Asrock

Sol 0: Mars Colonization Review
Poveste7
Gameplay8
Grafică6.5
Sunet9
7.6Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Sol 0: Mars Colonization este cel mai nou joc creat de Chondrite Games și apare pe Steam pe data de 15 ianuarie 2016, fiind un joc de strategie care se petrece pe planeta Marte.

Povestea:

Jucătorul trebuie să colonizeze planeta Marte cu tehnologii care ar putea fi disponibile în următorul deceniu (cu câteva excepții). Trebuie să folosești mineralele și resursele de la suprafață pentru a crește de la un roboțel la o colonie care poate supraviețui independentă.
sol0_5

Gameplay:

Sol 0: Mars Colonization este un joc de strategie care poate fi jucat singleplayer, acțiunea văzându-se de sus. Meniul este foarte simplu, tu putând alege în ce parte a planetei vrei să te joci, fiecare cu caracteristicile ei unice, unele având mai multe resurse iar altele mai puține, iar prima dată trebuie să joci tutorialul obligatoriu, pentru că fără el jocul devine foarte complicat și plictisitor.

sol0_1
După ce ai făcut tutorialul îți poți alege o parte a planetei pe care poți ateriza. După ce ți-ai ales-o trebuie să lansezi racheta, putând alege ce vrei să iei cu tine cum ar fi mâncare, apă, resurse, astronauți și diferite aparaturi, dar este recomandat prima oară să iei un robot pentru a cerceta zona de resurse și materiale de construit care îți vor fi folositoare ulterior, deoarece după un anumit timp poți trimite altă rachetă pentru a aduce de ceea ce ai nevoie. Racheta are o capacitate de doar 7000 kg, din care doar ea cântărește 6000 kg, astfel neputând lua o mulțime de lucruri.

sol0_7
Când ai aterizat poți trimite robotul să găsească resurse, ca ulterior după ce au aterizat mai multe rachete să le și poți extrage. Astronauții trebuie și ei hrăniți, unul având nevoie până la următoarea decolare de 240 kg de hrană și 120 l de apă.

sol0_8
Ocazional se mai poate produce o ploaie de meteoriți și furtuni de praf, care îți pot distruge clădirile. Electricitatea este un lucru esențial pentru clădiri, deoarece fără putere ele se vor distruge, iar mâncarea se va strica, toate acestea ducând la moartea astronauților. Tu îți poți crea ferme care pot produce mâncare, clădiri care îți pot extrage apă și diferite resurse, cum ar fi metanul care este esențial în trimiterea navelor de pe Marte înapoi pe Pământ. După ce ai ajuns la un punct destul de avansat din joc, încă vei mai avea nevoie de rachetele de pe pământ care doar vor transporta astronauți, coloniști și materiale de construcții, toate acestea fiind esențiale pentru supraviețuirea și înaintarea în joc.

sol0_9

Grafică și sunet:
Grafică din Sol 0: Mars Colonization este bună, interfața este bună și ușor de înțeles dacă ai făcut tutorialul, animațiile sunt bine realizate, iar sonorul este bun, neavând dialoguri, dar având sunete atunci când astronautul sau roboții se mișcă, care mie mi se par chiar aproape de realitate.

sol0_99

Concluzie:
Sol 0: Mars Colonization este un joc reușit, nu chiar atât de simplu pe cât pare, care poate fi jucat și pe un calculator mai vechi. Dacă vă plac jocurile de strategie vă recomand cu plăcere acest joc.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte