Enermax Starryfort SF30

Slap Village: Reality Slap Review
Poveste9.5
Gameplay8
Grafică și sunet9
8.8Scor
Reader Rating: (1 Vote)
8.5

Săptămâna trecută am dat peste un joculeț de aventură cu grafică similară cu aceea din desenele animate numit Slap Village: Reality Slap. Am sărit rapid pe el și l-am jucat și aș dori să vi-l recomand și vouă astăzi. Jocul este produs de o firmă spaniolă numită Monkey Toons, responsabilă pentru multe joculețe în Flash, iar acesta este primul lor joc pe Steam. Slap Village este plasat într-o lume specifică Vestului Sălbatic, dar cu elemente moderne sau chiar de domeniul SF, în care ne prezintă o serie de întâmplări comice, nebune sau chiar și ciudate și o multitudine de personaje unice. Jocul are la bază titluri clasice de tipul point-and-click, jocuri de aventură care și-au păstrat popularitatea mult timp după ce au apărut. Jocul este dezvoltat în motorul Unity, iar elementele grafice sunt create 100% manual în temă specifică desenelor animate.

Povestea

Personajul principal din Slap Village: Reality Slap este o fată numită Luriditas care își petrece vacanța de vară la bunici într-un sat numit Slap Village. Când ajunge în orășel fata află că bunica este dispărută și va pleca în căutarea ei. Aventura te va duce printr-o mulțime de locuri, vei avea de rezolvat numeroase puzzle-uri, iar majoritatea situaților sunt comice, incluzând finalul. Povestea se dezvălui pe măsură ce joci, așa că voi încerca să evit să o dezvălui pentru a nu vă strica plăcerea de a juca acest joc.

Slap Village 2

Gameplay

Slap Village este un joc de tip point-and-click, așa cum am spus la început, deci nu este greu de învățat. Pentru a te mișca și a interacționa cu lumea înconjurătoare va trebui să-ți folosești mouse-ul. Sunt multe jocuri de acest tip pe Steam și pe net în general, dar marea majoritate sunt simpliste și nu te prind. Acesta este diferit și de aceea m-am oprit asupra lui. Povestea cu care pornești în joc este prezentată excelent, iar situațile comice și întorsăturile de situații te fac să vrei să joci mai mult și mai mult până îți dai seama că ai pierdut câteva ore în fața lui. Experiența jocului este compusă din trei etape: dialogurile care îți dezvăluie povestea și îți oferă misiunile, explorarea pentru găsirea elementelor necesare rezolvării fiecărui mister sau misiune și misiunile în sine care sunt compuse din diverse puzzle-uri.

Slap Village 7

Există un număr mare de caractere sau personaje în Slap Village cu care poți interacționa într-un fel sau altul. Marea majoritate a personajelor sunt destul de comice, iar dialogurile sunt cu subînțeles. Spre exemplu, unul din personaje este ilustrat ca un om de vază al comunității și pleacă des să bea un ceai sau o cafea, dar culmea este că pare din ce în ce mai amețit după aceste băuturi, deci nu știu ce i-au pus ăia în ele, dar vreau și eu. După discuții cu diferite personaje ești trimis în misiune pentru a rezolva misterul din spatele poveștii. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să călătorești, iar aici am găsit primul element unic în joc și m-a surprins plăcut. Majoritatea jocurilor de acest tip au acțiunea compusă din puzzle-uri și mici acțiuni asociate acestora. Acesta îmbină mini-joculețe cu puzzle-urile, punând astfel monotonia deoparte. Spre exemplu, când călătorești au un astfel de mini-joc similar cu Minion Rush de pe telefoane sau Temple Run, iar când ajungi la final primești recompense în funcție de performanțe. Aceste mini-jocuri, odată deblocate sunt disponibile din meniul jocului pentru a putea fi rejucate, în caz că vreți un scor mai bun.

Slap Village 5

Odată ajuns la locul unde trebuie să faci misiunea, jocul devine unul de explorare. Practic trebuie să aduni obiecte și apoi să le combini pentru a le folosi ulterior în rezolvarea unor probleme. Ca să înțelegeți despre ce vorbesc am să vă dezvălui primul puzzle. Misiunea este de a trezi din somn un animal, iar în zonă găsești diferite obiecte, nu toate folositoare. Le aduni în inventar și apoi încerci să le folosești. Combinația care mi-a ieșit mie a fost să pun laolaltă sos iute cu un energizant, iar odată dată animalului acesta a uitat de somn instant. Mi-a plăcut mult faptul că jocul te pune să gândești și e greuț pe alocuri fără ajutor, dar după ce găsești soluția îți dai seama că era varianta cea mai logică dintre cele posibile. Toate misiunile din Slap Village au o notă aparte de umor iar mini-jocurile intervin des în poveste.

Slap Village 4

Lumea din joc este realizată extrem de bine. Elementele clasice western sunt amestecate cu elemente moderne, cu mam spus și al început, iar ceea ce vei găsi te va surprinde. Pentru a aminti doar de câteva am să vă spun că veți găsi conexiune WiFi în anumite locații, veți vorbi cu extratereștrii și veți interacționa cu o groază de obiecte moderne într-o lume ce pare veche de un secol. Per total, Slap Village ne oferă câteva ore bune de gameplay presărat cu mult umor de calitate, dar din păcate nu are rejucabilitate, cu excepția acelor mini-joculețe care le regăsești în meniul principal.

Slap Village 6

Grafică și sunet

Slap Village: Reality Slap are o grafică foarte colorată și lucrată cu multă atenție la detalii și aici se vede experiența celor de la Monkey Toons. Adâncimea decorurilor este specifică unui serial de desene animate, cu decoruri bogate, dar în general statice și personaje cu animații complexe. Decorurile și locațiile sunt multe și complexe, astfel încât grafica nu devine monotonă. Animațiile sunt specifice joculețelor în flash, nu sunt foarte complexe, dar își fac bine treaba și se leagă cu tema jocului.

Slap Village 3

Pe partea de sunet producătorii au apelat la actori profesioniști probabil. Vocile sunt interpretate specific personajelor din aceste desene, iar diversitatea e mare, voci diferite fiind atribuite fiecărui personaj. Efectele sonore nu sunt extraordinare, dar nu supără de loc.

Concluzie

Slap Village: Reality Slap este un joculeț care va porni o franciză probabil și ne așteptăm la continuări. Jocul are o temă unică îmbinând modernul cu clasicul într-o lume creată parcă pentru un serial TV de desene animate. Gameplay-ul este drăguț, te menține conectat, are multe elemente unice, dar când s-a încheiat nu oferă rejucabilitate. Prețul de 14,99€ pare măricel, dar este o investiție bună pentru alternativele care le găsiți pe Steam.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte