Asrock

Square Arena Review
Gameplay9
Grafică9
Sunet8.5
Poveste9.5
9Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Square Arena este un joc de tip Action/Indie care poartă semnătura dezvoltatorului Hepta Games, acest titlu fiind singurul pe care îl au în palmares acești producători, fiind un real succes.

Jocul este gândit în mare proporție pentru modul multiplayer, toti jucând de pe același calculator, producătorul sugerându-vă să nu folosiți o tastatură cu mouse, ci controllere pentru a avea o experiență mult mai intensă. În Square Arena, jucătorul sau jucătorii controlează un Ku-Bot care se duelează între ei diferite arme și diferite moduri de joc, lupta dându-se pe diferite arene dar principala caracteristică a acestui joc este că la fiecare 30 de secunde se schimbă echipele, armele, apar bonusuri total întâmplător și unii jucători vor fi avantajați iar alții dezavantajați. Cum or să fie următoarele 30 de secunde? 2 v 2? 3 v 1? Trebuie să reacționați rapid și să vă puteți adapta oricărei situații.

screenshot gungame

Acțiunea se petrece în Squaria, o planetă îndepărtată care e identică Terrei, cu excepția unui aspect… este în formă de cub. Totul e sub formă de cub în Squaria, inclusiv locuitorii ei, Kubies. Ei fiind liniștiți, nu au apărut conflicte până la construcția Arenei Pătrate: Un loc uriaș unde roboții îl controlează pe Kubies și luptă lipsiți de milă în fiecare săptămână. Un spectacol excepțional pe care locuitorii planetei îl pot urmări pe YouCube. Kubies n-o să-l piardă nicio ediție, indiferent ce se întâmplă.

Arena

Supporters2

În Square Arena aveți la dispoziție 16 arme, de la aruncătorul de flăcări la armă cu laser, la atac aerian cu bombe sau armă cu lunetă o să experimentați foarte multe moduri de joc. Armele sunt alese întâmplător la începutul meciului și se vor schimba la fiecare 30 de secunde. Tu vei trebui să le stăpânești pe toate, adaptabilitatea este cheia victoriei!

armes (1)

Modurile de joc

Modul principal se desfășoară cu 4 Ku-bots care încearcă să obțină cel mai mare scor, dar sunt câteva moduri secundare în Square Arena cu obiective diferite:
Square Ball: 2 versus 2, Încearcă să înscrii cât mai multe goluri în acest mod asemănător fotbalului.
Zombots: Încearcă să supraviețuiești cât mai mult posibil valurilor de zombi!
Last survivor (solo): 10 vieți per jucător, cine va rezista cel mai mult?
Last survivor (co-op): 10 vieți per echipă, aici trebuie să lucrați împreună.
Relic: Capturați relicva și țineți-o cât mai mult pentru a aduna puncte.
Gun Game: Armele se vor schimba de fiecare dată după ce omorâți pe cineva. Dacă ești primul care omoară cu toate armele, câștigi!

modes (1)

Hărți

Square Arena are 3 medii ambientale pentru 9 hărți principale:
Grădina, cu cele mai primitoare și ușoare hărți. Deșertul, cel mai potrivnic mediu, cu nisipuri mișcătoare și tornade. Vulcanul, cel mai periculoasă harta, are ploi de meteoriți și lavă topită. Mediul înconjurător încearcă să te omoare la fel de mult cum vor și oponenții tăi.

Gameplay

Noi am testat jocul pe singurul mod singleplayer (celelalte având nevoie de mai multi jucători de pe același calculator) și am folosit tastatura și mouse-ul. Pentru cei care folosesc tastatura este foarte derutant meniul, acesta fiind optimizat mai mult pentru controller, dându-ne greu seama cum să pornim primul meci din arenă. La capitolul de taste pe care trebuie să le stăpânești, jocul este foarte simplu, controlul direcției caracterul este din WASD iar pe click stânga tragi cu arma, click dreapta sau tasta space având rol de boost, o mică „săritură” în spate pentru a te îndepărta puțin de inamici. Caracterul răspunde foarte bine la tastele acționate, trebuind să ocoliți obiectele din arenă dacă vreți să fugiți de inamici. Aceștia au o viteza destul de mare (cred că mai mare decât a caracterului pe care-l controlați) și vă ajung din urmă și o să muriți destul de repede, secretul fiind să trageți în ei și să-i țineți cât mai mult în spate. Și numărul acestora este destul de mare după ce ajungeți la un val superior. Dificultatea, la fel, inamici mai rapizi, cu arme diferite, de diferite mărimi sau care se elimină mai greu.

screenshot zombots

Grafică

Vizual, jocul arată foarte bine, nu am găsit nimic care să nu-mi placă, totul e viu colorat, micile animații sunt foarte drăguțe, peste tot numai cuburi, dar hei! Asta e tema jocului! De la caracterele pe care le controlați până la inamici sau mediul înconjurător, toate au avut parte de o muncă desăvârșită și se pot vedea rezultatele acesteia. Toate arată foarte bine privite în detaliu, dar nu veți avea timp să le studiați îndeaproape pentru că vă va alerga un inamic să vă omoare.

Sunetul

Este potrivit pentru acest tip de joc. Auditiv, jocul este vioi și antrenant, reușește să te introducă în atmosfera fiecărui mod și contribuie la modul în care joci, ținându-te în priză.

Puteți cumpăra jocul Square Arena de pe Steam la prețul de 9.59 euro (pe perioada Summer Sale) sau la prețul întreg de 11.99 euro. Mai jos aveți un gameplay făcut de noi.

Ce părere aveți despre acest joc? Ați vrea să-l aveți și să-l jucați?

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte