Sora Review
Poveste7
Gameplay7.5
Grafică și sunet6.5
7Scor
Reader Rating: (1 Vote)
10.0

Începutul lui 2016 ne aduce cel mai nou joc de la Orange Juice, Sora. Urmând aceași serie ca și jocurile precedente, Sora este un shoot-em-up, de mare viteză, plasat într-un univers Anime, cu toate elementele genului și câteva inovații, speficice jocurilor Fruitbat Factory.

Povestea

Sora ne spune povestea unei fete care dă numele jocului, care are cumplitul rol de a fi singura șansă de salvare a omenirii. Acțiunea e plasată în universul Suguri, iar stilul de joc este unul foarte rapid, acompaniat de muzică trance produsă de DEKU.

Sora-SS-01

Gameplay

Sora este un shooter foarte rapid, în care acțiunea este destul de liniară și ușor de învățat. Practic, ai un background pe care vin nave din stânga și din dreapta pe care trebuie să le distrugi, trăgând cu armele disponibili sau folosindu-ți abilitățile. Jocul este împărțit în stagii, iar fiecare stagiu are la final un boss care trebuie înfrânt. Poți să folosești armele sau mișcările de evitare pentru a învinge inamicii. Între stagii, jocul se desfășoară în purul stil anime, cu multe conversații, imagini și dialoguri. Acestea ocupă mare parte din joc, iar conversațile nu sunt vorbite, ci doar scrise. Iubitorii genului le vor savura, restul vor sări peste ele.

Sora-SS-03

Am vorbit despre arme mai devreme, am să vă spun ceva mai mult despre ele. Ai 3 categorii de arme: Principală, Secundară și Specială. la început, primești un fel de pușcă ca și armă principală, o rachetă drept armă secundară și arma specială este de fapt o abilitate care o activezi pe măsură ce primești experiență când ucizi inamicii. Poți debloca arme și abilități noi în funcție de cât de mult progresezi în joc, iar la final, vei avea de ales între 20 de arme diferite și le poți conbina cum dorești pe cele 3 sloturi, astfel încât să găsești modalitatea ideală pentru tine. În funcție de nivelu lde agresivitate, ți se încarcă o bară, care adusă la maxim poate genera un atac puternic, numit hyper attack. Mai mult, fiecare astfel de atac, pe lângă că e nimicitor pentru adversari îți dă și un scut temporar de protecție. Ca și apărare, ai și o funcție numită dash. Aceasta îți permite să te ferești de gloanțele și atacurile inamice.

Sora-SS-02

Ca și moduri de joc ai 3 variante disponibile. Modul Story, îți permite să parcurgi povestea până la capăt, modu lArcade îți permite să joci un shoote-em clasic, similar cu jocurile vechi pe console, gen Raptor sau alte jocuri cu nave. Mai e și un mod numit Match Mode care îți permite să joci un nivel întreg, inclusiv lupta cu bossul. Modul story îți prezintă personajele, care sunt două la număr, Sora, care este arma esențială a unei națiuni, o fetiță cu abilități speciale și Inginerul, un tânăr protagonist, care crează armele și o ajută pe fată să își ucidă inamicii.

Sora-SS-04

Sora-SS-05

Per total, gameplay-ul din Sora este o combinație bunicică de anime cu un joc de acțiune în care trebuie să împuști nave. Problema cu astfel de jocuri este că pasionații genului anime îl vor savura și vor urmări povestea, iar ceilalți jucători îl vor privi ca pe un simplu arcade, pe care te joci de plictiseală și doar atunci când nu ai altceva mai bun de făcut.

Sora-SS-08

Sora-SS-07

Grafică și sunet

Grafica din Sora vine cu multe îmbunătățiri față de celeltae jocuri anime cu gameplay similar, dar tot nu are un wow-factor și nu aduce lucruri noi în materie de grafică. Poate fi privit ca un joc arcade cu grafică modernizată, dar asta este cam tot. Pe partea de sunet, coloana sonoră este bună și se potrivește cu jocul dar, din nou, nu este o noutate ce vedem acolo. Totul e conceput simplu pe materie de gameplay, iar în pauzele de poveste, specifice anime, personajele sunt desenate frumos.

Sora-SS-09

Concluzie

Sora este un nou shooter cu temă anime, care schimbă povestea, dar nu aduce multe lucruri noi. Grafica a fost modernizată, dar își păstrează stilul clasic, iar sunetul este decent. Jocul va fi disponibil pe Steam din 5 ianuarie la prețul de 8.99 euro și va fi primit cu bine de comunitatea anime, însă pentru restul va fi doar un arcade.

FBF-LogoMulțumim Fruitbat Factory pentru că ne-au pus la dispoziție jocul înainte de lansare și l-am putut testa înainte să ajungă la publicul general.

 

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte