematografice a pieselor de teatru sau a cartilor. Baza de date existenta in joc contine titluri fictive, lucru de inteles din cauza drepturilor de autor, insa pe pagina producatorului exista o serie de modificari care introduc filme si actori reali in joc. Acestea pot fi descarcate de pe pagina MODS. Pentru fiecare film poti crea un poster, pe care il alegi de pe hard diskul tau. Exista o baza de date cu vedete pe care poti sa le folosesti fiecare avand puncte bune sau slabe, clasificate in functie de genuri. Jocul are si un editor de niveluri, care iti permite sa editezi o serie de elemente din joc, inclus pe Steam.

showtime07

Nu exista multe jocuri care sa iti permita atata libertate pe Steam, iar acesta este unul din lucrurile care mi-a placut enorm la Showtime!. Producatorul este extrem de dedicat in dezvoltarea jocului, lucru care s-a vazut in primele saptamani de la lansare, cand au fost extrem de multe probleme cu motorul grafic, dar care au fost rezolvate in aproximativ 10 zile, lucru rar vazut la producatorii actuali. In plus, se observa clar ca Myrtilus Entertainment sunt foarte deschisi, punand la dispozitie chiar si cheat-uri pe pagina oficiala.

showtime08

Dupa aproximativ 10 ore in acest joc eu sunt undeva la jumatatea drumului si inca nu am folosit toate optiunile disponibile. Personal, acest joc mi s-a parut extrem de reusit si am identificat unele optiuni care ar fi extrem de bine venite in joc, insa probabil ar fi ideale sa fie implementate intr-o continuare a lui Showtime! si nu in acest joc care are duficiente optiuni. Mi-ar fi placut sa pot alege pe langa actorii principali, producatori sau directori si echipa de productie, de la sonorizari la editare. De asemenea, o gama mai larga de tipuri de film ar fi bine venita. Poate in varianta doi vom avea si o interfata grafica putin mai complexa, care sa ne permita sa accesam cladirile disponibile si sa limitam productia doar in spatiile omologate.

showtime09

Per total, cu tot ce este acum disponibil, Showtime! mi se pare a fi unu ldin cele mai bune jocuri pe nisa sa disponibil pe Steam. De aceea nota noastra pentru el este maxima.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte