Register
Or


A password will be e-mailed to you.
Asrock

SQUIDS FROM SPACE este un joc multiplayer PvP lansat pe Steam Early Access de Fun Bits. Jocul are la bază lupta dintre extratereștrii sub forma unor sepii și oamenii care apără Pământul de la invazia acestora. Fiind în Early Access, vor avea loc multe schimbări înainte de lansarea finală, dar haideți să vedem ce se oferă din partea jocului la momentul actual.

Conținutul prezent momentan în joc

SQUIDS FROM SPACE are la baza gameplayului munca în echipă. Există două tabere: oamenii și sepiile extraterestre. Ambele echipe încep din capete opuse ale hărții și trebuie ca membrii fiecăreia să muncească împreună ca să omoare cât mai mulți inamici și să îndeplinească obiectivele.

Pentru soldații oameni, e necesar să fure trei creiere de extraterestru care se spawnează pe jumătatea inamică de hartă, în timp ce sepiile trebuie să omoare trei generali ai soldaților (care sunt AI staționari). Asta creează tactici destul de interesante între echipe, acestea fiind nevoite să distribuie trupe în atac, cât și în apărare.
Meciurile sunt în jur de 15 minute și stilul de joc e dinamic, fiind mai multe elemente ale hărților cu care jucătorii interacționează și de care poate depinde rezultatul meciurilor.

În baza echipei tale ai pregătite cutii cu diverse tipuri de arme și gadgeturi care devin deblocate întregii echipe atunci când sunt strânse destule puncte. Punctele sunt strânse atunci când membrii echipei demontează diferite piese de pe mașini sau aduc alte obiecte într-un pătrat de la ieșirea din bază. Unele obiecte sau părți pot valora mai mult decât altele și este o mecanică interesantă care îi face pe jucători să muncească pentru binele lor și în același timp al echipei lor, dar după părearea mea, asta încurajează jucătorii să nu fie atenți pe deplin la omorâtul inamicilor sau la obiectivul primar. Probabil ar fi mai benefic pentru toți dacă acele puncte ar fi câștigate per kill.

Armele sunt multe și variate – la fel în cazul gadgeturilor. Ambele părți au tipuri similare de armament, dar dacă ești nemulțumit de pușca echipată, poți oricând să ridici una de pe jos de la un adversar mort. Problema cu armele e că din cauza mersului rapid al lucrurilor dintr-o rundă, jucătorii nu sunt încurajați să strângă foarte multe puncte din colectarea obiectelor, ajungând doar să le obțină din eliminări și de cele mai multe ori nu ajungi să le încerci pe toate. Asta poate face ca meciurile să devină repetitive, deoarece e ca și când ar exista doar câteva metode cu care să-ți elimini adversarii de pe câmpul de luptă.

Dacă nu te mulțumesc puștile, armele cu laser sau bombele, ai și alte mijloace de atac la dispoziție; în bază se spawnează jeepuri și roboți mecanizați care, după mine, sunt puțin prea greu de controlat în luptă. Roboții ocazional nu nimeresc ținta fie că folosești proiectile sau atacul direct cu mâna. În plus, mașinile sunt greu de manevrat deoarece iau curbele foarte greu și sunt în același timp greu de evitat – ești lovit de una chiar dacă e la distanță prea mare să te ia din plin și te poate arunca de pe hartă atunci când ieși dintr-una pe un pod.

Concluzie

Sunt foarte multe lucruri de schimbat și îmbunătățit, cum ar fi mișcarea jucătorilor, a vehiculelor și poate regulile de joc. Pe lângă gameplay, sunetul este bun, dar la grafică și optimizare trebuie lucrat.

Consider că jocul are potențialul să devină ceva competitiv și captivant de jucat, dar mecanicile din prezent nu merg împreună de minune și luptele pot deveni puțin prea haotice pentru gustul meu atunci când se înghesuie mulți jucători cu mașini, roboți și bombe într-o singură zonă. SQUIDS FROM SPACE are un drum lung de parcurs până să devină un produs finit. În stadiul actual, nu recomand jocul, ci vă sfătuiesc să așteptați lansarea completă.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte