Enermax Squa RGB

Stairs Review
Povestea9.5
Gameplay8.5
Grafică și sunet9
9Overall Score
Reader Rating: (2 Votes)
7.2

Având în vedere că se apropie Halloweenul, am mai testat un joc nou din categoria „Horror”. Este vorba de Stairs, produs de GreyLight Entertainment si Distribuit de Digital Tribe, care a fost lansat de curând pe Steam.

Personajul principal din Stairs este un jurnalist, Christopher Adams, care investigează cazurile a trei persoane dispărute. Jocul este un thriller psihologic, inspirat din fapte reale, dar reimaginate într-o poveste de groază. Cele trei persoane dispărute sunt Valerie Berkley, o tânără absolventă de liceu, James Reed, un tânăr antreprenor și Jean Jowars Remens, un pastor carismatic. Povestea va dezvălui legături neștiute între cei trei, iar aventura pentru descoperirea adevărului promite să vă țină în priză.

Act1-1

 

Gameplay

Stairs este un thriller first-person, în care tu trebuie să cauți și să găsește indicii cu privire la cele trei personaje mai sus amintite. Jucătorul este „înarmat” cu o cameră de fotografiat, un jurnal și o lanternă. Aventura te duce la o fabrică abandonată, unde a fost găsit trupul unei fete, iar anchetatorii indică ca și făptași doi bărbați, care sunt și ei dați dispăruți. Intenția inițială pentru vizita la fabrică este să faci niște poze, în legătură cu cazul, dar vei găsi o încăpere care conține o serie de scări care duc jos. De aici și numele jocului.

STAIRS-CaveNightvision

Odată ce cobori scările, începe practic si acțiunea jocului. Această acțiune constă practic în explorarea încăperilor și a lucrurilor găsite și fotografierea indiciilor. Atmosfera din jurul tău e sinistră, iar pe alocuri, mie mi-a ridicat părul pe mâini. Odată intrat în subteran, vei primi primul caz, iar pentru a-l rezolva, trebuie să completezi corect o serie de puzzle-uri. Cu cât avansezi mai mult, atmosfera devine și mai întunecoasă.

STAIRS-CrimeScene

Scenele horror nu sunt specifice filmelor ieftine, cu scene pline de sânge sau faze cu monștrii care urlă sau sari pe tine, ci sunt construite psihologice, care apar în momente cheie. Stairs nu este un horror specific, poate nici horror nu l-aș numi dacă nu ar fi elemente paranormale, ci mai degrabă un thriller cu elemente fantastice. Lucrurile mărunte fac diferența în joc. De exemplu, în unele cazuri, locurile prin care te întorci dintr-o anumită zonă pe care ai explorat-o se schimbă, sau unele uși se închid sau se deschid singure, altele devin încuiate.

STAIRS-WallShadow

Povestea se dezvăluie cu cât descoperi mai multe indicii și devine mai sumbră. Totuși, pe mine m-au impresionat momentele mărunte și micile detalii pe care le-am descoperit jucând. Vedeți mai jos două filmulețe din timpul gameplay-ului (s-a întrerupt streamul în timp ce mă jucam… să aibă oare de a face cu ce se întâmpla în joc ?!?).

Din păcate, gameplay-ul se încheie după ce rezolvi toate cele trei mistere și jocul este cam scurt. Per total aduni cam 3-4 ore de joc, depinde de cât de repede reușești să rezolvi misterele. Cu toate că jocul a fost scurt, mie mi-a făcut plăcere să-l încerc și sunt de părere că și voi îl veți aprecia dacă îl încercați.

STAIRS-Chairs

Grafică și sunet

Stairs folosește Unreal Engine, deci elementele grafice sunt bune. Locurile sunt întunecate, dar nu prea mult, astfel că vei putea vedea multe detalii. Sunt mici scăpări pe partea de animație, dar nu majore și te obișnuiești rapid cu ele. Decorurile sunt bine desenate, iar contrastul între grafica de mână și cea digitală este bine realizat. Personajele sunt bine conturate, iar grafica ajută mult la atmosferă.

ACT3-1

Pe partea de sunet, coloana sonoră face mult din atmosfera întunecată din joc. Muzica de fundal este foarte bună și antrenantă. Vocile personajelor sunt interpretate binișor și mi-au dat impresia de film. Efectele sonore au mici scăpări, dar se potrivesc cu decorul și atmosfera încordată din joc.

ACT2-1

Concluzie

Singurul defect pe care îl găsesc la Stairs este durata de joc. Putea fi mult mai lung jocul și aș mai fi stat să-l termin. În rest nu am nimic de reproșat producătorilor. Cu mici scăpări, grafica și sunetul sunt foarte bune și jocul nu are probleme tehnice. Recomand acest joc tuturor celor care le place suspansul și amatorilor de mistere. Stairs nu este un joc alert și ai nevoie de ceva răbdare să-l termini, dar rezolvarea misterelor îți acordă o notă de satisfacție.

 

 

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte